Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΤΟ «ΓΑΤΑΚΙ», Η «ΚΟΤΟΥΛΑ» ΚΑΙ Η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)

   Η Δύναμη Ευθύνης (Δ.Ε.) θυμήθηκε προεκλογικά να πουλήσει «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» διακηρύσσοντας ότι:

   «Η διαφάνεια προϋποθέτει και συνεπάγεται την ευρεία δημοσιότητα, το διαρκές ενδιαφέρον και την συστηματική παρουσία των πολιτών. Γιά μας, η Διαφάνεια δεν παραμένει απλή διατύπωση, ούτε αόριστη δέσμευση, αλλά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα γίνεται πράξη».

   Ας ξεκινήσουμε από τον δεύτερο πιό πάνω ισχυρισμό των της Δ.Ε. πως, δήθεν-τάχα, γι’ αυτούς «η Διαφάνεια... με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες γίνεται πράξη» σε συσχετισμό π.χ. με το αστικό κομμάτι των οικονομικών ατασθαλιών στην Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή (Σ.Ε.), όπου κατέθεσαν ένορκα υπέρ της κας Λαμπρινής Μήλα οι Ιωάννης Καλαφατέλης, Στέφανος Μιχιώτης, Μαρία Χαζάπη και Αναστασία Κώνστα, δηλαδή η ηγεσία και η αφρόκρεμα της Δ.Ε.

   Εδώ δεν πρόκειται για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, όπου οποιοσδήποτε κληθεί ως μάρτυς υποχρεούται να καταθέσει, αλλά για το αστικό, όπου οι μάρτυρες καταθέτουν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. Συνακόλουθα, οι πιό πάνω μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ της κας Μήλα και κατά της Σ.Ε. ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τους, επιλέγοντας έτσι να στείλουν το ανάλογο πολιτικό μήνυμα που δεν είναι άλλο παρά ότι τα περί διαφάνειας δεν ισχύουν όταν πρόκειται για τους ίδιους και ότι, κατά λογική συνέπεια της άνω συμπεριφοράς τους, σε περίπτωση εκλογής της Δ.Ε., επίκειται παραίτηση της Σ.Ε. από  τις αξιώσεις της για την επιστροφή των χρημάτων που αντιστοιχούν στο ταμειακό της έλλειμμα λόγω των υπ’ όψιν οικονομικών ατασθαλιών.

   Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «συγκεκριμένης πρωτοβουλίας» της Δ.Ε. για να γίνει η διαφάνεια... πράξη!!!

   Ας πάμε τώρα στη διακήρυξη ότι «η Διαφάνεια προϋποθέτει και συνεπάγεται την ευρεία δημοσιότητα, το διαρκές ενδιαφέρον και την συστηματική παρουσία πολιτών» σε συσχετισμό π.χ. με το σκάνδαλο ύψους μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ της παράνομης εμπορίας νερού στο Κρυονέρι είτε και τις οικονομικές ατασθαλίες στις Σ.Ε.

   Μόλις πάει κανείς να πει κάτι, αμέσως παρεμβαίνουν οι της Δ.Ε.:
  - Μη βγάλεις άχνα, γιατί θα φας μήνυση και αγωγή
  - Μη μιλάς! Παραβιάζεις... προσωπικά δεδομένα.
  - Είσαι απολίτιστος, στήνεις λαϊκά δικαστήρια.
  - Λέμε ευρεία δημοσιότητα, αλλά εννοούμε για τα θέματα που αφορούν τους άλλους.
  - Λέμε διαρκές ενδιαφέρον, αλλά εννοούμε για τα θέματα που αφορούν τους άλλους.
  - Λέμε συστηματική παρουσία πολιτών, αλλά εννοούμε για τα θέματα που αφορούν τους άλλους.
  - Σε ό,τι αφορά εμάς, μόνον likes και καρδούλες επιτρέπονται και, αν τολμήσετε να αντιμιλήσετε, θα σας πεθάνουμε στο διαδικτυακό bulling.

      Όταν εμείς, με μιά σειρά δημοσιευμάτων για το πολύκροτο σκάνδαλο «Νερά του Κρυονερίου» αποδείξαμε ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πως τα όσα ελάχιστα τόλμησε να ψελλίσει σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Καλαφατέλης (για να την «ξεπετάξει» στο τάκα-τάκα), ακόμα και αυτά, είναι ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ και του ζητήσαμε να αντιλέξει δημοσίως με στοιχεία, αν μπορούσε, τότε, τόσο αυτός όσο και το σύνολο της Δ.Ε., παρέμειναν και εξακολουθούν να παραμένουν άφωνοι, δίνοντας έτσι ένα απτό παράδειγμα του πόσο εννοούν αυτά που λένε και πόσο υπολογίζουν τους πολίτες, υπέρ της διαρκούς και ευρείας ενημέρωσης των οποίων τάχα κόπτονται.

   Η είδηση πως ο κ. Καλαφατέλης είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για το συγκεκριμένο θέμα συνεπάγεται αυτονόητα ότι αυτός είτε θα έπρεπε να προβεί σε διάψευσή της, διευκρινίζοντας παράλληλα και σε πιό στάδιο βρίσκεται η συγκεκριμένη δικαστική του περιπέτεια, είτε να βγει παλληκαρήσια και να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν παραμερίζει από το πολιτικό προσκήνιο (τουλάχιστον ως πρωταγωνιστής) και όχι πανικόβλητος να τηλεφωνεί εδώ και `κει απειλώντας «θεούς και δαίμονες».
   Η είδηση ότι ο κ. Καλαφατέλης, για το ίδιο ζήτημα, είναι δυνάμει υπόλογος καταβολής μισού εκατομμυρίου ευρώ στο ταμείο του Δήμου, βάσει σχετικού πορίσματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεπάγεται αυτονόητα ότι οφείλει αυτός να βγει και να εξηγήσει στους δημότες πως είναι δυνατόν, εν όψει του πιό πάνω γεγονότος, να διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου.

   Και, εφ’ όσον ο κ. Καλαφατέλης, κατά το κοινώς λεγόμενο, «κάνει την πάπια», δεν οφείλουν οι ιθύνοντες της Δ.Ε. να εξηγήσουν δημοσίως πόθεν και γιατί εμμένουν να διατηρούν τον κ. Καλαφατέλη ως επικεφαλής της παράταξής τους;
 
   Στο σημείο αυτό ανοίγουμε παρένθεση για να θέσουμε κάποιες σχετικές ερωτήσεις:
   Είναι αυτός αναντικατάστατος; Και, αν ναι, γιατί;
  Δεν διαθέτουν κανένα καλύτερο οι ιθύνοντες νόες της Δ.Ε., δεδομένου ότι κάποιοι εξ αυτών (ονόματα δε λέμε) τον περιέγραφαν ως το βαρώνο της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας ενώ σήμερα, για να δικαιολογηθούν για τη τριφασική κωλοτούμπα τους, τον παρουσιάζουν ως το «μικρότερο κακό»;
   Γιατί κύριοι ιθύνοντες της Δ.Ε. προτείνετε στο εκλογικό σώμα να ψηφίσει οπωσδήποτε «το κακό», έστω και μικρό, και όχι «το καλό»;
  Γιατί δε βάζετε άλλον μπροστά ως επικεφαλής της παράταξής σας; Δεν υπάρχει «το καλό» ανάμεσά σας; Όλοι σας είσαστε «περισσότερο κακοί» από τον «ολίγιστα κακό» κ. Καλαφατέλη, εφεξής καλούμενο «Γιαννάκη τον ΟΛΙΓΙΣΤΑ κακό» ή, χάριν συντομίας, απλώς ΟΛΙΓΙΣΤΟ; (Δάνειο από τον φίλο μας τον Σκουφίτσο, να `ναι καλά ο άνθρωπος).
   Και, εν πάση περιπτώσει, αν όλοι σας εσείς «οι κεφαλές» της Δ.Ε. θεωρείτε τους εαυτούς σας χειρότερους από τον ΟΛΙΓΙΣΤΟ, τι σας εμπόδιζε να συμπαραταχθείτε με κάποιον άλλο συνδυασμό που να έχει ως επικεφαλής κάποιον «καλό» ή, εν πάση περιπτώσει, κάποιον καλύτερο από τον ΟΛΙΓΙΣΤΟ;
   Δεν υπάρχει κανένας τέτοιος επικεφαλής παράταξης;
   Όλοι τους είναι χειρότεροι από τον ΟΛΙΓΙΣΤΟ;
   Αυτό θέλετε να μας πείτε;
   Κλείνει η παρένθεση.

   Και, μη βγούνε πάλι κάποιοι περισπούδαστοι πολιτισμένοι ευγενείς φαρισαίοι, που παριστάνουν τους δήθεν-τάχα μου «ειδήμονες», και αρχίσουν πάλι να μας πρήζουν με «δεκάρικους» περί «τεκμηρίου αθωότητος» και τα τοιαύτα υποκριτικά και παραπλανητικά, καθ’ όσον, όταν επιλέγεις να ευρίσκεσαι στο προσκήνιο της πολιτικής, και δη ως πρωταγωνιστής που διεκδικεί το αξίωμα του ΠΡΩΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ της πόλης, είναι δειλία και υπεκφυγή να κρύβεσαι πίσω από το «τεκμήριο της αθωότητας», πολλώ μάλλον όταν, χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή του πολιτικού σου αντιπάλου ως κατηγορούμενου, εσύ του καταλογίζεις αυθαίρετα οικονομικές ατασθαλίες ενεργώντας ως κατήγορος, εισαγγελέας και δικαστής ταυτόχρονα.
   Στην εφαρμοσμένη πολιτική δεν υφίσταται «τεκμήριο αθωότητας» γιατί, εφ’ όσον επιλέγεις να εκτεθείς ως υποψήφιος δήμαρχος, έχεις ταυτόχρονα αποδεχτεί ως επιτρεπτό, αποδεκτό και «νόμιμο πολιτικά» το ενδεχόμενο να κατηγορηθείς δημοσίως από τους πολιτικούς σου αντιπάλους και να «δικαστείς» από το εκλογικό σώμα.

   Εδώ εμείς κ. Καλαφατέλη δε σου λέμε ότι είσαι ποινικά ένοχος, έτσι ώστε να δικαιούσαι να επικαλεστείς «το τεκμήριο της αθωότητας» και άλλα τέτοια παρεμφερή.
   Αυτό που σου λέμε είναι ότι ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ως πολιτικό πρόσωπο που διεκδικεί το αξίωμα του ΠΡΩΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ της πόλης και πως, χάριν της «διαφάνειας που προϋποθέτει και συνεπάγεται την ευρεία δημοσιότητα, το διαρκές ενδιαφέρον και την συστηματική παρουσία των πολιτών» που ευαγγελίζεσαι, οφείλεις να ενημερώνεις «συστηματικά» και «διαρκώς» τους πολίτες για τα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που σε αφορούν ως δημόσιο πρόσωπο, έστω και αν αυτό σου είναι δυσάρεστο και ενοχλητικό.

   Όταν π.χ. σε ρωτάει ο πολιτικός σου αντίπαλος αν «το νεράκι του θεού» που εμπορευματοποίησες και χρυσοπλήρωσες από την τσέπη του δημότη είναι ιδιωτική περιουσία ή κοινόχρηστο-κοινόκτητο αγαθό και συ δεν απαντάς επικαλούμενος «το τεκμήριο της αθωότητας», τότε, τόσο εσύ όσο και αυτοί που παπαγαλίζουν την πιό πάνω υπεκφυγή, ούτε περισπούδαστοι ούτε ευγενείς ούτε πολιτισμένοι ούτε ειδήμονες είσαστε παρά φαρισαίοι-υποκριτές που επιχειρούν να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα με την καταχρηστική εργαλειοποίηση αξιών όπως «το τεκμήριο της αθωότητας» και τα όμοια.

   Εσύ κ. Καλαφατέλη τι θα έκανες στη θέση του πολιτικού σου αντιπάλου;
  Αν π.χ. ο αντίπαλός σου, χωρίς καμία απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου ή άλλου συλλογικού οργάνου, έτσι «επειδή του γούσταρε», είχε πληρώσει καμιά ογδονταριά-ενενήντα χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτη (όπως έπραξες εσύ με τους λογαριασμούς ΔΕΗ της ιδιωτικής γεώτρησης) τι θα έβγαινες να πεις;
   «Αφήστε τον τον άνθρωπο, έχει το τεκμήριο της αθωότητας» και τα τοιαύτα ή, κατά το κοινώς λεγόμενο, θα τον «έβγαζες στη σέντρα» προκειμένου να γίνει δημόσιος διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα και προκειμένου να εξάγει τα συμπεράσματά του το εκλογικό σώμα;
   Εδώ δεν έχεις τίποτα απολύτως το συγκεκριμένο σε βάρος του και, παρ’ όλα αυτά, βομβαρδίζετε το εκλογικό σώμα, τόσο εσύ  με ανακοινώσεις της παράταξής σου όσο και οι πιστολέρος σου με τις παντοειδείς σκανδαλοθηρικές φαντασιώσεις τους. 

   Σκέψου λοιπόν τι θα έλεγες και τι θα έκανες αν ο αντίπαλός σου ήταν υπόλογος επιστροφής μισού εκατομμυρίου ευρώ στο ταμείο του Δήμου και κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.
   Θα είχες ξεσηκώσει ολόκληρο το Διόνυσο.

   Και, πάντως, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι εσύ κ. Καλαφατέλη ξεκίνησες πρώτος να παριστάνεις «το κοκοράκι» σχετικά με την υπόθεση των νερών, χαρακτηρίζοντας με ανακοίνωση της παράταξής σου το δήμαρχο σαν «τρομαγμένο γατάκι» που κρύβεται, επίτρεψέ μας να σου πούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να κρύβεσαι σαν «τρομαγμένο γατάκι» (προσθέτουμε και σαν «κοτούλα»), τόσο εσύ όσο και ολόκληρη η Δ.Ε., πίσω από φτηνά δικηγορίστικα τερτίπια και προσχήματα του τύπου «τεκμήριο της αθωότητας», τερτίπια και προσχήματα που φανερώνουν πανικό και δειλία όταν τα επικαλείσαι την ώρα της κρίσιμης μάχης που διεξάγεται μέσα στην πολιτική αρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου