Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Στις 15-3-2019, ο Ζαμάνης ανακοίνωσε τον πιό κάτω πίνακα έργων:







Στις 17-3-2019, Ο Καλαφατέλης "απάντησε" με τον πιό κάτω πίνακα έργων:


  Στις 26-3-2019, ο Γ. Φωτάκης της παράταξης Καλαφατέλη έδωσε συνέντευξη στην Οδό Διονύσου, όπου υπάρχει η εξής ερωταπάντηση:

   Ο.Δ. Και τότε γιατί ο κ. Ζαμάνης μιλά για έργα δεκάδων εκατομμυρίων;
   Γ.Φ. Ο κ. Ζαμάνης, μπερδεύει διαφορετικά πράγματα, υιοθετώντας την προσφιλή τακτική όσων θέλουν να κινούνται σε θολά νερά για να κρύβεται η πραγματικότητα. Τι κάνει λοιπόν; Εμφανίζει ένα πίνακα που ενώ έπρεπε να περιέχει μόνον τα δημοτικά έργα, όσα εκτελούνται με δικούς μας πόρους, αυτός περιλαμβάνει και έργα της Περιφέρειας ή άλλων Κρατικών Φορέων, των οποίων μάλιστα ορισμένες μελέτες ετοιμάσθηκαν από άλλες Δημοτικές Αρχές και ειδικά από τον κ. Καλαφατέλη. Μάλιστα δε ορισμένα από τα έργα αυτά δεν έχουν καν ενταχθεί ακόμη στο πρόγραμμα.

   Και, παρά κάτω, διευκρινίζει ο κ. Φωτάκης:
   "Το αντιπλημμυρικό έργο "Βρυσάκι" που άρχισε να εκτελείται στην περιοχή Αγίου Στεφάνου είναι έργο της Περιφέρειας..."
   Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα Καλαφατέλη ως δικό του έργο,κατ' αντίφαση προς τα λεγόμενα του κ. Φωτάκη.

    Κατ' αρχήν, παρατηρούμε ότι και οι δύο πίνακες περιέχουν τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ έργα, 18 τον αριθμό, συνολικού ύψους 69.306.000 €.
   Αυτό που έκανε ο Καλαφατέλης ήταν, από τα 18 πιό πάνω έργα, να οικειοποιηθεί τα 13, συνολικού ύψους 58.186.000 € και να αφήσει στο Ζαμάνη τα 5, συνολικού ύψους 11.120.000 €.
   Εν όψει των ανωτέρω, είναι σαφές είτε ότι ο κ. Φωτάκης, γιά τους ίδιους ακριβώς λόγους που καταγγέλλει τον Ζαμάνη, καταγγέλλει και τον Καλαφατέλη  πως "κινείται σε θολά νερά για να κρύβεται η πραγματικότητα" είτε ότι ο κ. Φωτάκης" "δουλεύει την κοινωνία" και μάλιστα αγρίως.
   Κύριε Φωτάκη, "πλανάσθε πλάνην οικτράν" αν νομίζετε ότι είστε σε θέση να κοροϊδεύετε το εκλογικό σώμα με τρόπο τόσο χοντροκομμένο, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη του μέσου κοινού ψηφοφόρου.

    Προχωρώντας τώρα στην επόμενη κοροϊδία, ας πάμε και πάλι στο έργο Αντιπλημμυρικό "Βρυσάκι", για το οποίο η αντίστοιχη επεξήγηση στον πίνακα Καλαφατέλη είναι "Παλαιά προσπάθεια-Ολοκλήρωση μελέτης επί Καλαφατέλη" (την οποία επεξήγηση, χάριν της συζήτησης, αποδεχόμεθα έστω ως αληθή).
    Βλέπουμε λοιπόν αμέσως ότι ο Καλαφατέλης, αντί να διεκδικήσει για τον εαυτό του το έργο της μελέτης ύψους ολίγων χιλιάδων ευρώ, ως ώφειλε, σπεύδει να οικειοποιηθεί το έργο της κατασκευής του ύψους 7.000.000 € που το εκτελεί σήμερα ο Ζαμάνης, μηδενίζοντας έτσι το έργο του πολιτικού του αντιπάλου.

   Το ίδιο ισχύει για όλες (τουλάχιστον) τις περιπτώσεις όπου στις επεξηγήσεις αυτού του ίδιου του πίνακα Καλαφατέλη αναφέρεται ότι πρόκειται για έργα μελετών π.χ. ύψους 989.000, 4.500.000, 2.500.000, 1.156.000, 730.000, 7.000.000, 1.200.000, 18.800.000, κλπ, δεδομένου ότι τα υπέρογκα αυτά ποσά προφανώς αντιστοιχούν σε κατασκευές και όχι μελέτες έργων, όπως παραπλανητικά το   εμφανίζει ο πίνακας αυτός.
   Δηλαδή, αυτό που συμβαίνει με τον Καλαφατέλη είναι ότι ενώ (λέει πως) έκανε έργα μελετών, σαν κόστος τους παρουσιάζει αυτό των αντίστοιχων έργων κατασκευής τους, προκειμένου να υπερπολλαπλασιάσει πλασματικά το δικό του συνολικό έργο και να μηδενίσει αυτό του πολιτικού του αντιπάλου.
   Παιδαριώδης και συνάμα άθλια απόπειρα εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, αντάξια ενός Καλαφατέλη και μιάς παράταξης που εργαλειοποιεί ασύστολα έννοιες όπως "ευθύνη" και "διαφάνεια".

   Σας ρωτάμε κ. κ. Φωτάκη, Καλαφατέλη κλπ.:
   Η πιό πάνω συμπεριφορά είναι συμπεριφορά παράταξης που φέρει στο όνομά της τη λέξη "ευθύνη" ή μήπως πρόκειται γιά συμπεριφορά που αποτελεί τον ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ;
   Θα βρείτε το κουράγιο κ. Φωτάκη να μας πληροφορήσετε πόσα από τα 58.186.000 € των (δήθεν τάχα μου) "έργων" του Καλαφατέλη (έστω όπως, τέλος πάντων, αυτός τα εμφανίζει απατηλά ως άνω) είναι ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, έτσι ώστε "να δούμε και να θαυμάσουμε" όλοι το συνολικό έργο του ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ή μήπως θα σιωπήσετε αιδημόνως, καθ' όσον το έργο αυτό είναι πράγματι ΜΗΔΕΝΙΚΟ;
   Στοιχηματίζουμε ότι θα προτιμήσετε να σιωπήσετε.

   Τέλος, κ. Φωτάκη, βάσει ποίας λογικής ένα έργο που δεν χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου δεν προσμετράει στο έργο του;
   Η Περιφέρεια είτε οι άλλοι κρατικοί Φορείς στους οποίους αναφέρεσθε "τα νύχια τους μυρίζουν" και χρηματοδοτούν έργα στον Α ή στο Β Δήμο;
   Προφανώς όχι. Ο Δήμος ενεργεί και ΓΙ' ΑΥΤΟ έρχονται τα έργα.
   Άλλωστε, κ. Φωτάκη, με τη δική σας λογική, ούτε και τα περισσότερα έργα της Περιφέρειας ή του Κράτους δεν θα πρέπει να προσμετράνε στο έργο τους, δεδομένου ότι χρηματοδοτούνται από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Και, για να είμαστε σωστοί και τίμιοι, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ' αυτό που λέτε:
   Μεγαλύτερη επιτυχία ενός Δήμου είναι να εξασφαλίσει ένα έργο με δαπάνη τρίτων παρά από ίδιους πόρους και σε βάρος του ταμείου του.
   Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα που τα αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε μέσος κοινός άνθρωπος, πολλώ μάλλον εσείς που έχετε χρηματίσει Νομάρχης, κλπ κλπ.

   Ολιγότερη μικροψυχία λοιπόν έναντι των πολιτικών σας αντιπάλων και, προ πάντων, στοιχειώδης τιμιότητα απέναντι στο εκλογικό σώμα.
   Και, επαναλαμβάνουμε, "πλανάται πλάνην οικτράν" οποιοσδήποτε νομίζει τον εαυτό του αρκετά "πονηρό" τόσο ώστε να είναι σε θέση να εξαπατά με τέτοιο χονδροειδή τρόπο το εκλογικό σώμα λάθρα και απαρατήρητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου