Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ : «ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

   Στο από 17-4-2019 δελτίο τύπου της Δύναμης Ευθύνης εκφράζονται παράπονα γιατί δεν δημοσιοποιείται το κείμενο του εγγράφου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα νερά του Κρυονερίου «που θα επέτρεπε στους πολίτες να διαμορφώσουν σαφή και συνολική εικόνα της υπόθεσης».

   Και, όχι μόνον αυτό, αλλά η πλευρά Καλαφατέλη προκαλεί ανοιχτά να δημοσιοποιηθεί «αύριο κιόλας το πλήρες έγγραφο».

   Ανταποκρινόμενοι στην πιο πάνω επιθυμία του κ. Καλαφατέλη , δημοσιεύουμε στη συνέχεια το πλήρες απόσπασμα του εν λόγω εγγράφου που τον αφορά.
















   Κατόπιν τούτου  κύριε  Καλαφατέλη νομίζουμε ότι πρέπει να απαντήσεις στο εξής ερώτημα:

   Υπάρχει οτιδήποτε τέλος πάντων στην υπόθεση των νερών που να το έχεις κάνει νόμιμα;

   Διότι εμείς διαβάζουμε εδώ π.χ. ότι ο κ. Ιωάννης Ρουμελιώτης υπέβαλε εκπρόθεσμα την οικονομική του προσφορά για τη συγκεκριμένη προμήθεια ύδατος, ότι παράνομα του έγινε απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας αυτής (καθ’ όσον, σύμφωνα με το νόμο, η ανάθεση της συγκεκριμένης προμήθειας, επειδή υπερβαίνει τις 15000 ευρώ ετησίως, έπρεπε να γίνει κατόπιν διενέργειας σχετικού διαγωνισμού), ότι παράνομα οι δεσμεύσεις των αναγκαίων πιστώσεων δεν προηγήθηκαν της εκτέλεσης της σχετικής δαπάνης, ότι παράνομα προσδόθηκε αναδρομικότητα στις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Κρυονερίου με τις οποίες εγκρίθηκε η ανάθεση προμήθειας ύδατος από ιδιωτική γεώτρηση και ψήφιση πίστωσης, ότι παράνομα προσδόθηκε αναδρομικότητα στο οικείο συμφωνητικό (ούτως ή άλλως παράνομο, λόγω μη ύπαρξης άδειας εμπορίας νερού από πλευράς του κ. Ιωάννη Ρουμελιώτη), ότι παράνομα δεν τηρήθηκε η συμβατική υποχρέωση ανάλυσης ποιότητας του ύδατος της ιδιωτικής γεώτρησης από αναγνωρισμένο χημείο του κράτους σε μηνιαία βάση, ότι παράνομα (χωρίς διαγωνισμό και κατά παράβαση της αρχής περί μη αναδρομικότητας των συμβάσεων) ανανεώθηκε η αρχική σύμβαση της υπ’ όψιν προμήθειας ύδατος, ότι αυθαίρετα αναπροσαρμόστηκε η τιμή μονάδος της προμήθειας του ύδατος (χωρίς η αναπροσαρμογή αυτή να αποτελεί συμβατικό όρο), ότι παράνομα αποφασίστηκε περαιτέρω παράταση της εν λόγω σύμβασης προμήθειας ύδατος και αναπροσαρμόστηκε εκ νέου η τιμή του τιμολογίου της προμήθειας αυτής και άλλα πολλά «ων ουκ έστι τέλος».

   Δηλαδή, αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος κοινός άνθρωπος είναι ότι, στη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και να ψάξει κανείς, αποκλείεται να βρει οτιδήποτε το νόμιμο.

   Και, εν πάση περιπτώσει, αν βρείτε οτιδήποτε το νόμιμο εσείς κ. Καλαφατέλη στη συγκεκριμένη υπόθεση, έτσι για δείγμα βρε αδελφέ, παρακαλούμε να το γνωρίσετε στο εκλογικό σώμα.

   Υ.Γ. 1. Εκτός από το «σαραντάρι» του Ιωαννίδη, σχετικά και με το «σαραντάρι» των Ζηκίδη-Μπιάζη, στη σελίδα 17 της πιό πάνω έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται ότι «δεν προκύπτει η καταβολή του ποσού στους ιδιώτες ιδιοκτήτες γεώτρησης Ιωάννη Ζηκίδη και Διονύσιο Μπιάζη».

   Οέο !!! Ποιός ενθυλάκωσε (και αυτό) το «σαραντάρι» κ. Καλαφατέλη;

  Εσείς δώσατε εντολή για την εκταμίευση του πιο πάνω ποσού ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ και εσείς οφείλετε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ σε ποιανού την τσέπη κατέληξε το πιο πάνω ποσό.

   Όσο αρνείστε να ανταποκριθείτε στο πιο πάνω καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ο καθείς δικαιούται να υποθέτει αυτό που θεωρεί λογικό.

   Υ.Γ. 2. Θα βρει το κουράγιο οποιοσδήποτε καλοθελητής - απολογητής του καλαφατελισμού να βγει και να μας εξηγήσει γιατί τόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο όσο και οι δικαστικές διωκτικές αρχές  καταλογίζουν τόσο βαριές ευθύνες στον Καλαλφατέλη για την υπόθεση των νερών του Κρυονερίου;

   Μήπως εσείς κύριε καθηγητά;

   Μήπως εσείς κύριε έγκριτε δικηγόρε;

   Μήπως εσείς κύριοι-κύριοι Βορριά, Φωτάκη και λοιποί;
 
   Για τον Σκουφίτσο δε ρωτάμε, γιατί και λεβέντης είναι και παλληκάρι, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει ν’ απαντήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου