Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΑΠΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΙΣΜΟΥ


   1. Στο δελτίο τύπου της 17-4-2019 η Δύναμη Ευθύνης κάνει λόγο για «τη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής» 14-4-2019 που «πανικόβαλε» το Ζαμάνη.

   Αναδημοσιεύουμε αμέσως πιο κάτω πανοραμική άποψη της εν λόγω «παλλαϊκής» συγκέντρωσης των… 300 περίπου ατόμων, τοποθετημένων σύμφωνα με το σύστημα «αραία-αραία να φαινόμεθα καμία σαρανταρέα».



    2. Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι οι αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου (Κ.Σ.) για την υπόθεση των νερών ήταν ομόφωνες.

   2.1. Όταν ο Ρουμελιώτης ζήτησε ουσιαστικά τη μετακύλιση του κόστους της ηλεκτροκίνησης  της αντλίας της γεώτρησής του σε βάρος της Κοινότητας, το Κ.Σ. απέρριψε το αίτημά του αυτό, συμφωνούντος και του Καλαφατέλη.

   Στη συνέχεια όμως ο Καλαφατέλης, παρακάμπτοντας παράνομα το Κ.Σ., έδωσε εντολή στη ΔΕΗ ο λογαριασμός της ηλεκτροδότησης της γεώτρησης να χρεώνεται στην Κοινότητα Κρυονερίου.

   Εδώ όχι μόνον «ομοφωνία» δεν υπήρχε παρά ο Καλαφατέλης έπραξε το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι είχε αποφασίσει το Κ.Σ., ζημιώνοντας την Κοινότητα ο ίδιος προσωπικά και κανένας άλλος πλέον των  70 χιλιάδων ευρώ.

   Για όλα τα πιο πάνω βλέπετε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας «Νερά του Κρυονερίου» 13 και 17.

   Στο σημείο αυτό θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί: Από φιλανθρωπικά και μόνον αισθήματα κινούμενος ο Καλαφατέλης αποφάσισε να χαρίσει παράνομα στον Ρουμελιώτη  περισσότερα από 70 χιλ. ευρώ ή μήπως εδώ συμβαίνει αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας;

   Ας βγει ο Καλαφατέλης να ενημερώσει σχετικά το εκλογικό σώμα, απαντώντας στο πιο πάνω ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων.

   2.2. Βάσει ποίας ομόφωνης απόφασης του Κ.Σ. εκταμιεύτηκαν σε ΜΕΤΡΗΤΑ με εντολή Καλαφατέλη τα δύο πασίγνωστα «σαραντάρια», με αιτιολογικό την πληρωμή 40 χιλιάδων ευρώ στον Ιωαννίδη και 40 χιλ. ευρώ στους Ζηκίδη-Μπιάζη, ιδιοκτήτες γεωτρήσεων;

   Και στη μεν πρώτη περίπτωση ο Καλαφατέλης, κατά τα ήδη πασίγνωστα, φέρεται ομολογήσας «εγώ τα πήρα», πλην όμως και στη δεύτερη περίπτωση (βάσει της σχετικής έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΖΗΚΙΔΗΣ-ΜΠΙΑΖΗΣ, δεδομένου ότι σε κανένα απολύτως έγγραφο δεν υπάρχει κάποια υπογραφή τους από την οποία να τεκμαίρεται πως αυτοί εμπλέκονται με οποιαδήποτε προμήθεια νερού στην κοινότητα.

   Σε ποιόν κατέληξε λοιπόν και το δεύτερο σαραντάρι;

   Οι Ζηκίδης-Μπιάζης σιωπούν ενώ, πολύ απλά και εύκολα, θα μπορούσαν να βγάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και να αποδείξουν ότι εισέπραξαν το επίμαχο ποσό των 40 χιλ. ευρώ καθώς και ότι φορολογήθηκαν γι’ αυτό.

   Από τα πιο πάνω, σε συνδυασμό προς το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο σαραντάρι ο Καλαφατέλης τηρεί «άκρα του τάφου σιωπή», τεκμαίρεται πως εδώ διακινήθηκαν ΜΑΥΡΑ είτε και ότι καταβλήθηκαν ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΑ  χρήματα.

   Μπορείτε κ . Καλαφατέλη να δείξετε στο εκλογικό σώμα τις ομόφωνες αποφάσεις του Κ.Σ. που σας εξουσιοδοτούσαν να εκταμιεύετε ΜΕΤΡΗΤΑ από το ταμείο της κοινότητας και, στη συνέχεια, αυτά να διακινούνται ΜΑΥΡΑ (αφορολόγητα) είτε και ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΑ προς οποιαδήποτε κατεύθυνση;

   3. Στην ομιλία που εκφώνησε (αυθημερόν στις 14-4-2019) στο εκλογικό κέντρο της Δύναμης Ευθύνης, ο Καλαφατέλης ισχυρίζεται πως, «χωρίς καμία υπηρεσιακή εκτίμηση, χωρίς κανένα υπηρεσιακό έγγραφο, μόνο με τα αυθαίρετα κατασκευάσματα της γνωστής παράγκας, με κατηγορούν για βλάβη του Δήμου και με εμφανίζουν συκοφαντικά ως υπόδικο…»

   Ψεύδεσαι, κύριε Καλαφατέλη, διότι ο  ογκωδέστατος φάκελος της δικογραφίας που παρέλαβες από τα ανακριτικά γραφεία της οδού Ευελπίδων (ως κατηγορούμενος για κακουργηματικού χαρακτήρα απιστία σε βάρος του Δήμου) περιέχει εκατοντάδες υπηρεσιακά έγγραφα και το σχετικό σε βάρος σου κατηγορητήριο ασφαλώς δεν είναι κατασκεύασμα «παράγκας» αλλά επίσημο έγγραφο που διαλαμβάνει τις σχετικές με την υπόθεση υπηρεσιακές εκτιμήσεις της αρμόδιας δικαστικής αρχής.

   Ας ενημερώσει επί τέλους κάποιος επειγόντως τον Καλαφατέλη ότι τέτοιο χοντρό δούλεμα δεν το αντέχει άλλο η τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι αυτός έχει υπερβεί πλέον κατά πολύ ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον εαυτό του, πράγμα που συνεπάγεται και ότι έχει υπερβεί κατά πολύ το μέγιστο ανεκτό όριο ψευτιάς και πολιτικής απάτης.

   4. Στην ίδια ομιλία του ο Καλαφατέλης δηλώνει: «Μπορεί να έχω κάνει λάθη μέσα στις χιλιάδες αποφάσεις που έχω πάρει αλλά όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση».

   Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Καλαφατέλης δηλώνει πως δεν έχει κάνει λάθος όταν, κατά τα ήδη προεκτεθέντα, χάριζε ερήμην του Κ.Σ. πλέον των 70 χιλ. ευρώ στον ιδιώτη ιδιοκτήτη της γεώτρησης είτε όταν εκταμίευε απ’ το κοινοτικό ταμείο ΜΕΤΡΗΤΑ 80 χιλιάδες ευρώ προκειμένου αυτά να διακινηθούν αδιαφανώς ως άνω.

   Γι’ αυτόν τον (δεδηλωμένα από τον ίδιο) αμετανόητο μικροπολιτικάντη έρχονται οι διάφοροι θεσιθήρες αρχικωλοτούμπες να μας πουν ότι συμπαρατάχθηκαν μαζί του γιατί, δήθεν -τάχα μου,… μετανόησε και έβαλε μυαλό, φτύνοντας έτσι τους συνδημότες τους κατάμουτρα και πιστεύοντας ότι είναι τόσο πονηροί που θα τους πείσουν ότι… βρέχει.

   5. Το αισχρότερο όμως όλων είναι ότι ο Καλαφατέλης, με το επίμαχο δελτίο της Δύναμης Ευθύνης, χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας του 17 κοινοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους μόνο και μόνο «για να σώσει το τομάρι του» με την μέθοδο της «διάχυσης της ευθύνης».

   «Μπροστάρης» στα εύκολα και κρυπτόμενος «ουραγός» στα δύσκολα, ο Καλαφατέλης είναι το πρότυπο του δειλού και αναξιοπρεπούς πολιτικάντη που γνωρίζει πως «να την κάνει» όταν βρίσκει τα σκούρα ρίχνοντας τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ στους άλλους.

   Καλαφατέλη, εσύ «έκοβες κ’ έραβες» με τα νερά, εσύ έκανες τις εισηγήσεις στο Κ.Σ., εσύ έστελνες ραβασάκια στη ΔΕΗ να χρεώνει το λογαριασμό του ιδιώτη στην κοινότητα, εσύ έδινες εντολές για παράνομη διακίνηση μετρητών και τώρα έρχεσαι να πεις: «Μαζί τα κάναμε»;

  Ντροπή σου, διότι καμία επιδίωξη ή φιλοδοξία, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της παλινόρθωσής σου στο αξίωμα του δημάρχου, δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιο αυτοεξευτελισμό.

   Επάξια λοιπόν Καλαφατέλη απέκτησες και κατέχεις τον τίτλο του Γιάννη του ΟΛΙΓΙΣΤΟΥ.

   6. Υ.Γ. Προς Μανώλη Κόκκαλη ή οποιονδήποτε άλλο συντάκτη (μυρίζει αρχιτζόγιας) του δημοσιεύματος της 16-4-2019 «Περί προνομίων ο λόγος».

   Το λεξικό του μέσου κοινού ανθρώπου λέει ότι προνομιούχος είσαι όταν δε στοιχίζεσαι πίσω από πολιτικά λαμόγια κάνοντας τριφασικές κωλοτούμπες «στο παραπέντε» μόνο και μόνο γιατί έτσι σου υπαγορεύουν οι όψιμες προσωπικές σου στρατηγικές.

   Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, ξέχασες Μανώλη Κόκκαλη ότι, όταν ανέλαβες την 1-9-2014 ως κοινοτάρχης Ροδόπολης, εσύ, μαζί με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Μπάση και τους άλλους κοινοτάρχες, Πέππα, Μπάση, Χριστόπουλο, Ποτίδη, Καβούρη και Κασαπάκη τρέχατε και δε φτάνατε επί πολλές ημέρες να καθαρίσετε «την κόπρο του Αυγεία» που είχε αφήσει (βουνά σκουπιδαριό) ο Καλαφατέλης;

   Ασφαλώς όχι διότι αυτά είναι γεγονότα που δεν ξεχνιούνται.

   Πλην όμως, «ποντάρεις» Μανώλη Κόκκαλη ότι ξεχνάνε οι άλλοι (κακώς κατά τη γνώμη μας) και έρχεσαι για δικούς σου ιδιοτελείς λόγους να υπονοήσεις πονηρούτσικα ότι δήθεν-τάχα μου επί Καλαφατέλη είχαμε καλύτερη καθαριότητα.

   Σε ό,τι αφορά το καλής ποιότητας νερό κλπ που λες, δεν είδες, δεν άκουσες, δεν κατάλαβες Μανώλη Κόκκαλη ότι το νερό της γεώτρησης που έπιναν οι Κρυονεριώτες επί Καλαφατέλη δεν ελεγχόταν γιατί ο έλεγχός του είχε ανατεθεί στον ίδιο αυτό  τον ιδιοκτήτη της γεώτρησης; (Εμείς πάντως το επισημάναμε στην ανάρτησή μας «Νερά του Κρυονερίου» 8).

   Τέτοιο νερό θεωρείς προνόμιο ότι πρέπει να πίνουν οι κάτοικοι του Διονύσου Μανώλη Κόκκαλη  και γι’ αυτό στοιχήθηκες πίσω απ’ τον Καλαφατέλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου