Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Νο 3 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

   Σήμερα δημοσιεύουμε δύο ντοκουμέντα σχετικά με τους οικισμούς της Κοινότητας Σταμάτας.

   Το πρώτο είναι το σχέδιο του αείμνηστου τοπογράφου μηχανικού Σταμάτη Μπέτση με τίτλο «Καθορισμός ορίων οικισμού Κοινότητας Σταμάτας νομίμως προϋφισταμένου του έτους 1923 μετά την εκδίκαση των ενστάσεων (απόφαση νομάρχη Αν. Αττικής 16545/24-11-97 ΦΕΚ 1109 Δ)», όπως το σχέδιο αυτό είχε εγκριθεί τότε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Σταμάτας.
   Το σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνει μέσα στα όρια του οικισμού τόσο τον οικισμό «Σταμάτα – Σπάτα – Παλαιοσταμάτα» όσο και τον οικισμό «Αμυγδαλέζα», καθόσον τότε η αντιμετώπισή τους γινόταν ενιαία. Αργότερα, για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος, οι δύο οικισμοί άρχισαν να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά.

   Όπως προκύπτει και από τον τίτλο του συγκεκριμένου σχεδίου, ο καθορισμός των ορίων των πιό πάνω οικισμών ακολούθησε αφού έγιναν δεκτές αντίστοιχες ενστάσεις υπογραφόμενες από χίλιους και πλέον ενδιαφερόμενους οικιστές των οικισμών αυτών.
   Σύμφωνα με τον ν. 1337/83, η αποδοχή των πιό πάνω ενστάσεων ΑΝΕΤΡΕΨΕ το ΓΠΣ Σταμάτας, καθιστώντας το αναθεωρητέο προκειμένου σ’ αυτό να απεικονιστούν τα όρια των οικισμών της περιοχής. Έκτοτε, σύμφωνα με το νόμο πάντοτε, το συγκεκριμένο ΓΠΣ δε μπορεί να αποτελέσει νόμιμο έρεισμα καμίας απολύτως ενέργειας.

   Στην Ελλάδα όμως δεν έχει σημασία τι λέει ο νόμος αλλά ο (εκάστοτε) «αστυνόμος», που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν  είναι άλλος από το βαθύ κατεστημένο της Σταμάτας, που ανασύρει και πάλι από «το χρονοντούλαπο της ιστορίας» το κατάπτυστο ΓΠΣ - «μαϊμού» προκειμένου κάποιοι να βάλουν τα χωραφάκια τους στο σχέδιο και ας πάνε κατά διαβόλου οι υπόλοιποι.

   Μέχρι τώρα έχουν ξοδευτεί από την πρώην Κοινότητα Σταμάτας περίπου 700.000 ευρώ για «μελέτες επί μελετών» που είναι για τα σκουπίδια, αφού έγιναν με έρεισμα το νόμω ανυπόστατο ΓΠΣ Σταμάτας. Ξέχωρα που το συγκεκριμένο ΓΠΣ ήταν ευθύς εξ αρχής για τα σκουπίδια, αφού περιλαμβάνει ένα ελάχιστο μέρος της Κοινότητας (καθ’ υπαγόρευσιν «παραγγελιάς» συμφερόντων Βασιλόπουλου) και «αιτιολογείται» με ψεύδη και πλαστά στοιχεία. Παρά ταύτα, το κατεστημένο Σταμάτας, απτόητο, επιβάλλοντας τη θέλησή του στη σημερινή δημοτική αρχή, όπου κυριαρχεί και το ίδιο, προχωράει και σε νέες ψευτομελέτες με έρεισμα το ΓΠΣ – «φάντασμα», σύμφωνα με τη ρήση «Στο ίδιο έργο θεατές».

   Το δεύτερο ντοκουμέντο είναι μία «Ανοιχτή επιστολή – καταγγελία» του τέως αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου μηχανικού Νίκου Παππά από τη Σταμάτα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει (και αυτός) παράνομη «προώθηση των συμφερόντων της επιχείρησης Α.Β. Βασιλόπουλος» και αχρείαστη «Ανάθεση εκπόνησης μελετών για την οριοθέτηση των ρεμάτων», καθ’ ην στιγμή, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «για την οριοθέτηση των οικισμών δεν προβλέπεται η οριοθέτηση των ρεμάτων».

   Τέλος, αναφερόμενος στον τότε κοινοτάρχη Σταμάτη Κριεμάδη, απευθύνει δημοσίως το εξής ρητορικό ερώτημα:

   ΠΑΕΙ Ή ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ;
   (Τα κεφαλαία στο κείμενο του κ. Παππά)

   Λαμβανόμενου υπ’ όψιν ότι ο νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και γιός του ως άνω τέως κοινοτάρχη προωθεί σήμερα ίδιες μελέτες, δικαιούμεθα και μεις με τη σειρά μας, «στο ίδιο έργο θεατές», να απευθύνουμε και πάλι σήμερα δημοσίως το ίδιο πιό πάνω (επίκαιρο πάντοτε)  ρητορικό ερώτημα:

  ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣ
Ω ΠΟΡΤΑ;

   Κύριε Δήμαρχε, θα απαντήσετε στο εύκολο αυτό ερώτημα; (Τι κάνει νιάου - νιάου).
   Ή μήπως ισχύει και για σας το σιωπητήριο που έχει επιβάλει το κατεστημένο της Σταμάτας για το συγκεκριμένο ζήτημα;

   Εσείς κ. Φωτάκη;
   Θα βρείτε επιτέλους το θάρρος να αρθρώσετε δυό λέξεις για την Αμυγδαλέζα;
  Αλήθεια, δε ντρεπόσαστε να μιλάτε για «συναίνεση»  καθ’ ην στιγμή εξαιρείτε την Αμυγδαλέζα από τους υπόλοιπους οικισμούς, τόσο στις υπηρεσιακές εισηγήσεις σας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος όσο και στις μακροσκελείς (χιλιάδων λέξεων) συνεντεύξεις σας προς την κα Χαζάπη, η οποία παρέστη στη συγκέντρωση για τον ομώνυμο οικισμό μόνο και μόνο προκειμένου στη συνέχεια να την προβοκάρει με τα πασίγνωστα χονδροειδή ψεύδη και τις μικρότητες που χαρακτηρίζουν τα άρθρα της που συντάσσονται σ’ εκτέλεση συμβολαίων με την παράταξή σας;

    Για συνενόχους ψάχνετε;

    Αυτά για σήμερα και έπεται συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου