Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ Νο 4 Ο ΝΟΜΩ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ (ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.... ΕΥΘΥΝΗΣ)


   Στο από 14-5-2020 δημοσίευμα της Μαρίας Χαζάπη στην «Οδό Διονύσου» με τίτλο «Δασικό πρόβλημα στο Δήμο Διονύσου: Η συνεχιζόμενη ομηρία για εκατοντάδες ιδιοκτήτες» διαβάζουμε πως ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Χρήστος Παπαβασιλείου, αφού πρώτα επιχειρηματολόγησε σχετικά με το ζήτημα των οικισμών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 12-5-2020, ζήτησε τελικά «ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ “ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ”».

   Να θυμίσουμε εδώ ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο σήμερα νομοθετικό πλαίσιο, με χρώμα πορτοκαλί σημαίνονται οι αστικές ζώνες (περιοχές εντός σχεδίου, οικισμών, κλπ) με νόμιμη έγκριση.

   Δηλαδή, ο Παπαβασιλείου ζήτησε τη στήριξη ΟΛΩΝ στην επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αποστείλει στην ΕΚΧΑ ΑΕ ψηφιοποιημένο χάρτη των αστικών ζωνών του Δήμου με ενιαία σήμανση χρώματος πορτοκαλί.
   Σημειωτέον εδώ πως η συγκεκριμένη αυτή θέση του Παπαβασιλείου είχε διατυπωθεί εξ αρχής και έπαιξε ρόλο στην πιό πάνω επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

   Ποιός όμως είναι ο Παπαβασιλείου;

   Κατ’ αρχήν, ο Παπαβασιλείου είναι μόνιμος κάτοικος Αγίου Στεφάνου (ήτοι οικισμού με τα γνωστά προβλήματα) και δραστηριοποιήθηκε επί δεκαετίες στην περιοχή ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Δηλαδή, έχει βιώσει άμεσα τα προβλήματα των οικισμών και είναι γνώστης του ζητήματος «από πρώτο χέρι». Συνεπώς, η πιό πάνω θέση του αξιολογείται διαφορετικά από εκείνη ενός «τουρίστα» ή άσχετου (πολλώ μάλλον κακοπροαίρετου).
   Οτιδήποτε και να καταλογίζει κανείς στον Παπαβασιλείου, σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα παίρνει τη σωστή θέση (μέχρις στιγμής τουλάχιστον), όπως του την υπαγορεύει η εμπειρία του και η συνείδησή του.

   Επί πλέον όμως, ο Παπαβασιλείου τυγχάνει ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ (Υπηρεσίας Δόμησης), δηλαδή τυγχάνει Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ σε επίπεδο Αντιδημάρχου της ΑΡΜΟΔΙΑΣ υπηρεσίας σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
    Πόθεν λοιπόν παρεμβαίνει και τον υποκαθιστά – καπελώνει - στο συγκεκριμένο ζήτημα των οικισμών ο Γιάννης Φωτάκης;

   Σημειωτέον εδώ ότι ο ΙΔΙΟΣ ο Γιάννης Φωτάκης, σε συνέντευξή του στην «Οδό Διονύσου» της 17-2-2020, αναφέρει τα εξής:
   «Ο κ. Ζαμάνης, υποσκελίζοντας την Υπηρεσία Δόμησης, χαρακτήρισε στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΚΧΑ τα πάντα “πορτοκαλί”. Παράλληλα, η Υπηρεσία Δόμησης, ως αρμόδιος φορέας, λειτουργώντας κατ’ επιταγή του Νόμου, έστειλε τα περιγράμματα σε χειρόγραφη μορφή».

   Δηλαδή, ο ίδιος αυτός ο Γιάννης Φωτάκης αναγνωρίζει την αρμοδιότητα Παπαβασιλείου στο συγκεκριμένο θέμα.

     Κατόπιν τούτων, είναι προφανές κ. Φωτάκη πως δε μας τα λέτε καλά.

    Πρώτον διότι, ενώ αναγνωρίζετε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα η αρμόδια υπηρεσία «κατ’ επιταγή του Νόμου» είναι η Υπηρεσία Δόμησης (η διατύπωση δική σας), παρά ταύτα ΥΠΟΣΚΕΛΙΖΕΤΕ ανεπίτρεπτα τον Παπαβασιλείου.

    Δεύτερον διότι ο Ζαμάνης ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΟΣΚΕΛΙΣΕ την ΥΔΟΜ, δεδομένου ότι,  κατά νόμον, ο δήμαρχος προΐσταται υπηρεσιακά και πολιτικά ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ των υπηρεσιών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της ΥΔΟΜ.
   Η ΥΔΟΜ δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση, όπως θέλετε να το παρουσιάζετε, αλλά δημοτική υπηρεσία με πολιτική ηγεσία, επικεφαλής της οποίας (κατά νόμον) τυγχάνει ο δήμαρχος. Άρα, ο δήμαρχος δεν είναι δυνατόν να «υποσκελίσει» την ΥΔΟΜ, όπως ισχυρίζεσθε ψευδώς ότι έπραξε ο Ζαμάνης, απλούστατα διότι ο δήμαρχος προΐσταται της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπως άλλωστε και όλων των λοιπών υπηρεσιών του Δήμου.

   Τρίτον διότι ο Ζαμάνης ενήργησε όπως ενήργησε σ’ εκτέλεση αντίστοιχης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλαδή, αν δεν είχε πράξει όπως έπραξε θα ήταν σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα υπόλογος για παράβαση καθήκοντος.

    Συμπερασματικά, ο Ζαμάνης ενήργησε νομότυπα, ως δήμαρχος που ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ από το νόμο να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Εσείς κ. Φωτάκη ούτε δήμαρχος τυγχάνετε ούτε αντιδήμαρχος ΥΔΟΜ. Πόθεν λοιπόν παρεμβαίνετε αυθαίρετα παριστάνοντας τον υπεύθυνο, καθ’ ην στιγμή, όπως και ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ παραδέχεσθε, σύμφωνα με το νόμο ΕΙΣΘΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ – ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα;

   Και σα να μην φτάνουν τα πιό πάνω, ο νόμω ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ  Φωτάκης συνεχίζει αναιδώς (δηλαδή χωρίς αιδώ):

   «Όλοι άλλωστε το θέλαμε και το θέλουμε (το “όλα πορτοκαλί”) ...Γνωρίζετε όμως πως “τα θέλω όλα” είναι συνδικαλισμός».

  Δηλονότι, ο κ. Φωτάκης κατηγορεί ως «συνδικαλισμό» τα «θέλω» ΟΛΩΝ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Παπαβασιλείου αλλά και του ιδίου του εαυτού του(!!!).

   Τόσο χαμηλού επιπέδου πολιτικό λόγο ουδείς δέχεται να εκφέρει, εκτός αν τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία και, ταυτόχρονα, υποτιμά τη νοημοσύνη των συνανθρώπων του.

  Προφανής η ανάγκη ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ από το κάδρο ο (κατά νόμον)  ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ  Φωτάκης και το ζήτημα να αναλάβει ο (κατά νόμον)  αρμόδιος - υπεύθυνος Χρήστος Παπαβασιλείου, ο οποίος σήμερα καπελώνεται από τον Φωτάκη.

  Τουλάχιστον, αν (όπως δείχνουν τα πράγματα) ο καλαφατελισμός έχει πάρει αμετάκλητη απόφαση να παραδώσει «από την πίσω πόρτα» τους οικισμούς στους δασολόγους, στους δασονόμους και στους δασάρχες, αυτό να γίνει «αρμοδίως και υπευθύνως» και όχι από αναρμόδιους προθύμους ανευθυνοϋπεύθυνους, όπως τυγχάνει εν προκειμένω ο κ. Φωτάκης, ο οποίος σημειωτέον κατοικοεδρεύει στο παρανόμως (χωρίς προσυπογραφή Υπουργού Γεωργίας) υπαχθέν σε σχέδιο πόλης δάσος του Διονύσου.

   Παρά ταύτα, κ. Φωτάκη, για σας και για το δικό σας «δασάκι» καλό και άγιο το πορτοκαλί ενώ για τους άλλους ... συνδικαλισμός(!!!).

   Τέτοιο θράσος Ο ΝΟΜΩ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ (!!!).

   Ζητάει και συναίνεση (στο έγκλημα) Ο ΝΟΜΩ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ(!!!).

   Υ.Γ. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με το (από πλευράς Φωτάκη) «Χλύκα εγκώμιον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου