Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

«ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΨΕΥΤΟΓΙΑΝΝΟ» ΦΩΤΑΚΗ ΟΙ 359 ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ


 

    Στο τέλος του άρθρου μας «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ : ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΠΛΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ;», είχαμε παραθέσει την «Επιστολή διαμαρτυρίας – Αίτημα – Ψήφισμα» κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων Αμυγδαλέζας, που κατατέθηκε στο Δήμο αρχικά με αρ. πρωτ. 14716/29-6-20 και 174 υπογραφές και στη συνέχεια με αρ. πρωτ. 23594/29-9-20 και επί πλέον 185 υπογραφές, ήτοι συνολικά 359 υπογραφές, και η οποία εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητη από τον (ετερόφωτο «φωστήρα») Φωτάκη, Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

    Στις 14 Οκτωβρίου 2020, παραχωρήθηκε στην Μαρία Χαζάπη της «Οδού Διονύσου» μία συνέντευξη των Γ. Φωτάκη και Χ. Παπαβασιλείου «για τις εξελίξεις στο οικιστικό πρόβλημα», όπου ο Φωτάκης, αφού πρώτα λέει πως δεν ασχολείται με «ανώνυμα δημοσιεύματα» (που του καταλογίζουν εκ προμελέτης θάψιμο της Αμυγδαλέζας ως οικισμού), έρχεται στη συνέχεια να ισχυριστεί πως «δεν βγαίνει κανείς επώνυμα και ευθέως να πει την άποψή του» και να προκαλέσει: «Ας βγάλουν λοιπόν τις κουκούλες και ας προσέλθουν στο δημόσιο διάλογο να καταθέσουν τις απόψεις τους ή να τις διατυπώσουν επώνυμα για να πάρουν τις απαντήσεις».

    Κατ’ αρχήν, το πρόσχημα «δεν ασχολούμαι με ανώνυμα δημοσιεύματα» είναι του συρμού και της «πλάκας», φτηνή δε και χυδαία χρήση του κάνει ο Φωτάκης προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει στην ουσία των εν λόγω δημοσιευμάτων, καθ’ ο (αποδεδειγμένος πλέον) νεκροθάφτης της Αμυγδαλέζας ως οικισμού που θέλει να καμουφλάρει και να περάσει «στο ντούκου» την άθλια εν προκειμένω συμπεριφορά του.

    Περαιτέρω όμως, και ανεξάρτητα από τις πιό πάνω μεθοδεύσεις σκοπιμότητας («η μπάλα στην εξέδρα»), η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη : 359 άνθρωποι εκθέτουν επώνυμα, επίσημα και θεσμικά τις απόψεις και τα αιτήματά τους, αναμένοντας απαντήσεις, και έρχεται ο Φωτάκης, συνεντευξιαζόμενος ως άνω, να τους εξαφανίσει (λες και δεν υπάρχουν), άλλως, «τους γράφει κανονικά».

   Ερωτάσαι λοιπόν κ. Γιάννη Φωτάκη :

   Είσαι ή δεν είσαι «ψευτόγιαννος» όταν, ασύστολα και με θράσος χιλίων πιθήκων, δίνεις συνέντευξη και ψεύδεσαι δημοσίως πως, δήθεν, «δε βγαίνει κανείς επώνυμα και ευθέως να πει την άποψή του» και πως οι έχοντες απόψεις «να τις διατυπώσουν επώνυμα για να πάρουν τις απαντήσεις»;

    Και, πόθεν εσύ, κ. Φωτάκη, μας προέκυψες υπέρμαχος του «δημοσίου διαλόγου», καθ’ ην στιγμή όχι μόνον απουσίαζες επιδεικτικά αλλά και σύσσωμη η παράταξή σου σαμποτάρισε την ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων της Αμυγδαλέζας;
   Σημειωτέον εδώ, παρεμπιπτόντως, ότι η κα Χαζάπη, που πήρε την πιό πάνω συνέντευξη από τον Φωτάκη, καίτοι παρίστατο η ίδια στην πιό πάνω συγκέντρωση, «ξέχασε» να τον ρωτήσει γιατί αυτός απουσίαζε.

    Εκατοντάδες επώνυμοι άνθρωποι, κ. Φωτάκη, στα πλαίσια του δημοσίως διεξαγόμενου διαλόγου,  συμμετέχουν σε ανοιχτές συγκεντρώσεις και υπογράφουν αναφορές εκθέτοντας ευθέως τις απόψεις τους και τα αιτήματά τους και ζητώντας εγγράφως περαιτέρω δημόσιο διάλογο στα θεσμικά όργανα του Δήμου και τολμάς σύ να τους ακυρώσεις, καθυβρίζοντάς τους από πάνω και σαν κουκουλοφόρους που δεν προσέρχονται στο δημόσιο διάλογο;

   Μία ακόμη από τις πολλές δημοσιοσχετίστικες προκάτ και άνευ ουσίας συνεντεύξεις του πολιτικάντη και άσχετου περί τα πολεοδομικά «ψευτόγιαννου», με συνταγή την αθλιότητα, την ψευτιά και την υποκρισία.

   Υ.Γ. Τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από κάποιον που δε διστάζει ακόμη και να νοθεύει πρακτικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου