Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ



   Παρενέβη, λέει, ο Γιάννης Καλαφατέλης και ζήτησε «επιτακτικά» από την ηγεσία του ΥΠΕΝ (Χατζηδάκης, Οικονόμου) την επίλυση του ζητήματος των οικισμών του Δήμου Διονύσου. Αυτό (μας πληροφορεί ο edionysos του Πετρόπουλου) συνέβη στις δέκα (10) Δεκεμβρίου έτους 2020.

    Πλην όμως «το πουλάκι είχε πετάξει», δεδομένου ότι ο νόμος 4759/2020 «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» είχε ήδη ψηφιστεί και δημοσιευτεί μία ημέρα πριν, στις 9 Δεκεμβρίου (στο ΦΕΚ 245 Α΄/9-12-2020).
   Άρα, η «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν εορτής, οπότε ήταν «άσφαιρη»  και έγινε «για το θεαθήναι».

    Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού ΥΠΕΝ και καθηγητή Δημήτρη Οικονόμου :
   Περιμένετε... στο ακουστικό σας τα ... Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (δηλονότι, ζήσε μαύρε μου...).
   Ο καθηγητής Οικονόμου κοροϊδεύει τον Καλαφατέλη και ο Καλαφατέλης (μέσω του αδρά αμειβόμενου με δημοτικό χρήμα προπαγανδιστή Πετρόπουλου και όχι μόνον) κοροϊδεύει και αυτός με τη σειρά του τον κοσμάκη με δημοσιεύματα για «τεμέκ» παρεμβάσεις του.

    Πόσο «επιτακτικά» θα μπορούσε όμως ο Γ. Καλαφατέλης  να θέσει τα οικιστικά προβλήματα του τόπου στον καθηγητή και υφυπουργό;
   Από απλή εποπτεία της φωτογραφίας στην αρχή του παρόντος, παρατηρούμε ότι η έκφραση του δημάρχου μας προς τον υφυπουργό Δ. Οικονόμου (δεξιά στη φωτογραφία με το γαλάζιο πουκάμισο) μάλλον με έκφραση συμπαθούς σκυλάκου που κοιτάει με αφοσίωση το αφεντικό του μοιάζει παρά με έκφραση δυναμικού δημάρχου που προτίθεται να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για την επίλυση των οικιστικών προβλημάτων του τόπου.
   Δηλονότι, λόγια – λόγια και, μόλις εμφανίζονται στον υπουργό, «σούζα το σκυλάκι». (Το σχετικό ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι το γνωρίζετε;)

   Σε δημοσίευμα της 3-12-2020 της «Οδού Διονύσου» της Μαρίας Χαζάπη, παρατίθενται (για πολλοστή φορά) οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής (δηλαδή του έτερου Γιάννη, του Φωτάκη) σε ό,τι αφορά το άρθρο 12 του νομοσχεδίου (τότε) «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».
    Αντιπαρερχόμενοι τα υπόλοιπα, θα σταθούμε στο σημείο της προτεινόμενης από τον Γιάννη Φωτάκη προσθήκης – τροπολογίας που αφορά τους οικισμούς τους προϋφιστάμενους του έτους 1923 και τα όριά τους έχουν καθοριστεί με νομαρχιακές αποφάσεις, βάσει της οποίας: «Οι εκτάσεις εντός των ως άνω ορίων εντάσσονται κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα “Εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Τ.Π.Σ.” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».
   Όμως, όταν ήρθε η στιγμή να προτείνει η Δημοτική Αρχή, δηλαδή εν προκειμένω ο Γιάννης Φωτάκης και πάλι, ποιά Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) ήθελε να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο συγκεκριμένο πιό πάνω πρόγραμμα, πρότεινε ο αθεόφοβος πρώτη – πρώτη τη Δ.Κ. .... Δροσιάς(!!!), όπου δεν υπάρχει πρόβλημα, και παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον τις Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και Διονύσου, όπου υπάρχουν τέτοιοι οικισμοί. (Βλέπετε σχετικό άρθρο με τίτλο «ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΟΙ ΔΡΟΣΙΩΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ). Μάλιστα δε, είχε ομολογήσει δημοσίως ο Γ. Φωτάκης, αυτό το έπραξε κατόπιν σχετικού αιτήματος ... παραγόντων της Δ.Κ. Διονύσου(!!!).

   Η ασυναρτησία και ο τυχοδιωκτισμός «πάνε σύννεφο».
   Οι άνθρωποι δε φαίνονται να συνειδητοποιούν το πόσο αυτοεξευτελίζονται δημοσίως.
   Ακόμη όμως και αν το συνειδητοποιούν, είναι τόσο χοντρόπετσοι που δε φαίνεται να πτοούνται.

   Βγαίνει ο Γιάννης Φωτάκης παραπονούμενος ότι οι ιθύνοντες του ΥΠΕΝ τον (τους, μας) «έχουν γραμμένο κανονικά», καθ’ ην στιγμή και ο ίδιος «γράφει κανονικά» 359 ιδιοκτήτες και κατοίκους Αμυγδαλέζας. (Βλέπετε δημοσίευμα «ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ «ΨΕΥΤΟΓΙΑΝΝΟ» ΦΩΤΑΚΗ ΟΙ 359 ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑΣ) Δηλονότι, ο Φωτάκης «δεν κοιτάει την καμπούρα του» παρά μόνο δείχνει την καμπούρα των άλλων.
   Αυτή όμως η (οποθενδήποτε προερχομένη) νοοτροπία «του γράφειν τον άλλο κανονικά», είναι η συνταγή της αποτυχίας, εξ ου και το ναυάγιο του οικιστικού.

    Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος είναι σκέτο «περιβόλι» οι δε κοτσάνες που αμολάει είναι απίστευτες. Κυριολεκτικά δεν τον προλαβαίνεις. Δεν ξέρεις από που ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις.

   Από δημοσίευμα της «Οδού Διονύσου» της Μαρίας Χαζάπη, προκύπτει ότι ο Φωτάκης παρουσιάζει το Δ/γμα του Πεντελικού σαν απαγορευτικό για τους οικισμούς τους προϋφιστάμενους του έτους 1923, υπογραμμίζοντας ότι «αμέσως τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα για το Πευκόφυτο και την περιοχή Σπάτα – Παλαιοσταμάτα» (και την Αμυγδαλέζα θα ώφειλε να προσθέσει, αν ήθελε να είναι σωστός).
   Προφανώς, ο Φωτάκης δεν έχει διαβάσει το Δ/γμα του Πεντελικού. Διότι, αν το είχε διαβάσει, θα έβλεπε ότι σ’ αυτό προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι και περιορισμοί δόμησης ειδικά για τις περιοχές των προϋφισταμένων του έτους 1923 οικισμών που εμπίπτουν στις ζώνες του (μικρότερο ύψος κτιρίων, κλπ.) και ότι, συνακόλουθα, ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

   Όχι μόνο δε διαβάζει ο Φωτάκης αλλά και δε ρωτάει. Διότι, αν είχε ρωτήσει οποιονδήποτε μηχανικό της περιοχής (συμπεριλαμβανομένου και του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Χρήστου Παπαβασιλείου), θα του ήταν πολύ εύκολο να είχε πληροφορηθεί πως έχουν κτιστεί εκατοντάδες σπίτια με οικοδομικές άδειες στις περιοχές των οικισμών Αγ. Στεφάνου, Ραπεντώσας κλπ. που εμπίπτουν στις ζώνες του Πεντελικού. (Συμπερασματικά, εδώ πρόκειται για περίπτωση αδιαφορίας σε βαθμό αναισθησίας.)

   Άρα, κύριε Γιάννη Φωτάκη, το Δ/γμα του Πεντελικού δεν είναι ασύμβατο ούτε με τους οικισμούς ούτε και, γενικότερα, με τις αστικές ζώνες, όπως θέλεις να το παρουσιάζεις με καφενειακού τύπου λόγο, όπου ο καθ’ ένας «ξεφουρνίζει ό,τι του κατεβάζει η γκλάβα του».
   Απόδειξη ότι περιοχές εντός σχεδίου (Εύξεινος Πόντος, Προκόννησος, Αιολίδα, κλπ.) αλλά και οικισμών προϋφισταμένων του έτους 1923 (Ραπεντώσα, Αγ. Στέφανος κλπ.) εμπίπτουν σε ζώνες του Πεντελικού.

   Άνοιξε, κύριε Γιάννη Φωτάκη, και κανένα χάρτη (δεν είναι ντροπή) να δεις ποιές περιοχές καταλαμβάνει το Πεντελικό και μετά μίλα. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι ο αρμόδιος και υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Χωροταξίας που διαχειρίζεσαι τις τύχες (και τις περιουσίες αξίας εκατομμυρίων) του κοσμάκη και ότι, συνεπώς, οφείλεις να είσαι μελετημένος και υπεύθυνος στο λόγο σου; Ή μήπως έχεις μείνει στην εποχή που αρκούσε το «προσόν» του αφισσοκολλητή προκειμένου κανείς να καταλάβει δημόσιο αξίωμα;

   Συμπερασματικά, κ. Φωτάκη, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν έχει το «Πευκόφυτο», πολλώ μάλλον η περιοχή «Σπάτα», που ευρίσκεται ολόκληρη εκτός Πεντελικού. Δε ντρέπεσαι που πας και λες τέτοια παραμύθια στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου τυγχάνεις και πρόεδρος;

   Βάσει του ίδιου πιό πάνω δημοσιεύματος, η Δημοτική Αρχή «απευθύνθηκε ειδικά στους 10 βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, θέτοντάς τους μπροστά στις ευθύνες τους».
    Τους φταίει, λοιπόν και ο «Χατζηπετρής».
    Καλέ κυρία Δημοτική Αρχή, δεν πιάνεις πρώτα το «δίδυμο της καταστροφής», τους δύο Γιάννηδες (Καλαφατέλη και Φωτάκη), να τους θέσεις προ των ευθυνών τους και μετά πηγαίνεις και στον «Χατζηζπετρή»;

   Σημειωτέον εδώ ότι ο Φωτάκης, μέχρι πρότινος, εκθείαζε τον (καταγγελλόμενο ως διαπλεκόμενο) υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου ότι είναι γνώστης των προβλημάτων των οικισμών και ότι θα τα έλυνε, ως καθηγητής Πολεοδομίας και Χωροταξίας που τυγχάνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τώρα όμως που «δεν του βγήκε», ξαφνικά ο Αντιδήμαρχός μας «ξύπνησε» και αποφάσισε ν’ αρχίσει να κλαίγεται (με κροκοδείλια δάκρυα) γιατί  η ηγεσία του ΥΠΕΝ «τον έγραψε κανονικά».

    Ανησυχεί ο Γιάννης Φωτάκης πως οι οικισμοί θα πέσουν στα νύχια των δασολόγων και για το ό,τι ο Καλπαξίδης επανήλθε και ζητάει και πάλι να του ορίσει ο Δήμος τι επιτέλους ισχύει για τους οικισμούς, προκειμένου να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες.

   Εσύ δεν ήσουνα, Γιάννη Φωτάκη, αυτός που (ως αντιπολίτευση) κατήγγελλες τον Ζαμάνη διότι ο τελευταίος εμπόδισε την ανάρτηση των δασικών χαρτών μέσα στους οικισμούς, έχοντας χρωματίσει τα όριά τους με χρώμα «πορτοκαλί»;
   Εσύ δεν ήσουνα αυτός που, με πρόσχημα τη νομιμότητα, ήθελες δασικούς χάρτες μέσα στους οικισμούς, σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα του Χλύκα;
   Τι έπαθες τώρα και «μας τα γυρίζεις»; Σ’ έπιασε το φιλότιμο και ντρέπεσαι να κάνεις αυτά για τα οποία πετροβολούσες (ως αντιπολίτευση) το Ζαμάνη;

   «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», λέει η παροιμία. Έστω και αργά, έρχεσαι να παραδεχτείς Γιάννη Φωτάκη πως το δίκιο το είχε ο Ζαμάνης και ότι αν είχες εισακουστεί τότε εσύ και ο έτερος Γιάννης, ο Καλαφατέλης, σήμερα το κουμάντο στους οικισμούς θα το έκαναν αποκλειστικά και μόνον οι δασολόγοι.

   Αν βάλουμε μάλιστα στη ζυγαριά και το γεγονός ότι ο Γιάννης Καλαφατέλης κυριολεκτικά «είχε ξεσκιστεί» προκειμένου να προηγηθούν οι δασικοί χάρτες του κτηματολογίου (διότι έτσι το ήθελε ο υποθηκοφύλακας, η σύζυγος του οποίου κατέβηκε μαζί του στις εκλογές), ολοκληρώνεται η εικόνα.

   Παραδεχτείτε τα εγκλήματα που απεργαζόσασταν σε βάρος των περιουσιών του κοσμάκη (τις οποίες, κατόπιν προηγούμενου χαρακτηρισμού τους ως δασών και δασικών εκτάσεων μέσω των δασικών χαρτών, υπέρ των οποίων κοπτόσασταν και διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ως άνω, μεθοδεύατε να παραδώσετε στο Ελληνικό Δημόσιο), ζητείστε δημόσια συγγνώμη (δεν είναι ντροπή) και, τέλος, «ανάψτε και ένα καντηλάκι» στον «Άγιο Διονύσιο» που σήμερα μπορείτε ακόμη να «παίζετε» με τους οικισμούς, αυτούς του ίδιους τους οικισμούς με τους οποίους, αν είχαν εισακουστεί οι μωρίες σας, θα μπορούσαν «να παίζουν» αποκλειστικά και μόνον οι δασολόγοι, με τους οποίους μέχρι πρότινος (τουλάχιστον, αν όχι και σήμερα) βαδίζατε «χέρι – χέρι».
 
   Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά, που πολλοί είδαν και άκουσαν αλλά ελάχιστοι κατάλαβαν, όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος; Γι’ αυτό, εσείς συνεχίστε να κάνετε αυτά που γνωρίζετε καλά :
   Συνεχίστε τις αλλοιώσεις πρακτικών.
  Συνεχίστε τη συσκότιση του ζητήματος με το κόλπο της πληθωρισμένης πληροφόρησης και του «θορύβου» για το τίποτα.
  Συνεχίστε να βομβαρδίζετε με συσκέψεις επί συσκέψεων, συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων, δημοσιεύσεις επί δημοσιεύσεων, ψέματα επί ψεμάτων, φωτογραφίσεις επί φωτογραφίσεων.
   Συνεχίστε τις δημόσιες σχέσεις, μοστράροντας με υπουργούς, βουλευτές και άλλες «περσόνες» της πολιτικής σκηνής.
   Προπαγανδίστε με πληρωμένους κονδυλοφόρους, βαπτίζοντας όλα τα πιό πάνω σαν «αγώνα για το καλό του τόπου».
   Ταΐστε με μπόλικο σανό τον κοσμάκη και «όλα καλά».

    Τόσο «καλά» όσο και στο έτος «1984».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου