Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (ΝΟ 1)

   Όπως έχει δημοσιευθεί (αλλά και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας), από την εξέλιξη του ποινικού μέρους της υπόθεσης «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» φαίνεται πως η «Δύναμη Ευθύνης» προχωράει προς τις εκλογές με τον επικεφαλής της κ. Καλαφατέλη Ιωάννη ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ για ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ 30000 € ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ… ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (δηλαδή του Δήμου Διονύσου) ΤΟ ΔΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150.000 €.
   Συγκεκριμένα, έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία η σχετική με το πιό πάνω αδίκημα δίωξη και της υπόθεσης έχει επιληφθεί Ειδικός Ανακριτής για τη σύνταξη κατηγορητηρίου και τη λήψη απολογίας κατηγορουμένου.

   Αν και η μεθόδευση της υπόθεσης «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» ήταν έργο του κ. Καλαφατέλη (εννοείται μαζί με τον τότε ιδιοκτήτη της γεώτρησης), ωστόσο αυτός παίρνει στο λαιμό του άδικα και καμιά δεκαπενταριά άλλους, αιρετούς και υπαλλήλους, που τρέχουν και δε φτάνουν και αυτοί εξ αιτίας του.
   Θα περίμενε κανείς από τον κ. Καλαφατέλη, που αρέσκεται να παριστάνει το παλληκάρι, να αναλάβει αποκλειστικά ο ίδιος το σύνολο των ευθυνών, σαν δικές του που είναι, πλην όμως το πρώτο-πρώτο πράγμα που έσπευσε να δηλώσει σχετικά ήταν: «Όλοι μαζί αποφασίσαμε».
   Πρόκειται για τη γνωστή μέθοδο «διάχυσης των ευθυνών» που δε διστάζουν να χρησιμοποιούν οι θρασύδειλοι στα δύσκολα, όταν θέλουν να κρυφτούν πίσω από τις πλάτες των άλλων.

   Όπως και στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στην Α΄βάθμια Σ.Ε., επαναλαμβάνουμε και εδώ ότι η σημασία αυτής καθ’ εαυτής της ποινικής διαδικασίας υποχωρεί σε δεύτερο και τρίτο πλάνο συγκριτικά με την προέχουσας σημασίας πολιτική διάσταση του ζητήματος. Και τούτο διότι (είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι) η τοπική κοινωνία καταλήγει στα δικά της συμπεράσματα τα οποία μπορούν κάλλιστα είτε να συμπίπτουν είτε να μη συμπίπτουν προς αυτά του εισαγγελέα ή του δικαστή.

   Ας  επικεντρώσουμε, λοιπόν, στην πολιτική διάσταση του ζητήματος:

   Έχουμε έναν υπόδικο υποψήφιο δήμαρχο σε βαθμό κακουργήματος, όχι λόγω «ατυχήματος», όπως κάποιες φορές συμβαίνει σε όσους ασκούν διοίκηση, αλλά (ομολογημένα από τον ίδιο) λόγω συνειδητής επιλογής του να παρανομήσει (ρισκάροντας, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, το κεφάλι του), δηλώνοντας μάλιστα και υπερήφανος για την πιο πάνω επιλογή του καθώς και ότι όχι μόνον δε μετανιώνει για τις πράξεις του παρά, δοθείσης ευκαιρίας, θα τις επαναλάμβανε.
   Από τα πιο πάνω προκύπτει ότι, αφού «στριμώχτηκε στη γωνία», ο μαέστρος της πολιτικής απάτης κ. Ιωάννης Καλαφατέλης ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί του «ακτιβιστή» δημάρχου, του δημάρχου «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», του δημάρχου που δε διστάζει και να παρανομήσει ακόμα όταν πρόκειται για το … «καλό του τόπου».

   Λαμβανομένων υπ’ όψιν των περιστάσεων, πρόκειται για ένα αυτοκτονικό «άλμα στο κενό», δεδομένου ότι κανένας σκοπός δε μπορεί να δικαιολογήσει την κερδοσκοπία από την εμπορία ενός κατά νόμον ανεπίδεκτου εμπορίας κοινοχρήστου-κοινόκτητου αγαθού, όπως το υπόγειο νερό, το οποίο μπορούσε σύννομα να προμηθευτεί ΔΩΡΕΑΝ η πρώην Κοινότητα Κρυονερίου, αν και εφ’ όσον πράγματι το χρειαζόταν.

   Δηλαδή, πληρώθηκαν ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΑ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την πρώην Κοινότητα Κρυονερίου «για το νεράκι του Θεού» και, παράλληλα, κάποιοι «αθεόφοβοι» ενθυλάκωσαν τα πιο πάνω ΑΧΡΕΩΣΤΗΤΩΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ χρήματα.
   Αυτά τα επιβεβαιώνει και η σχετική Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

   Όλα τα πιο πάνω (και όχι μόνον) τα επισημάναμε στις αναρτήσεις μας «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» καλώντας (ματαίως) τον κ. Καλαφατέλη να παράσχει δημοσίως εξηγήσεις για τα μικρόψυχα ψέματα που σερβίρει στον κοσμάκη προκειμένου να «δικαιολογήσει» τ’ αδικαιολόγητα.

   Κατόπιν τούτων ερωτάσθε εσείς «οι υπεύθυνοι» της «Δύναμης Ευθύνης»:

   Τι ακριβώς θα πάτε να λέτε στον ψηφοφόρο;

    Καλημέρα σας!
    Ερχόμαστε να σας προτείνουμε για δήμαρχο έναν υπόδικο που κατέστησε αντικείμενο εμπορίας το τζάμπα νεράκι του Θεού και ο οποίος εζημίωσε το δημοτικό ταμείο καταβάλλοντας αχρεώστητα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ιδιώτες, εν επιγνώσει του ότι παρανομούσε όπως ομολογεί ο ίδιος;
   Ερχόμαστε να σας προτείνουμε για δήμαρχο τον άνθρωπο που πήρε στο λαιμό του και καμιά δεκαπενταριά άλλους, αιρετούς και υπαλλήλους, και ο οποίος δε διστάζει να κρύβεται πίσω από τις πλάτες άλλων, λέγοντας ότι «όλοι μαζί αποφασίσαμε»;
   Ερχόμαστε να σας προτείνουμε για δήμαρχο τον άνθρωπο που όχι μόνον δηλώνει αμετανόητος και περήφανος για την πιο πάνω συμπεριφορά του αλλά και ότι, δοθείσης ευκαιρίας, θα επαναλάμβανε τα ίδια;
   Ερχόμαστε να σας προτείνουμε για δήμαρχο τον άνθρωπο που αρνείται να παράσχει εξηγήσεις δημοσίως για τα ψέματα που αραδιάζει προκειμένου να «δικαιολογήσει» τα όσα απαράδεκτα του καταλογίζονται ότι έπραξε;


   Εσείς της «Συμμαχίας για την καρέκλα» αυτά θα λέτε στους ψηφοφόρους ή μήπως θα τους λέτε την αλήθεια, ότι δηλαδή κάνετε πως δε βλέπετε, δε γνωρίζετε και δεν καταλαβαίνετε, αρκεί «να καταληφθεί το ύψωμα» τσάτρα-πάτρα και, στη συνέχεια, να κάτσετε «στις καρέκλες», όπως «τα μιλήσατε και τα συμφωνήσατε»;

   Εσείς της Δράσης συνΠολιτών για τη … Διαφάνεια, ως φιλαλήθεις που είστε και ως σεβόμενοι την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη του ψηφοφόρου, είμαστε σίγουροι πως δε θα παραλείπετε να του εκθέτετε τα πιο πάνω και ότι στη συνέχεια, για να τον κάνετε να γελάσει (ή μήπως για να κλάψει;), θα καταλήγετε:
  -Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και τη συναλλαγή.
  -Καμία ασυλία στους αυτουργούς και κανένας συμψηφισμός.
  -Καμία έκπτωση σε ζητήματα νομιμότητας, διαφάνειας και χρηστής
   διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας.

   Εσείς «οι ιθύνοντες νόες» της «Δύναμης Ευθύνης», πόσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ πράγματι πρέπει να είσαστε για να πάτε στις εκλογές με τον κ. Ιωάννη Καλαφατέλη σαν επικεφαλής της δημοτικής σας παράταξης;

   Υ.Γ.1. Ο κ. Μιχιώτης ισχυρίζεται πως είναι παράσημα οι κατηγορίες που προέρχονται από κατηγορούμενο για κακουργηματική πράξη σε βάρος του δήμου, πράγμα που σημαίνει ότι (κατά τους ισχυρισμούς του πάντοτε) είναι παράσημα τόσο οι κατηγορίες του κ. Καλαφατέλη σε βάρος των αντιπάλων του όσο, κατ’ επέκταση, και αυτές που εξαπολύει ο ίδιος που τον υποστηρίζει.
   Συμπέρασμα (σύμφωνα με τη Μιχιώτειο λογική): Κάθε φορά που μιλάει σε βάρος σου η πλευρά Καλαφατέλη, γράφε και ένα παράσημο (όχι της ανοιχτής παλάμης, όπως τα παράσημα που εισπράττει πανταχόθεν ο κ. Μιχιώτης, αλλά κανονικό).

    Υ.Γ.2. Θυμάσαι συνΠολίτη για τη … Διαφάνεια (και ήδη μέρος της Δύναμης Ευθύνης) που κάποτε παραμύθιαζες την κοινωνία ότι «έπεσε η χούντα της παράγκας του Κρυονερίου»; Τώρα πήγες και χώθηκες μέσα σ’ αυτή την παράγκα που κατηγορούσες και από κει μέσα μας κουνάς και το δάχτυλο.
   Ας είσαι καλά, μόνο κράτει και μην «υβρίζεις» τόσο χυδαία τους συνΠολίτες σου, βγάζοντας «δεκάρικους» περί νομιμότητας, διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, κλπ κλπ, με εγγυητή αυτόν τον ίδιο τον επικεφαλής της παράγκας που μας περιέγραφες τόσο γλαφυρά σαν τον βαρώνο της παρανομίας, της αδιαφάνειας, της κατάχρησης εξουσίας, κλπ κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου