Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΙΔΟΥ Ο ΧΕΣΤΗΣ

   Η από 2 Μαρτίου 2019 ανάρτηση του κ. Στέφανου Μιχιώτη ξεκινάει με το «ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!» και καταλήγει με το «ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΧΕΣΤΗ», κατ’ αναφοράν στον «φυγομαχούντα» δήμαρχο σχετικά με την ποινική δίκη για τις οικονομικές ατασθαλίες στην Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή.
   Ας δούμε τώρα ποιος πράγματι είναι «Ο ΧΕΣΤΗΣ» εν όψει των γεγονότων που έλαβαν χώρα στις 13 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του αρμόδιου δικαστηρίου.
   Το πρώτο-πρώτο πράγμα που έκανε η πλευρά Καλαφατέλη ήταν να ζητήσει την αποβολή από τη δίκη τόσο του Δήμου όσο και της Σχολικής Επιτροπής.
   Δηλαδή, «τα παλληκαράκια της φακής», ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάνε από το δικαστήριο «να παίξουν μπάλα μόνοι τους, χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο», σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής, μόνον και μόνον για να περισώσουν ό,τι έχει απομείνει από «το τομάρι» του καλαφατελισμού. Αυτή, βέβαια, δεν είναι συμπεριφορά δημοτικής παράταξης αλλά παραπέμπει σε συμπεριφορά αλληλοϋποστηριζόμενων στελεχών μαφιόζικής οργάνωσης.
   Περαιτέρω όμως, όπως είναι αυτονόητο, τυχόν εξαίρεση του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής από τη διαδικασία θα αποβεί σε βάρος της ποιότητας της δίκης, γεγονός που επισημάνθηκε και από πλευράς εισαγγελικής έδρας αμέσως πριν διακοπεί η δίκη για τις 9 Απριλίου 2019. Τώρα, το να απαιτεί κανείς από το μπρουτάλ σύστημα Καλαφατέλη να αντιληφθεί τι σημαίνει «ευαισθησία σε ό,τι αφορά την ποιότητα της δίκης», μόνον ως ανέκδοτο μπορεί να το εκλάβει κανείς, πλην όμως τα πιο πάνω τα λέμε διότι υπογραμμίστηκαν από πλευράς εισαγγελικής έδρας.
   Εκτός από τους κυρίους Μιχιώτη και Καλαφατέλη και τις κυρίες Μήλα, Κώνστα και Χαζάπη, παρευρίσκετο από πλευράς Tzogioπαρέας και ο έγκριτος δικηγόρος κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος υπερθεμάτιζε, κοπτόμενος και αυτός για την… προστασία του δημοτικού χρήματος.
   Ο κ. Μιχιώτης είχε, κατά το κοινώς λεγόμενο, «αράξει σαν πασάς» σε ένα κάθισμα στο ακροατήριο, με τον κ. Καλαφατέλη συνεχώς σκυμμένο από πάνω του, προφανώς προκειμένου ο τελευταίος να λαμβάνει εντολές περί του πρακτέου. Σκηνή αφεντικού-υποτακτικού, πράγματι «απείρου κάλους», αποκαλυπτική του ουσιαστικού ρόλου εκάστου των πιο πάνω στην επιχείρηση «παλινόρθωση του καλαφατελισμού».
   Εν πάσει περιπτώσει, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, θα περίμενε κανείς από τον κ. Μιχιώτη (σαν παλληκάρι που αυτοδιαφημίζεται πως είναι και που  χλευάζει παλληκαρίσια τους άλλους σαν «χέστες») να παρέμβει προκειμένου να τερματιστούν τα ξεφτιλίκια τους, λέγοντας ότι:

  Εμείς δε φυγομαχούμε επιδιώκοντας μία δίκη «μαϊμού» και θεωρούμε «τιμή μας και καμάρι μας» να αντιδικήσουμε με την αντίπαλη πλευρά στα πλαίσια μιάς τίμιας δίκης. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δε φοβόμαστε κανένα.

   Αντ’ αυτού, ο κ. Μιχιώτης, «σεμνά και ταπεινά», στοιχήθηκε με τους υπόλοιπους της Tzogioπαρέας που όλοι τους έτρεχαν πέρα-δώθε ανήσυχοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διεξαγωγή της δίκης ερήμην της Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου.

      ΙΔΟΥ Ο ΧΕΣΤΗΣ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου