Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΙΣΜΟΣ)

   Τις τελευταίες ημέρες, η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» (δηλαδή το καινούργιο κέλυφος του καλαφατελισμού που συναπαρτίζεται από την Ενωτική Πρωτοβουλία και τα δεκανίκια της), εν όψει της σχετικής ποινικής δίκης στις 13-3-2019, προσπαθεί να «δημιουργήσει κλίμα» σε ό,τι αφορά το θέμα «Οικονομικές ατασθαλίες στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή», επιστρατεύοντας διάφορους καλοθελητές, όπως λ.χ. την κα Μήλα, τον κ. Μιχιώτη, την κα Τόκα, τον κ. Παπαδόπουλο, την κα Χαζάπη κλπ.
   Η κα Μήλα, με την από 4-3-2019 Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία της προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, επιχειρεί να τους αποτρέψει από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία έγκρισης του απολογισμού έτους 2014 της άνω Σχολικής Επιτροπής (Σ.Ε.), «φοβερίζοντάς τους» πως έχουν ευθύνες για οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί ή θα υποστεί από την ως άνω διαδικασία, την οποία καταγγέλλει ως διάτρητη, αναξιόπιστη και παρελκυστική, αμφισβητώντας ως πλαστά είτε νοθευμένα ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των δευτερογενών στοιχείων (φωτοτυπικά αντίγραφα βιβλίου εσόδων-εξόδων κλπ. παραστατικών) με βάση τα οποία εξελίσσεται η όλη υπόθεση (αφού τα πρωτότυπα έχουν καεί) και ισχυριζόμενη ότι έχει υποβάλει σχετικές μηνύσεις για αλλοιώσεις αυτών, ψευδείς βεβαιώσεις και ψευδορκία μαρτύρων.
   Στην ίδια γραμμή κινείται και ο κ. Μιχιώτης, ο οποίος (με την από 3-3-2019 ανάρτησή του) «φοβερίζει» και αυτός με τη σειρά του τους «κατήγορους» της κας Μήλα ότι, μετά την αθώωσή της (την οποία προεξοφλεί ως δεδομένη) «θα τους πάρει τα μαλλιά της κεφαλής τους» ως αποζημίωση για όσα «υπέστη» (συκοφαντία κατά συρροή, παραβίαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων, πλαστογραφία, σκευωρία «και άλλα πολύ σοβαρά»).
   Ενδιαφέρον έχει και η από 7-3-2019 δημόσια παρέμβαση των Αλεξάνδρας Τόκα και Νικόλα Παπαδόπουλου, υποψηφίων συμβούλων του κ. Καλαφατέλη, οι οποίοι ζητάνε εξηγήσεις για τη διαφοροποίηση των πραγματογνωμόνων σε ό,τι αφορά την εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης της εν λόγω Σχολικής Επιτροπής (ταμειακά υπόλοιπα, ταμιακά ελλείμματα κλπ.), όπως π.χ. γιατί η Έκθεση Παναγιωτοπούλου υπολόγισε έλλειμμα 73.000 ευρώ ενώ η Έκθεση Ντερτινή 25.000 ευρώ (βλέπετε προηγούμενη από 15-2-2019 ανάρτησή μας με το ίδιο θέμα) και, μάλιστα, η τελευταία επισημαίνει ότι δεν είναι καν σίγουρο ότι πρόκειται περί ελλείμματος, αφού δεν είναι μετά βεβαιότητος γνωστό (λόγω πυρκαγιάς και πάλι) το αρχικό χρηματικό υπόλοιπο.
   Πρόκειται, βέβαια, για ένα αποπροσανατολιστικό και υποκριτικό ερώτημα, δεδομένου ότι, όπως είναι αυτονόητο, οποιοσδήποτε πραγματογνώμων, προφασιζόμενος ότι (λόγω εμπρησμού του αρχείου της Σ. Ε.) τα στοιχεία που διαθέτει δεν είναι τα πρωτότυπα αλλά δευτερογενή, και δη βαλλόμενα ως πλαστά, έχει την ευχέρεια να απομειώσει στο ελάχιστο δυνατόν (ακόμη και να αμφισβητήσει) το εν λόγω έλλειμμα, όπως προφανώς φαίνεται να συμβαίνει εν προκειμένω με τον εισαγγελικό πραγματογνώμονα κ. Ντερτινή.
   Περιληπτικά, η κατάσταση των πραγμάτων και το μήνυμα που εκπέμπει η Δύναμη Ευθύνης σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες στην Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή έχουν ως εξής:
   Κατ’ αρχήν, έχουμε διαδοχικές απόπειρες και, τελικά, εμπρησμό των αρχείων της Σ.Ε., με ΠΡΟΦΑΝΗ σκοπό τη συγκάλυψη των εν λόγω οικονομικών ατασθαλιών μέσω της εξαφάνισης των αντίστοιχων αποδεικτικών στοιχείων (βλέπετε προηγούμενες από 7-2-2019, 8-2-2019, 10-2-2019 αναρτήσεις μας με το ίδιο θέμα).
   Στη συνέχεια, έρχεται η Δύναμη Ευθύνης με τους προπαγανδιστές της (πρωτοστατούντος του επικεφαλής της κ. Ιωάννη Καλαφατέλη, ο οποίος σημειωτέον, παρίσταται και σε όλα τα σχετικά δικαστήρια ως μάρτυρας) για να μας πει ότι (δεδομένου πως τα πρωτότυπα στοιχεία είναι καμένα-εξαφανισμένα) αμφισβητεί ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ τα δευτερογενή στοιχεία (φωτοτυπίες) ως πλαστά είτε νοθευμένα, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα και φοβέρες ότι «θα πάρει το σκάλπ» όσων τολμήσουν να τα επικαλεστούν (είτε για τη διακρίβωση των εν λόγω οικονομικών ατασθαλιών είτε και για την απόδοση αντιστοίχων ευθυνών) κατόπιν υποβολής μηνύσεων και αγωγών σε βάρος τους για αλλοιώσεις στοιχείων, ψευδείς βεβαιώσεις και ψευδορκία μαρτύρων.
   Στο τέλος μάλιστα, με «εκτός ελέγχου» την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της, η Δύναμη Ευθύνης (sic) καταντάει να ισχυριστεί ότι «δεν τρέχει τίποτα» και πως δεν υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες.
   Και ναι μεν αυτό είναι το μήνυμα «ευθύνης» που εκπέμπει η Δύναμη Ευθύνης (και πάλι sic) σχετικά με τις οικονομικές ατασθαλίες στην Α΄βάθμια Σ.Ε., πλην όμως αυτό που «εισπράττει» ο μέσος δημότης είναι πως «υβρίζεται» (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου «ύβρις») κατάμουτρα αφού καλείται να δεχθεί ότι μία μαφιόζικη μεθόδευση, όπως αναμφίβολα τυγχάνει ο εμπρησμός των αρχείων της Σ.Ε., μπορεί να «εξαγνίζει τα αμαρτήματα» του καλαφατελισμού, ο οποίος, ως εκ τούτου, δικαιούται επιπλέον να «ζητάει και τα ρέστα» από  όποιον τολμήσει να πει «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».
   Τελειώνοντας, υπογραμμίζουμε για πολλοστή φορά ότι, πολιτικά και κοινωνικά, το σημαντικό γεγονός είναι αυτός καθ’ εαυτός Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και όχι βέβαια η τυχούσα απαλλαγή του οποιουδήποτε στα ποινικά δικαστήρια, που είναι πιθανόν να επέλθει κατόπιν της δυνατότητας αμφισβήτησης των δευτερογενών ως άνω στοιχείων, δυνατότητα που όμως παρέχεται στον οποιοδήποτε ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΕΚΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ.
   Διότι, αν υπήρχαν και δεν είχαν καεί τα πρωτογενή-πρωτότυπα στοιχεία, ουδεμία αμφιβολία θα μπορούσε να διατυπωθεί περί της ύπαρξης και του πραγματικού ύψους της οικονομικής ατασθαλίας, οπότε ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, θα μπορούσε να γίνει λόγος περί δυνατότητος πραγματικής απονομής δικαιοσύνης.
   Ενδεχόμενη απαλλαγή κατηγορουμένου με φόντο τα αποκαΐδια των αρχείων της Σ.Ε. μόνον η διεστραμμένη νοοτροπία που λέγεται  καλαφατελισμός θα διενοείτο να την βαφτίσει και να την πανηγυρίσει προκαταβολικά ως «δικαστική δικαίωση», προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κινούμενη από ταπεινά ένστικτα χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα του και να δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα του εμπρησμού.
   Οποιοσδήποτε άλλος θα σιωπούσε από ντροπή.
   Αλλά, ποιός έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο καλαφατελισμός;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου