Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ : «Ο,ΤΙ ΝΑ `ΝΑΙ», ΑΛΛΩΣ, «ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ»


    Στις 9-8-2021 ο Δήμος, απευθυνόμενος στους κατοίκους, έβγαλε ανακοίνωση (πατήστε εδώ) στην οποία έλεγε τα εξής:

   «Φίλες και φίλοι,

   Εξαιτίας των δυσμενών και επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν λόγω των διαδοχικών πυρκαγιών, ο δημοτικός κλαδοφάγος στη Αχλαδούλα είναι, πρακτικά, εκτός λειτουργίας διότι η πρόσβαση στην περιοχή είναι απαγορευτική. Αυτό σημαίνει ότι για ένα χρονικό διάστημα, που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς, είναι αδύνατο να γίνεται από τις υπηρεσίες αποκομιδή και επεξεργασία κλαδιών και απορριμμάτων από κηποτεχνικές εργασίες.
»  

   Στο προηγούμενο δημοσίευμά μας «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ : ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ (!!!). ΟΣΟΙ ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ... ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ (!!!).» αποκαλύψαμε ότι πρόκειται για χοντρά ψέματα, δεδομένου ότι ουδείς απαγορεύει την πρόσβαση στον κλαδοφάγο. Απλούστατα «το μαγαζί έκλεισε για ολιγοήμερες διακοπές»  λόγω Αυγούστου.
   Έκτοτε, μέχρι και σήμερα 22-8-2021, δε βγήκε ανακοίνωση που να λέει ότι ο κλαδοφάγος άρχισε να λειτουργεί, πράγμα που σημαίνει ότι «το μαγαζί» εξακολουθεί να είναι κλειστό. ΝΕΚΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. Άλλωστε, αυτό είναι οφθαλμοφανές, δεδομένου ότι τα μηχανήματα και φορτηγά (των κουμπαροεργολάβων) για το μάζεμα των κλαδιών είναι άφαντα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Οι πάντες έχουν ξεχυθεί στις παραλίες και ξεδίνουν ανέμελοι.
   Τα γνωστά παπαγαλάκια, προκειμένου να δικαιολογήσουν την απραξία της δημοτικής αρχής, εξακολουθούν ακόμη και τώρα να μηρυκάζουν την ψευδούς περιεχομένου πιό πάνω ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Μανώλη Κόκκαλη.

    Για δείτε όμως στο  βίντεο (στην αρχή του παρόντος) τι έλεγε ο Δήμαρχος στις 14-8-2021 στο κεντρικό δελτίο του STAR:

    «(Από) τον Μάρτιο, δεκάδες δρομολόγια καθημερινά, για να μην πω εκατοντάδες, μεταφέρονται στον κλαδοφάγο. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ. Δεν υπάρχει αδιαφορία. Ίσα – ίσα από τη Μήδεια και μετά ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.»

    Επαναλαμβάνουμε ξανά (σε περίπτωση που νομίζετε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) :

   Δήμαρχος : Από τη Μήδεια και μετά, συνεχώς και αδιάλειπτα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ, 14-8-2021, μεταφέρονται ... ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (!!!) στον ... κλαδοφάγο (!!!) ... δεκάδες δρομολόγια, για να μην πω ... εκατοντάδες (!!!).
 
    Δηλαδή, όταν στριμώχνεται από το ρεπορτάζ, ο (προφανώς ψευδόμενος) Δήμαρχος σπεύδει ενώπιον του δημοσιογράφου να διαψεύσει την ίδια αυτή την ανακοίνωση του Δήμου. Δεν έχει σημασία ότι επικρατεί νέκρα σε ό,τι αφορά το μάζεμα των κλαδιών, αρκεί «στο γυαλί» να παρουσιάσουμε μιά εικονική πραγματικότητα, ότι επικρατεί ... οργασμός : Τα φορτηγά πηγαινοέρχονται στον κλαδοφάγο, που λειτουργεί κανονικά.
   Όταν μιλάει ο Δήμαρχος μπροστά «στο γυαλί», ούτε η πρόσβαση στον κλαδοφάγο είναι απαγορευμένη ούτε ο κλαδοφάγος είναι «εκτός λειτουργίας», όπως, «προς λαϊκήν κατανάλωσιν», κοροϊδεύει «το πόπολο» ο Μανώλης Κόκκαλης.

   Κατά τον Δήμαρχο, όλα λειτουργούν κανονικά, άσχετα αν ο Δήμος, μέσω του Μανώλη Κόκκαλη, ανακοινώνει το αντίθετο, ότι δηλαδή τα πάντα έχουν νεκρώσει.

    Τρία τινά μπορούν να συμβαίνουν :

   1. Είτε μας θεωρούν ηλιθίους, «με I.Q. ραδικιού» (που έλεγε η Ελένη Λουκά) και «μνήμη χρυσόψαρου».
   2. Είτε είναι πανικόβλητοι από το "κάζο" της Μήδειας και το επακολουθήσαν «βατερλώ» των  ακαθάριστων οικοπέδων και των αμάζευτων ξερόκλαδων που πνίγουν το Δήμο  .
    3. Είτε και τα δύο, όπερ και το πιθανότερο.

   Εν τω μεταξύ, για να μην ξεχνιόμαστε, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «αετονύχηδες» ασφαλώς "ακονίζουν τα δόντια" εν όψει της «νέας εξάμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης» λόγω πυρκαγιών, που γι’ αυτούς μάλλον μεταφράζεται ως «νέα εξάμηνη κατάσταση έκτακτης αρπαχτής».
    Γι' αυτούς, ισχύει η ρήση : «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Μπορεί «το κακό» να χτυπάει τους άλλους  αλλά γι' αυτούς οι θεομηνίες αποτελούν το «μάνα εξ ουρανού».

    Ρωτήσαμε έναν νεαρό πως σχολιάζει την κατάσταση και λάβαμε την απάντηση : «Ό,τι να `ναι».
   Ψάξαμε και βρήκαμε ότι η έκφραση αυτή συνηθίζεται όταν υπάρχει αδυναμία σχολιασμού και χαρακτηρίζει καταστάσεις τόσο ηλίθιες, «ξεκάρφωτες», «κουλές» και παράλογες ώστε να είναι αδύνατον κανείς να τις σχολιάσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναφωνήσει την πιό πάνω έκφραση. Για άτομα, δηλώνει και αναξιοπιστία.  
    Όταν ρωτήσαμε το νεαρό τί σήμαινε αυτό που μας είπε, εκείνος απάντησε επί το διαφωτιστικότερον: «Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν».

   «Ό,τι να `ναι», λοιπόν, άλλως, «Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου