Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1


Σε αλλεπάλληλα δελτία τύπου της 14-9-2017, της 18-9-2017 και της 20-9-2017, οι της  Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αφού επισημαίνουν ότι «η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας για εμάς» καθώς και ότι «πιστεύουμε στη διαφάνεια και την ενημέρωση των πολιτών», δηλώνουν ότι «από σήμερα και στο εξής θα δίνουμε για όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο Διονύσου την δημοσιότητα που πρέπει με δελτία τύπου».
Παράλληλα, αρχής γενομένης (τουλάχιστον) με το δελτίο τύπου της 30-8-2017, που τιτλοφορείται «Ο μύθος του καλού νοικοκύρη και ο ανυπόληπτος δήμαρχος», η Ενωτική Πρωτοβουλία εξαπέλυσε μία συνεχή κατά μέτωπο επίθεση εναντίον των Ανοιχτών Οριζόντων και του  δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, προσωπικά.
Κατ’ αυτό τον τρόπο, περί τις αρχές φθινοπώρου έτους 2017, η Ενωτική Πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαφατέλη μεθόδευσε και έθεσε σ’ εφαρμογή ένα σχέδιο, με στόχο, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να αποκτήσει το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα” έναντι των Ανοιχτών Οριζόντων του Διονύση Ζαμάνη.
Ο Διονύσης Ζαμάνης “σήκωσε το γάντι” που του “πέταξε” ο Γιάννης Καλαφατέλης, κατ’ αρχήν αμυνόμενος (δηλαδή απαντώντας επί της ουσίας των σε βάρος του μομφών) και, εν συνεχεία, αντεπιτιθέμενος με την πολύκροτη υπόθεση “Νερά του Κρυονερίου”.
Η απάντηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην πιο πάνω αντεπίθεση ήταν μία απόπειρα επιβολής “σιωπητήριου”, μέσω της “απειλής” δικαστηρίων.
Χαρακτηριστικό εν προκειμένω είναι το απόσπασμα του δελτίου τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας της 12-10-2017, με τίτλο «Βάλτε ένα φρένο στην αθλιότητα», όπου διαλαμβάνονται σχετικά τα εξής: «Και ας προσέχουν όσοι με επιπολαιότητα αναπαράγουν τα συκοφαντικά σενάρια της γνωστής ομάδας, διότι θα κληθούν από τη δικαιοσύνη, μαζί με άλλους, να αποδείξουν με ποιά στοιχεία προσβάλλουν και διασύρουν και με ποιους υπολογισμούς μιλούν για βλάβη μισού εκατομμυρίου ευρώ. Βάλτε ένα φρένο στην αθλιότητα. Όσο είναι καιρός».
Υλοποιώντας την πιο πάνω “απειλή”, προς παραδειγματισμό και προκειμένου να επιβάλει το άνω γενικό  “σιωπητήριο” σε όσους παράγουν και αναπαράγουν κρίσεις και σχόλια για την υπόθεση των “νερών”, ο Γιάννης Καλαφατέλης υπέβαλε μήνυση και αγωγή σε βάρος του δημάρχου Διονύση Ζαμάνη, ζητώντας του (μεταξύ άλλων και) 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, λόγω “συκοφαντικής δυσφήμισης”.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα και πληροφορίες, ως μάρτυρες του Γιάννη Καλαφατέλη χρησιμοποιήθηκαν οι πολιτικοί του συνεργάτες Μανώλης Γαρεφαλάκης, Τάσος Καρασαρλής και Γιάννης Κανατσούλης.
Ως ημερομηνία συζήτησης της αγωγής ορίστηκε η 17-5-2018, πλην όμως, κατόπιν σχετικού αιτήματος αναβολής από πλευράς του εναγομένου δημάρχου (προκειμένου, όπως δήλωσε ο ίδιος δημοσίως, να έχει προηγουμένως εκδοθεί το σχετικό πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και να προλάβει να υποβάλει ανταγωγή, καθώς και να στραφεί εναντίον των άνω μαρτύρων), η συζήτηση αυτή αναβλήθηκε για το μήνα Δεκέμβριο έτους 2018.
Λίγες μέρες μετά, στις 21-5-2018, με αφορμή την πιο πάνω αναβολή, ο Γιάννης Καλαφατέλης έβγαλε ανακοίνωση, με τίτλο «Οργή και θλίψη», όπου (μεταξύ άλλων) λοιδωρούσε τον Διονύση Ζαμάνη ότι «εξαφανίστηκε σαν τρομαγμένο “γατί”» καθώς και ότι «το “νεράκι” της αλήθειας θα το πιεί και θα είναι αλμυρό», καταλήγοντας ως εξής:
«Βάσει σχεδίου, ο κύριος Ζαμάνης προτιμά να αφήσει να σέρνονται φήμες εναντίον συμπολιτών μας, αντί να τις ξεκαθαρίσει. Προτιμά να φυγομαχήσει και να κρυφτεί, όπως κάνει και για τα προβλήματα του δήμου, παρά να αναλάβει την ευθύνη όσων είπε και έκανε. Θλιβερό ο πρώτος πολίτης της πόλης να αποδεικνύεται κοινός συκοφάντης και δειλός, είναι κρίμα και άδικο για τους δημότες».
Και, μη αρκούμενοι στην ως άνω ανακοίνωση, οι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με επόμενη ανακοίνωσή τους της 24-5-2018 τιτλοφορούμενη «Ο πρόχειρος κ. Ζαμάνης», λοιδωρούσαν και πάλι τον Διονύση Ζαμάνη ότι (υποβάλλοντας αυτός, ως εναγόμενος, το πιο πάνω αίτημα αναβολής) φυγομάχησε και έγινε “λαγός”, καταλήγοντας ως εξής: «Μπορείτε να φανταστείτε κ. Ζαμάνη τι θα συμβεί τον Δεκέμβριο, που θα εκδικαστεί η αγωγή, αν νωρίτερα το Ελεγκτικό Συνέδριο τον έχει απαλλάξει;» (εννοούν τον Γιάννη Καλαφατέλη). «Να σας βοηθήσουμε: Τα παιχνίδια της προχειρότητας και της ανεντιμότητας θα τελειώσουν μιά για πάντα κύριε Ζαμάνη!».
Λίγες μέρες μετά, αρχές Ιουνίου 2018, κατέφθασε στο Δήμο το πόρισμα (φύλλο μεταβολών και ελλείψεων) της 6ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχετικό με την υπόθεση “Νερά του Κρυονερίου”, που κοινοποιήθηκε άμεσα, μεταξύ άλλων, και στον Γιάννη Καλαφατέλη.
Με καθυστέρηση αρκετών ημερών, στις 22-6-2018, οι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας έβγαλαν ανακοίνωση, το ενδιαφέρον τμήμα της οποίας έχει ως εξής:

«ΚΑΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
Το 2002, λόγω της ραγδαίας αστικοποίησης, η τότε Κοινότητα Κρυονερίου είχε αυξημένες ανάγκες υδροδότησης που, σε συνδυασμό με την βεβαιωμένη αδυναμία της ΕΥΔΑΠ να τις καλύψει, δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας.
Από την άλλη, η τότε νομοθεσία άφηνε ελάχιστα περιθώρια προμήθειας νερού από ιδιώτες, γεγονός που δημιουργούσε σύγκρουση καθηκόντων για το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Κοινοτάρχη Κρυονερίου: Αντιμετώπιση των αναγκών του κόσμου και ενδεχομένων προβλημάτων δημόσιας υγείας ή γραφειοκρατική αντίληψη του νόμου “για να είμαστε καλυμμένοι;”.
Η απάντηση ήταν ομόφωνη: οι ανάγκες έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα πάση θυσία και, παράλληλα, να ξεκινήσει μια προσπάθεια μόνιμης επίλυσης του προβλήματος. Όπως και έγινε. Η Κοινότητα, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης
ενδιαφέροντος, πέτυχε προμήθεια νερού στη μισή τιμή, από ότι θα πλήρωνε στην ΕΥΔΑΠ, η οποία από το 2008 αύξησε την παροχή νερού στο Κρυονέρι. Οι επιλογές μας αυτές, που ωφέλησαν διπλά την περιοχή, δικαιώθηκαν αργότερα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που τις ενέκρινε.
»

Είναι προφανές ότι, εν προκειμένω, έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική αντιπαράθεση, που (μεταξύ άλλων) διεξάγεται και μέσω ενός δημοσίου διαλόγου, στον οποίο είναι φυσικό να παρεμβαίνουν και διάφοροι ενδιαφερόμενοι δημότες.
Σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, ο πιο πάνω δημόσιος διάλογος απετέλεσε συνειδητή πολιτική επιλογή των ανθρώπων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, στα πλαίσια της αναγκαίας ενημέρωσης των πολιτών.
Από σήμερα, λοιπόν, στον πιο πάνω δημοσίως διεξαγόμενο διάλογο παρεμβαίνει και ο ιστότοπος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ», πιστεύοντας, όπως ακριβώς και η Ενωτική Πρωτοβουλία, ότι «η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου