Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 2



Από την προηγούμενη ανάρτηση (ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 1), προκύπτει άμεσα το εξής εύλογο ερώτημα:
Πως εννοεί η Ενωτική Πρωτοβουλία την ενημέρωση των πολιτών;
Και τούτο διότι, πριν την κοινοποίηση του πορίσματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η πληροφόρηση των πολιτών από πλευράς Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν ότι όλα ανεξαίρετα τα καταγγελλόμενα ήταν ανυπόστατα, ψευδή και συκοφαντικά.
Τα ίδια, βέβαια, έλεγε ο Γιάννης Καλαφατέλης και οι μάρτυρές του, ότι, δηλαδή, ενώ ο Διονύσης Ζαμάνης γνώριζε ότι η καταγγελία του Αβραάμ Πασιπουλαρίδη για την οικονομική ατασθαλία των “νερών” ήταν ψευδής, παρά ταύτα χρησιμοποιούσε την καταγγελία αυτή για να συκοφαντεί.
Από το πλήρως αιτιολογημένο πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προέκυψε όχι μόνον ότι η καταγγελία του Αβραάμ Πασιπουλαρίδη ήταν βάσιμη εκατό τοις εκατό, αλλά, επί πλέον, προέκυψαν και άλλες (πέραν των καταγγελλομένων) πρόσθετες παρανομίες.
Κατόπιν (και ένεκα) του εν λόγω πορίσματος, ο  Γιάννης Καλαφατέλης και η Ενωτική Πρωτοβουλία ανακοινώνουν τώρα ότι:
«Η τότε νομοθεσία άφηνε ελάχιστα περιθώρια προμήθειας νερού από ιδιώτες, γεγονός που δημιουργούσε σύγκρουση καθηκόντων για το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Κοινοτάρχη Κρυονερίου: Αντιμετώπιση των αναγκών του κόσμου και ενδεχομένων προβλημάτων δημόσιας υγείας ή γραφειοκρατική αντίληψη του νόμου “για να είμαστε καλυμμένοι;”
Η απάντηση ήταν ομόφωνη: οι ανάγκες έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα πάση θυσία και, παράλληλα, να ξεκινήσει μία προσπάθεια μόνιμης επίλυσης του προβλήματος. Όπως και έγινε
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, κάνοντας στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών, ισχυρίζονται τώρα ότι ολόκληρο το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και ο τότε Κοινοτάρχης Κρυονερίου Γιάννης Καλαφατέλης εγνώριζαν ότι παρανομούν αλλ’ ότι, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης άμεσων αναγκών, επέλεξαν ομόφωνα να πράξουν τα όσα μη σύννομα έπραξαν.
Ανεξαρτήτως του ότι, όπως θα εκτεθεί στην επόμενη ανάρτηση, ο άνω ισχυρισμός ελέγχεται ως ανακριβής, σε κάθε περίπτωση, ούτως ή άλλως, εδώ προκύπτει ομολογία παραπληροφόρησης των πολιτών από πλευράς Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αφού, ενώ πριν δήλωναν ότι όλα ήταν “εν τάξει”, τώρα δηλώνουν ότι δεν ήταν “εν τάξει”.
Επιπλέον, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι (σύμφωνα πάντα με την πιο πάνω τελευταία δήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας) οι τότε κοινοτικοί σύμβουλοι Κρυονερίου τελούσαν σε επίγνωση ότι η υπόθεση των “νερών” δεν ήταν “εν τάξει”, προκύπτει ότι η πιο πάνω παραπληροφόρηση, από πλευράς τουλάχιστον Γιάννη Καλαφατέλη, ήταν και συνειδητή.
Αν αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας την ενημέρωση των πολιτών (περί της οποίας, σημειωτέον και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ορθώς κόπτονται και μοχθούν) ίσως θα πρέπει να το ξαναδούν το θέμα κάπως πιο σοβαρά.
Και, πάντως, αν οι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας σέβονται στοιχειωδώς την έννοια “πληροφόρηση του πολίτη” (επαναλαμβάνουμε: ΑΝ), τότε νομίζουμε ότι οφείλουν να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου