Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 11



Όπως ίσως θυμάστε, οι αναρτήσεις μας «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» ξεκίνησαν (και συνεχίζονται) με αφορμή την από 22-6-2018 ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και, πιο συγκεκριμένα, το αφήγημα υπό τον ειδικότερο τίτλο «ΚΑΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ» (Για το περιεχόμενο του εν λόγω αφηγήματος βλέπετε αναρτήσεις μας «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» με αριθμούς 1 και 4).
Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας «ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ» (που φέρουν αριθμούς από 1 έως και 10) αποδομήσαμε πλήρως και εμπεριστατωμένα το πιο πάνω αφήγημα του κ. Καλαφατέλη, ακόμη και στην τελευταία του λεπτομέρεια, χωρίς να αφήσουμε τίποτα να «πέσει κάτω».
Περιμέναμε αντίστοιχη δημόσια αντίκρουση από την πλευρά του κ. Καλαφατέλη, εννοείται με τρόπο εμπεριστατωμένο, δηλαδή με στοιχεία και επιχειρήματα που να στηρίζουν το υπ’ όψιν αφήγημά του.
Αντ’ αυτού, στη συνέντευξή του της 30-9-2018, ο κ. Καλαφατέλης επαναλαμβάνει (ατεκμηρίωτα πάντοτε) το ίδιο πιο πάνω αφήγημα στην ακόλουθη βερσιόν:

«Θυμάμαι, στις αρχές του 2000, τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε στην καθημερινότητα η αύξηση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των κρατικών υποδομών. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η έλλειψη νερού. Η ΕΥΔΑΠ δεν μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα συχνές διακοπές και βυτία. Με δυο λόγια, το νερό δεν έφτανε για όλους!
Σαν Κοινοτάρχης, δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από τη γραφειοκρατία και να νίψω τας χείρας μου, λέγοντας στον κόσμο να περιμένει κάποιους άλλους να δώσουν λύση κάποτε. Έτσι, αποφάσισα να προτείνω την προμήθεια νερού από ιδιωτική γεώτρηση για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης και την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα να εντείνω τις πιέσεις στην ΕΥΔΑΠ για δεύτερη παροχή.
Και σύσσωμο το Κοινοτικό Συμβούλιο συμφώνησε και με στήριξε, όπως επίσης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αργότερα. Γιατί οι πραγματικές ανάγκες δεν αντιμετωπίζονται με λόγια εκ του ασφαλούς, αλλά με πράξεις! Και εγώ προσωπικά, ως επικεφαλής, ανέλαβα τότε τη συνολική ευθύνη και το ρίσκο για τις πράξεις που κάναμε. Και όπως έχω ξαναπεί, θα το ξανάκανα!
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνουν ο κ. Ζαμάνης και οι γραφειοκράτες του, όταν με κατηγορούν ότι παρέβηκα τον νόμο. Απλά, ανάμεσα στο τυπικό και το ηθικό, διάλεξα το δεύτερο, γιατί οι ανάγκες της Κοινότητας βάρυναν περισσότερο στη συνείδησή μου. Και μάλιστα, αυτό έγινε και με οικονομικό όφελος, αφού η Κοινότητα πλήρωσε τα μισά από όσα θα πλήρωνε στην ΕΥΔΑΠ, αν εκείνη μπορούσε να δώσει νερό.»

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του κ. Καλαφατέλη είναι περιφρονητική για την τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι η από πλευράς του αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος δε γίνεται με όρους δημόσιου διαλόγου, όπως θα έπρεπε, αλλά καθαρά με όρους και διαδικασίες προπαγάνδας, γεγονός πολιτικά ανέντιμο, ιδίως εν προκειμένω, όπου έχει λάβει χώρα διάψευση του πιο πάνω αφηγήματός του συνολικά και κατά τρόπο πλήρως εμπεριστατωμένο.
Για την πιο πάνω πολιτική συμπεριφορά του κ. Καλαφατέλη θέλουμε να προσθέσουμε ότι αυτή καθίσταται ακόμη περισσότερο απαράδεκτη, δεδομένου ότι αυτός θα πρέπει να έχει ήδη παράσχει τις σχετικές έγγραφες εξηγήσεις του προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντικρούοντας το αντίστοιχο Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων που έχει κοινοποιηθεί σε βάρος του. Συνακόλουθα, δεν είναι κανένας κόπος γι’ αυτόν να δημοσιοποιήσει τις πιο πάνω έγγραφες εξηγήσεις του (καθώς και τα συνοδευτικά της έγγραφα και στοιχεία) προκειμένου να τεκμηριώσει το εν λόγω αφήγημά του.
Εν όψει των ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό ότι ο κ. Καλαφατέλης (αν βέβαια σέβεται τον εαυτό του και τους συνδημότες του) οφείλει να δημοσιοποιήσει τις έγγραφες ως άνω εξηγήσεις του προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να αποδείξει ότι αυτά που (προπαγανδιστικά) διατείνεται δημοσίως εναρμονίζονται και προς αυτά που (κατά τεκμήριο, με τρόπο εμπεριστατωμένο) διατείνεται ενώπιον του  Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Εκτός και αν άλλα λέει στο ακροατήριό του σε τοπικό επίπεδο και άλλα ισχυρίζεται ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δικαιολογήσει τα όσα αδικαιολόγητα έπραξε.
Και, επειδή σε ό,τι αφορά το πιο πάνω ζήτημα προεξοφλείται η (από πλευράς καλοθελητών ή και του ιδίου) προσχηματικού χαρακτήρα απάντηση : «Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα», ανταπαντάμε εκ προοιμίου ότι μία τέτοιου είδους υπεκφυγή θα ήταν χαρακτηριστική πράξη πολιτικής δειλίας και αναξιοπρέπειας από πλευράς ενός εν ενεργεία πολιτικού που διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου της πόλης μας στις προσεχείς εκλογές.  
Ωστόσο, «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και, εν προκειμένω, το καλό είναι ότι η συνέντευξη του κ. Καλαφατέλη μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου