Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ   Βγήκε ο κ. Καλαφατέλης (μέσω της «αμερόληπτης») και άρχισε το κήρυγμα για τα σχολεία, υποσχόμενος ότι ΘΑ προωθήσει σχετικές «ολοκληρωμένες» προτάσεις  και «συγκεκριμένες» λύσεις.
   Κατά κανόνα, τα προεκλογικά «ΘΑ» στερούνται ουσίας και αποβλέπουν στην «κατάληψη του υψώματος» της εξουσίας. Μετά ξεχνιούνται. Γι’ αυτό, δεδομένου και ότι ο κ. Καλαφατέλης δεν προέρχεται από παρθενογένεση, είναι προτιμότερο να δούμε μερικά σχετικά «πεπραγμένα του» στο Δήμο Διονύσου ως Ενωτική Πρωτοβουλία» (Ε.Π.).
   Σε ό,τι αφορά τα «κουτιά» ISOBOX, ήταν  η Ε.Π. που το έτος 2011 τα εγκατέστησε στη Σταμάτα, ως προσωρινή λύση όπως έλεγαν τότε. Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο Δήμος και θέλει να βγάλει τους μικρούς μαθητές από τα «κουτιά» των ISOBOX και να τα στείλει σε ένα κανονικό σχολείο. Αμέσως αντίδραση! Σκοπός; Η μικροπολιτική. Αποτέλεσμα; Η διαιώνιση των ISOBOX σύμφωνα με το ρητό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».
   Ετοιμάζεται να λειτουργήσει το νέο σχολείο στο Ζάννειο. Ξεσηκωμός! «Επικίνδυνη η πρόσβαση», οι ανίκανοι, οι «μπήξε οι δήξε», φασαρία και κακό για το τίποτε, ομοίως δια λόγους προσωπικής εμπάθειας και μικροκομματικής εκμετάλλευσης.
   Επισκευάζεται προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, που είχε βανδαλιστεί και είχε καταντήσει άντρο ναρκομανών. Πανικός! «Παληό και ακατάλληλο το κτίριο», φωνές και φασαρίες. Μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν για να κλείσουν το «κακό» σχολείο (στο οποίο, σημειωτέον, σχολείο αυτό στέλνει ο ίδιος ο δήμαρχος τα παιδιά του).
   Φυσικά, για τις ζημιές στο σχολείο των εκατό και πλέον χιλιάδων ευρώ δε λογοδότησε ποτέ κανείς. Ας είναι καλά τα κορόιδα οι δημότες που πληρώνουν.
   Στη συνέχεια, παραθέτουμε φωτογραφίες από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς επί Καλαφατέλη, οι οποίες δίνουν μία «ολοκληρωμένη» εικόνα για τη «συγκεκριμένη» τύχη που επιφυλάσσεται στα σχολεία σε περίπτωση παλινόρθωσης του Καλαφατελισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου