Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΙΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ  κ. ΜΙΧΙΩΤΗ

   Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας θέσαμε το ερώτημα: Ποιός γνώριζε ότι το αρχείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (Π.Σ.Ε.) θα παραδινόταν το βράδυ της 2-4-2015 από την κα Μήλα στο λογιστή, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μεθοδεύσει την ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ παρακολούθηση και εμπρησμό του αυτοκινήτου του, μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί το αρχείο αυτό;
   Στο ερώτημα αυτό αντιτάσσει ο κ. Μιχιώτης ένα δικό του ερώτημα:
   Γιατί το ίδιο πιο πάνω ερώτημα να μην επεκταθεί και σε ό,τι αφορά τον εμπρησμό της 11-4-2015 του γραφείου των Σχολικών Επιτροπών, οπότε και κάηκε το αρχείο της Π.Σ.Ε.; Δηλαδή, θέτει ο κ. Μιχιώτης αντίστοιχο ερώτημα και σε σχέση με όσους γνώριζαν που ακριβώς ήταν τοποθετημένα τα αρχεία μέσα στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών.
   Εξ όσων γνωρίζουμε, η εμπρησθείσα αίθουσα αποτελούσε κοινό γραφείο τόσο της Α΄βάθμιας όσο και της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, όπου υπήρχε μία ξύλινη βιβλιοθήκη στην οποία ήταν τοποθετημένα τα αρχεία τους και από την οποία ξεκίνησε ο εμπρησμός.
   Είναι προφανές ότι η θέση των αρχείων στην εν λόγω βιβλιοθήκη ήταν γνωστή σε δεκάδες ανθρώπους, οπότε το ερώτημα του κ. Μιχιώτη σκοπό έχει να διευρύνει τον κύκλο των υπόπτων που θα μπορούσαν να ενέχονται στον εμπρησμό του γραφείου των Σχολικών Επιτροπών.
   Όμως, δεδομένου ότι ο κ. Μιχιώτης διεκδικεί το ρόλο του εμβριθούς και οξυδερκή ερευνητή σκανδάλων, θα ώφειλε στη συγκεκριμένη περίπτωση να επιδιώκει την αξιοποίηση ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ των πληροφοριών προκειμένου να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ και ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ τον κύκλο των υπόπτων, αποσπώντας την προσοχή από τις πληροφορίες που έχουν πρωτεύουσα σημασία για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού (αυτοκινήτου και γραφείου) και προβάλλοντας επιλεκτικά και παραπλανητικά τριτεύουσας σημασίας πληροφορίες με σκοπό την πρόκληση σύγχυσης, συσκότισης και συγκάλυψης των ευθυνών των πραγματικών ενόχων, δια της μεθόδου της διάχυσης και της επίρριψης (δυνητικά) ευθυνών επί δικαίων και αδίκων.
   Στις προηγούμενες αναρτήσεις μας είχαμε επισημάνει ότι, όπως είναι προφανές  (αλλά και αποφαίνονται οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), αυτοί που κυνηγούσαν να κάψουν το αυτοκίνητο του λογιστή, μέσα στο οποίο βρισκόταν το αρχείο της Π.Σ.Ε., είναι και οι εμπρηστές του γραφείου των Σχολικών Επιτροπών.
   ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ο κύκλος των υπόπτων περιορίζεται σ’ αυτούς που γνώριζαν ότι το αρχείο της Π.Σ.Ε. θα παραδινόταν το βράδυ της 2-5-2015 από την κα Μήλα στο λογιστή και η όποια προσχηματικού χαρακτήρα προσπάθεια διεύρυνσης του κύκλου των υπόπτων με φτηνές σοφιστείες πέφτει στο κενό.
   Γι’ αυτό, απευθύνουμε και πάλι στην Ε.Π. το εύλογο ερώτημα: 
  Υπήρχε κανένας άλλος (και, αν ναι, ποιός;) που να γνώριζε ότι το αρχείο της Π.Σ.Ε. θα παραδινόταν το βράδυ της 2-4-2015 από την κα Μήλα στο λογιστή, έτσι ώστε να είναι σε θέση (αυτός ο άλλος) να μεθοδεύσει την παρακολούθηση του λογιστή με σκοπό να βρει την ευκαιρία να κάψει το αρχείο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου