Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

(ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ)

   Στην ανάρτηση της 8-2-2019 είχαμε πει ότι, στην πραγματικότητα, η όποια απόφαση του ποινικού δικαστηρίου σε σχέση με τις οικονομικές ατασθαλίες στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή (Π.Σ.Ε.) είναι σχεδόν ουδέτερη σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσταση του ζητήματος, που κυρίως ενδιαφέρει εν προκειμένω και της οποίας το περίγραμμα έχει ως εξής:
   Η διπλή απόπειρα εμπρησμού του αρχείου της Π.Σ.Ε. μέσα στο αυτοκίνητο του λογιστή και ο εν συνεχεία εμπρησμός του (μαζί με το αρχείο της Δευτεροβάθμιας Σ.Ε.) μέσα στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών, ως γεγονός, είναι μία μαφιόζικη πράξη με ΠΡΟΦΑΝΗ σκοπό τη συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών μέσω της εξαφάνισης των αντίστοιχων αποδεικτικών στοιχείων.
   Ο πιο πάνω σκοπός επιτεύχθηκε, τουλάχιστον μερικά, δεδομένου ότι η Έκθεση Παναγιωτοπούλου υπολόγισε το χρηματικό έλλειμμα του ταμείου της Π.Σ.Ε. στο ελάχιστο δυνατόν των 73000 ευρώ περίπου, εξ αιτίας ελλιπών στοιχείων (λόγω εμπρησμού), ενώ η Έκθεση Ντερτινή, επικαλούμενη την ίδια (κυρίως) αιτία, κατέβασε το έλλειμμα ακόμη περισσότερο, στις 25000 ευρώ περίπου.
    Εν όψει των ανωτέρω, είναι πλέον ή βέβαιον ότι το πραγματικό έλλειμμα υπερέβαινε κατά πολύ τις 73000 ευρώ.
   Αντικειμενικά λοιπόν ο εμπρησμός λειτούργησε σε όφελος της Ε.Π., αφού εξ αιτίας του το χρηματικό έλλειμμα που μπόρεσε να διαπιστωθεί στο ταμείο της Π.Σ.Ε. περιορίστηκε δραστικά σε σχέση με το πραγματικό.
    Στην όλη πιο πάνω κατάσταση πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι, παρά ταύτα, η Ε.Π. τηρεί «αιδήμονα σιωπή» και δεν απαντά στο ερώτημα ποιοί γνώριζαν ότι το αρχείο της Π.Σ.Ε. θα παραδινόταν το βράδυ της 2-4-2015 από την κα Μήλα στο λογιστή, έτσι ώστε να είναι σε θέση ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ να αρχίσουν να κυνηγάνε το αυτοκίνητό του «ανά τας ρύμας και τας οδούς» προκειμένου να κάψουν το αρχείο της Π.Σ.Ε. που είχε τοποθετηθεί μέσα σ’ αυτό.
   Πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί ότι η Ε.Π. (διά του επικεφαλής της κ. Ιωάννη Καλαφατέλη) δεν αποδέχεται την ύπαρξη των εν λόγω ατασθαλιών και αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που τις αποδεικνύουν, με το πρόσχημα ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι πρωτότυπα αλλά δευτερογενή, γεγονός αποδεικτικό της απροκάλυπτης προσπάθειας της Ε.Π. να αποσείσει τις εν προκειμένω ευθύνες της επωφελούμενη του εμπρησμού των πρωτότυπων στοιχείων του αρχείου της Π.Σ.Ε.
   Η θέση λοιπόν της Ε.Π. είναι ότι οι επίμαχες οικονομικές ατασθαλίες στην Π.Σ.Ε. είναι ανυπόστατες ενώ, παράλληλα, αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα:  ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ Π.Σ.Ε. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ;
   Η προκλητικά προσχηματική αυτή στάση της Ε.Π. λειτουργεί στη συλλογική συνείδηση ως χοντροκομμένη απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών της και η τοπική κοινωνία έχει ήδη κατασταλάξει στα συμπεράσματά της, χωρίς αυτά να είναι δυνατόν να ανατραπούν στη βάση τους από την όποια απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.
                                       (Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου