Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 
 
 Μεταξύ άλλων πολλών σχετικά με το σκάνδαλο των νερών του Κρυονερίου, στο από 15-5-2019 δελτίο τύπου των Ανοιχτών Οριζόντων «ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Κ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ!» διαλαμβάνονται και τα εξής:

«Γιατί ενώ ο ίδιος (δηλ. ο Καλαφατέλης) εισηγήθηκε και το κοινοτικό συμβούλιο ενέκρινε στις 14-4-2005 αύξηση 8% στην τιμή της αγοράς του νερού από τον ιδιώτη, αμέσως μετά, ενεργώντας λάθρα και υπογείως ο κ. Καλαφατέλης έδωσε στις 30-5-2005 στη ΔΕΗ παράνομη εντολή να χρεώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα της ιδιωτικής γεώτρησης στην κοινότητα, αυξάνοντας έτσι «από την πίσω πόρτα» και ερήμην του κοινοτικού συμβουλίου το κόστος του νερού κατά 70% (για το υπόλοιπο του έτους 2005) και κατά 96% (για το έτος 2006), αντί του 8% που είχε εγκρίνει ως άνω το κοινοτικό συμβούλιο, και επιβαρύνοντας έτσι το δήμο παράνομα με 80 χιλιάδες ευρώ περίπου;Ποιός πράγματι ενθυλάκωσε το πιό πάνω αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό;»
 
Αυτό που ξέχασαν να μας πουν οι Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι ότι ο ιδιοκτήτης της γεώτρησης είχε συμβιβαστεί με την αύξηση 8% και δε ζήταγε τίποτα παραπάνω από το να πληρώνεται πιό τακτικά.

Αυτό προκύπτει από το αντίστοιχο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό του Κοινοτικού Συμβουλίου της 14-4-2005, τα ενδιαφέροντα εν προκειμένω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του οποίου έχουν ως εξής:

«ΘΕΜΑ 15ο : Αίτηση κου Ρουμελιώτη Ιωάννη για τροποποίηση όρων σύμβασης προμήθειας ύδατος από ιδιωτική γεώτρηση.

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ τον κ. Ρουμελιώτη να εισέλθει στην αίθουσα. Έχουμε ένα αίτημα του κ. Ρουμελιώτη, να το διαβάσω:

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση όρων της υπό ανανέωση σύμβασης προμήθειας ύδατος».
....................................
Εν όψει της ανανεώσεως της ως άνω μεταξύ εμού και της Κοινότητας Κρυονερίου Αττικής συμβάσεως προμήθειας ύδατος, προτείνω όπως εν μέρει τροποποιηθούν οι όροι που διέπουν αυτήν.
 Ειδικότερα θα πρέπει:
1.- Να αναπροσαρμοστεί η τιμή μονάδος προμήθειας ύδατος από το ποσό των Ε 0,24 ανά κυβικό στο ποσό των Ε 0,40.
.....................................
2.- Θα πρέπει η πληρωμή των λογαριασμών των οφειλομένων σε μένα ποσών να λαμβάνει χώρο προμήθειας ανά δίμηνο ύδατος.

........................................

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ... Να κάνω τότε την εισήγηση εγώ. Εγώ νομίζω ότι η μεγαλύτερη αύξηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ένα ποσό της τάξεως του 6%-8% γιατί και όλες είναι πολύ παραπάνω απ' τον πληθωρισμό. ....
........................................
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Εγώ με τους μήνες δεν πάω καλά, όχι με την τιμή.
 Όχι στον τέταρτο μήνα, δηλ. να κόβεται το τιμολόγιο στο δεύτερο μήνα και στον τρίτο μήνα να πληρώνουμε. Τώρα γίνεται τρίτος μήνας, στον τέταρτο να πληρώνουμε, στο πρώτο 20ήμερο. Μετράει ο χρόνος για μένα γιατί υπάρχουν κάποια έξοδα σταθερά.
..........................................
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ... Δεν μπορώ εγώ και σαν πρόεδρος και το 8% που δίνω, νομίζω ότι είναι και υπερβολικό, γι' αυτό και είπα 6% έως 8% και λέμε και εισηγούμαι το 8%. ...
..........................................
ΖΗΚΙΔΗΣ: Θα συμφωνήσω με την εισήγηση στο 8% μια που ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι ικανοποιείται με την τιμή κ.λ.π.
Τώρα εντάξει, αν μπορούμε να τον βοηθήσουμε τον άνθρωπο γιατί πληρώνει κάθε μήνα ρεύμα, στο θέμα του χρονικού διαστήματος, εάν και εφόσον η Κοινότητα οικονομικά μπορεί να το κάνει.
...............................................
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου.»


Αφού λοιπόν ο ιδιοκτήτης της γεώτρησης ήταν ικανοποιημένος με την τιμή του νερού, ποιό λόγο είχε ο Καλαφατέλης «από την πίσω πόρτα» (δηλαδή παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και αντίθετα με τη δική του εισήγηση) να σπεύσει εν συνεχεία να του κάνει «το δωράκι» των ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου;

Γνωρίζετε εσείς πολλές περιπτώσεις που κάποιος προθυμοποιείται να μπουκώσει με λεφτά άλλον χωρίς να του χρωστάει (αχρεωστήτως), πολύ περισσότερο  «με το ζόρι», χωρίς καν ο δεύτερος να το ζητάει;

Εσείς τι πιστεύετε;

Ότι τα πιό πάνω έγιναν «για το καλό του τόπου», όπως με θράσος περιπαίζει το εκλογικό σώμα ο Καλαφατέλης;

Ή μήπως ότι αυτός «έκανε παιχνίδι» με τον ιδιώτη, όπως είναι το προφανές και το αυτονόητο;

Όθεν, γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη απάντησης από πλευράς Καλαφατέλη στο πιό πάνω ερώτημα  των Ανοιχτών Οριζόντων, το οποίο και επαναλαμβάνουμε:

Ποιός πράγματι ενθυλάκωσε το πιό πάνω αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό;»

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Κ. ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ!
  
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου