Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ


   Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 19-11-2019, η προεδρεύουσα Σοφία Κατσίγιαννη απαγόρευσε με το «έτσι θέλω» στον επικεφαλής της ΛΑΣ Τεύκρο Παντελόγλου να λάβει τον λόγο, οπότε, σύμφωνα με δημοσίευμα του dionysospost  της 20-11-2019, έλαβε χώρα ο ακόλουθος διάλογος:

  Παντελόγλου: Έχω δουλέψει στο δρόμο πάρα πολύ και καταλαβαίνω τι προσπαθείς να κάνεις.
  Κατσίγιαννη:  Εγώ δεν ξέρω από δουλειές του δρόμου. Ποτέ δε δούλεψα στο δρόμο. Τι δουλειά  είναι αυτή που κάνατε, πείτε μας.
  Παντελόγλου: Από δουλειές του δρόμου δεν ξέρεις, αλλά από πεζοδρόμιο γνωρίζεις σίγουρα.


   Στις 23-11-2019, ο Καλαφατέλης (αποσιωπώντας προκλητικά τις προφανείς ευθύνες του «νέας κοπής» πολιτικού νηπίου που λέγεται Κατσίγιαννη) έβγαλε μία ανακοίνωση σε βάρος του Παντελόγλου, κατηγορώντας τον (με ξύλινο λόγο ευτελούς έμπνευσης και ποιότητας) ότι ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, χυδαιότητας, σεξισμού, κλπ. και πως προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια κάθε(;) γυναίκας εντός και... εκτός(!!!) του Δ.Σ.
    Στη συνέχεια, καταδίκασε (καλώντας παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους να πράξουν το ίδιο) το «σεξιστικό παραλήρημα» και την «προσβολή της προσωπικότητας» της Κατσίγιαννη, πράξεις που ισχυρίστηκε (ο αθεόφοβος) πως (δήθεν-τάχα) ουδεμία σχέση έχουν με το δικό του πολιτικό ήθος.

   Ας πάμε όμως τώρα να δούμε ποιό είναι πράγματι το «πολιτικό ήθος» του Καλαφατέλη, όπως αυτό αναδύεται ανάγλυφα από την αλήστου μνήμης 23η συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24-9-2012, θέμα 10ο, που αφορούσε την έγκριση και παραλαβή γεωτεχνικής μελέτης.
  Προϋπόθεση της μελέτης αυτής ήταν η ύπαρξη αντίστοιχης γεώτρησης, της οποίας όμως η τρύπα δεν βρέθηκε στο έδαφος, αν και αναζητήθηκε επίμονα από πληθώρα δημοτικών συμβούλων (Πασιπουλαρίδης, Ράϊκος, Κουριδάκης, Χιώτης).
   Όταν λοιπόν καταγγέλθηκε το πιό πάνω γεγονός, ο Καλαφατέλης «περιέλουσε» τον καταγγέλλοντα επικεφαλής (τότε) της μείζονος μειοψηφίας με τις εξής αθλιότητες:

   ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: Το καταλαβαίνω αυτό. Λόγω ηλικίας αποκλείεται να βρεις την τρύπα, κ. Πασιπουλαρίδη. Αποκλείεται κ. Πασιπουλαρίδη, όσο και να ψάχνεις, έτσι; Σε καταλαβαίνω, σε νοιώθω.

   Δηλονότι: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

  Διότι μόνον ένας καραγκιόζης πολιτικάντης θα είχε το απύθμενο θράσος να καταγγέλλει υποκριτικά πράξεις χειρότερες των οποίων πράττει ο ίδιος και μάλιστα χωρίς να προκληθεί προς τούτο (όπως -στο κάτω κάτω- προκλήθηκε ο Παντελόγλου από την Κατσίγιαννη στη συγκεκριμένη περίπτωση).

  Περιττό βέβαια να λεχθεί ότι η Σοφία Κατσίγιαννη, δημοτική σύμβουλος και τότε του Καλαφατέλη, ουδέποτε μπήκε στον κόπο να καταδικάσει δημοσίως το πιό πάνω «σεξιστικό παραλήρημα» του «αρχηγού».

    Για το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό πατήστε εδώ.

  Για όσους προτιμούν τα κείμενα, παραθέτουμε ακολούθως το ενδιαφέρον εν προκειμένω απόσπασμα από το επίσημο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό.

   Υ.Γ. Για το οπτικοακουστικό υλικό, θερμές ευχαριστίες στον (θεσμό πλέον) Γενικό Γραμματέα Διονυσοσκουφίτσο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου