Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ

 
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ

   Ως γνωστόν, οι δασικοί χάρτες Δροσιάς έχουν καταστεί οριστικοί για όσους δεν έχουν υποβάλει σχετικές αντιρρήσεις (η εκδίκαση των οποίων εξακολουθεί να εκκρεμεί παρά τα τόσα χρόνια από την υποβολή τους).
   Κατόπιν του προσφάτως ψηφισθέντος ν. 4685/2020, δίδεται η ευκαιρία σε όλους ανεξαίρετα τους θιγόμενους από τους πιο πάνω δασικούς χάρτες να υποβάλουν στοιχεία προκειμένου τα ακίνητά τους να αποχαρακτηριστούν από δασικά.
   Προσοχή: Τη δυνατότητα αυτή την έχουν όλοι ανεξαίρετα οι θιγόμενοι των περιοχών Τραυλού και Τρία Πεύκα, στη Δροσιά, τους οποίους και αφορούν οι εν λόγω δασικοί χάρτες, είτε έχουν υποβάλει είτε δεν έχουν υποβάλει αντιρρήσεις.
   Ακόμα και όσοι είχαν υποβάλει τα εν λόγω στοιχεία με τις αντιρρήσεις τους (που υπέβαλαν όταν είχαν αναρτηθεί οι δασικοί χάρτες) δε γλυτώνουν, αφού θα πρέπει να καταθέσουν το αποδεικτικό κατάθεσης αντίρρησης με τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.
   Παρατίθεται στο τέλος της παρούσης η σχετική Ανακοίνωση – Πρόσκληση της Δ/νσης Δασών Ανατολικής Αττικής, υπογραφόμενη από τον Διευθυντή Δασών Αν. Αττικής Δασολόγο Αναστάσιο Καλπαξίδη.
   Και πάλι προσοχή: Η κατάθεση των πιο πάνω στοιχείων από τους ενδιαφερόμενους πρέπει να γίνει στο διάστημα από 23-7-2020 έως 21-8-2020, ημέρα Παρασκευή.
   Θαυμάστε κράτος!!!
   Επέλεξαν να βγάλουν την υπ’ όψιν Ανακοίνωση – Πρόσκληση θέτοντας την πιο πάνω προθεσμία, ακριβώς μέσα στο κατακαλόκαιρο που όλοι λείπουν για διακοπές, έτσι ώστε να μην πληροφορηθεί κανένας περί τίνος πρόκειται, ακόμη όμως και αν πληροφορηθεί να μην προλάβει να κάνει τίποτα.
   Αυτός είναι ένας από τους κλασικούς τρόπους με τους οποίους ο εκάστοτε «εξυπνάκιας» καταφέρνει να ακυρώνει το νόμο στην πράξη.
   Περαιτέρω, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τρέχουν στην Αγία Παρασκευή (οδός Αγ. Ιωάννου και Ελευθερίας 2) για να υποβάλουν τη σχετική χαρτούρα. Οι τύποι της Δ/νσης Δασών δε σκαμπάζουν από ηλεκτρονική διακυβέρνηση, παρά τα αντιθέτως προπαγανδιζόμενα πανταχόθεν. Ή μήπως σκαμπάζουν, πλην όμως  θέλουν να αποφύγουν κατά το δυνατόν τους ενοχλητικούς πολίτες, όσους δε δέχονται αδιαμαρτύρητα να τους βαφτίζουν τα οικόπεδα και τα σπίτια τους σαν δάση;
   Τέλος, που το βρήκατε (εσείς στη Δ/νση Δασών) ο πολίτης που σας είχε υποβάλει τα συγκεκριμένα στοιχεία στο παρελθόν (με τις αντιρρήσεις του) να υποχρεούται να σας το γνωρίσει εκ νέου, προσκομίζοντας τις αντιρρήσεις αυτές με αριθμό πρωτοκόλλου; (Και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο;) Και, αν δεν το πράξει, τι θα σημαίνει αυτό; Ότι οι αντιρρήσεις του θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων; Διότι, αυτό ακριβώς προκύπτει από την ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Καλπαξίδης !

   Υ.Γ. 1  Ο κ. Φωτάκης που συνεργάζεται με τους κ.κ. Καλπαξίδη και Χλύκα, μήπως θα μπορούσε να δώσει καμία συνέντευξη στην «Χασάπης» προκειμένου να ενημερώσει τι γίνεται;
   Ή μήπως θα μπορούσε να ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος, επί θητείας του οποίου καταρτίστηκαν οι Δασικοί Χάρτες Δροσιάς (επιλεκτικά αυτοί και μόνον) από τον τότε σύμβουλό του (και σύμβουλο της κας Μπιρμπίλη) κ. Χλύκα;

   Υ.Γ. 2 Εσείς οι δημότες, καταλάβατε τι γλυτώνετε που δεν έχουν καταρτιστεί δασικοί χάρτες σε ολόκληρο το Δήμο, όπως ξεπατώθηκαν (κυριολεκτικά) να απαιτούν οι Καλαφατέλης και κομπανία από τη διοίκηση Ζαμάνη που, ως γνωστόν, παρεμπόδισε την κατάρτισή τους μέσα σε οικιστικές περιοχές, όπως τυγχάνουν και οι περιοχές Τραυλού και Τρία Πεύκα στη Δροσιά, παρεμποδίζοντας έτσι την κατάρτισή τους συνολικά;
   Τώρα  θα τρέχατε και δε θα φτάνατε.
   Παρεμπιπτόντως, για θυμηθείτε και τον υποθηκοφύλακα (η σύζυγος του οποίου στη συνέχεια κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές με τον Καλαφατέλη) πως κραύγαζε και οχλαγωγούσε στην Οικονομική Επιτροπή, μαζί με όλους τους πιό πάνω,  προκειμένου  οι Δασικοί Χάρτες να προηγηθούν  του Κτηματολογίου.
    Καταλαβαίνετε πόσο φτηνά είναι τα συμφέροντά σας έναντι αυτών του Καλαφατέλη;

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου