Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΦΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ - ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ: ΩΔΥΝΑΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΑΝ ΜΥ


 

   Οι προτεινόμενες από τη διοίκηση του Δήμου τροπολογίες του άρθρου 12 «Οριοθέτηση οικισμών» του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» φωτογραφίζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις και εξαιρούν άλλες ομοειδείς, καταστρατηγώντας την αρχή της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.
   Οι προϋφιστάμενοι του έτους 1923 οικισμοί διαχωρίζονται σε οικισμούς «πατρίκιων» και «πληβείων», με συνέπεια τη καλλιέργεια «εμφυλιοπολεμικού» κλίματος μεταξύ τους.
 Από εμπειρία, όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες αντίστοιχων «εμφυλιοπολεμικών» καταστάσεων του παρελθόντος.
   Αν και εφ’ όσον η διοίκηση του Δήμου συνεχίσει να υποδαυλίζει τέτοιου είδους καταστάσεις, θα φέρει την ευθύνη στο ακέραιο.  
   Από τη μέχρι τώρα στάση της διοίκησης του Δήμου, εγκυμονείται ο κίνδυνος να χαθούν ακόμη και όσα σήμερα θεωρούνται ως «κεκτημένα» από κάποιους «κουτοπόνηρους» που νομίζουν πως μπορούν να προωθούν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων του συνόλου.
   Για τους οικισμούς των «πληβείων», η διοίκηση του Δήμου απαιτεί ΣΩΡΕΥΤΙΚΑ α) απογραφές, β) διαπιστωτικές αποφάσεις Νομάρχη και γ) αποφάσεις των οικείων ΟΤΑ περί καθορισμού των ορίων τους, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
     ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
    Δεν αρκούν οι απογραφές πληθυσμού, που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την ύπαρξη του οικισμού προ του έτους 1923;
     Σε τι χρειάζεται η διαπιστωτική απόφαση του Νομάρχη είτε και η απόφαση του οικείου ΟΤΑ περί καθορισμού των ορίων τους;
     Αν ο Νομάρχης είτε και οι ΟΤΑ αδρανούν (κοινώς βόσκουν προβατάκια), όπως είναι ο κανόνας, οι οικιστές των οικισμών χάνουν τα δικαιώματά τους;
   ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Για τους οικισμούς των «πατρίκιων», δεν τίθεται καν προϋπόθεση απογραφών πληθυσμού που αποδεικνύουν την ύπαρξη του οικισμού προ του έτους 1923.
    Δηλαδή, σύμφωνα με την πολιτική που προωθεί η διοίκηση του Δήμου, είναι δυνατόν οικισμοί «πατρικίων» ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1923 ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ να βαφτίζονται οικισμοί προϋφιστάμενοι του έτους 1923 και οι πραγματικοί οικισμοί «να μένουν στην απ’ έξω», διότι οι αρμόδιοι της διοίκησης «έτσι το γούσταραν» είτε και «έβοσκαν πρόβατα»;
     Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης του Δήμου για το τι σημαίνει δίκαιη και χρηστή διοίκηση.
    Η ανικανότητα του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φωτάκη να διαχειριστεί στοιχειωδώς τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί είναι προφανής και πανθομολογούμενη. Άσχετος ο ίδιος, άγεται και φέρεται από ένα στενό κύκλο ανθρώπων που δεν εκφράζουν τίποτα άλλο παρά  τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, που ουδεμία απολύτως σχέση έχουν με τα συμφέροντα του συνόλου.
   Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αδιαφορίας και της ασχετοσύνης του (αχυράνθρωπου) κ. Φωτάκη, θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στην «Οδό Διονύσου» είχε ισχυρισθεί ψευδώς πως, δήθεν - τάχα, το σχέδιο πόλης στην Π.Ε. 1 του Αγ. Στεφάνου είχε ακυρωθεί από το Σ.τ.Ε.  λόγω ... δασικού (!!!).
     Ο κ. αντιδήμαρχος δεν υποβλήθηκε καν στον κόπο να διαβάσει την απόφαση του Σ.τ.Ε., η οποία ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙ ΔΑΣΙΚΩΝ και άλλα τέτοια που φαντασιώνεται, παρά πέταξε την «παρόλα» στους «χαχόλους», έτσι, για να παραστήσει τον ειδήμονα.
    Τόσο σέβεται τους δημότες των οποίων, ατυχώς, κατέστη αντιδήμαρχος. Δεν εδέησε καν  να ελέγξει την ακρίβεια των φαντασιώσεών του. Ο ορισμός της ανευθυνότητας και της παραπληροφόρησης.
    Ο απίστευτος αυτός τύπος υπογράφει μία (καθ’ υπαγόρευση) εισήγηση, εξαιρώντας (μεταξύ άλλων) από τους οικισμούς τους προϋφισταμένους του έτους 1923 τους «Αγίους Αγγέλους» ή «Φασίδερι», κύριος είδε το «γιατί» και το «διότι».
    Εμείς ρωτάμε τον κ. Φωτάκη: Μήπως γνωρίζεις κ. Αντιδήμαρχε κάτι, βάσει του οποίου έκρινες σκόπιμο  να εξαιρέσεις από το κάδρο τον πιό πάνω οικισμό;
    Η εμπάθεια του κ. Φωτάκη σε βάρος μιάς συγκεκριμένης κατηγορίας συνδημοτών του οικιστών οικισμών ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ προϋφισταμένων του έτους 1923 προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.
    Ενδεικτική είναι η περίπτωση του οικισμού «Αμυγδαλέζα» του ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΩΣ  προϋφισταμένου του έτους 1923.
    Τον πιό πάνω οικισμό, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΡΟΫΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1923, επειδή «έτσι του γουστάρει», τον βαφτίζει ο κ. Φωτάκης στην από Αυγούστου 2020 Εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ... οικιστική συγκέντρωση (!!!), όρος που έχει κριθεί από το Σ.τ.Ε. ως ανυπόστατος.
    Σας ερωτάμε κύριε Φωτάκη, είναι οικισμός προϋφιστάμενος του 1923 το «Μπογιάτι», με απογραφή έτους 1907, κατοίκων 97 και δεν είναι η Αμυγδαλέζα, με απογραφή ιδίου έτους, 179 κατοίκων;
    Με τους πιό πάνω 97 (!!!) κατοίκους το έτος 1907 στήθηκαν δύο οικισμοί, αυτοί της Άνοιξης και του Αγίου Στεφάνου, συνολικού εμβαδού 6.000 στρεμμάτων περίπου, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΕ.
    Την Αμυγδαλέζα όμως γιατί  τη βαφτίζετε «οικιστική πύκνωση»;
    Δε ντρέπεστε καθόλου; Δεν έχετε τσίπα;
    Ο μισθός να πέφτει και τα υπόλοιπα «τσιμέντο να γίνουν»;
    Δηλονότι, κ. Φωτάκη, «τακτοποιούμε τους ημετέρους κανονικά και με το νόμο» και άσε τους «πληβείους να κουρεύονται»; Ποιός τους υπολογίζει; Πολλοί θα δουν - ακούσουν και λίγοι θα καταλάβουν; Αυτό είναι το σύστημα που δουλεύετε;
    Βεβαίως, δεν αναφερόμεθα στο δήμαρχο κ. Καλαφατέλη, διότι αυτός δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί καν περί τίνος πρόκειται. Αυτό που γνωρίζει δεν είναι παρά μόνον πως να «μοιράζει την τράπουλα», δίκην γκρουπιέρη, εκθέτοντας άλλους έναντι της ιδικής του ανικανότητας.
    Και όταν λέμε «μοιράζει την τράπουλα», εννοούμε ότι, όντας ο ίδιος παντελώς άσχετος και ανίκανος να αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, εκθέτει (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος – μισθός αντιδημάρχου) άλλους ημιμαθείς και μαθητευόμενους μάγους, τύπου Φωτάκη, καθ’ όλα άξιους των μισθών τους, προκειμένου ο ίδιος να μένει (εκτός κάδρου) στο απυρόβλητο.
   Το καλαμπούρι είναι ότι ο κ. Φωτάκης επικαλείται «την ανάγκη δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης της Πολιτείας έναντι των πολιτών», καθ’ ην στιγμή τελώντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, διακρίνει τους δημότες του Δήμου Διονύσου, των οποίων τυγχάνει αντιδήμαρχος, σε «πατρίκιους» και «πληβείους».
    Ο απίστευτος αυτός τύπος, ενώ θάβει τους οικισμούς των «πληβείων» έναντι αυτών των «πατρίκιων», έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως «όλες οι ιδιοκτησίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα», νομίζοντας προφανώς ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
    Κύριε Φωτάκη.
    Ηλίθιοι δεν υπάρχουν.
  Μπορεί κάποιοι να παριστάνουν τους ηλίθιους, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνουν, αλλά σύντομα θα αντιμετωπίσεις, εσύ και ο δήμαρχός σου, τις συνέπειες των επιλογών σας.
    Και, τότε θα καταλάβετε, εσύ και ο δήμαρχός σου, το διαχρονικό έγκλημα που διαπράττετε.
Παρεμπιπτόντως, το μέγεθος της ανικανότητας των διοικούντων το Δήμο προκύπτει από τις προτεινόμενες τροπολογίες τις σχετικές με το άρθρο 12 του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας», από τις οποίες αποδεικνύεται ότι, από «τα σαΐνια» της σχολής «συσκεπτόμεθα διότι δεν σκεπτόμεθα», διέφυγε το άρθρο 3, παρ. 6, περ. ζ, του 998/79, βάσει του οποίου δεν υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ΜΟΝΟΝ οι περιοχές που καταλαμβάνονται υπό οικισμών που έχουν οριοθετηθεί βάσει των Π.Δ. 21-11/1-12-1979 (Δ΄693), 2-3/13-3-1981 (Δ΄138) ή 24-4/3-5-1985 (Δ΄181).
   Δηλαδή, από «τα σαΐνια» της σχολής «συσκεπτόμεθα διότι δεν σκεπτόμεθα», διέφυγε ότι οι οικισμοί που έχουν οριοθετηθεί δυνάμει του Ν.Δ. 532/1970 ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.   
    Επομένως, ακόμα και στην περίπτωση που ήθελαν γίνει αποδεκτές οι προτεινόμενες από τα (αγνώστου ταυτότητος) «σαΐνια»  της διοίκησης τροπολογίες στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου «Εκσυχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας», υπάρχει το πιό πάνω αγκάθι, με έρεισμα το οποίο ο (εκάστοτε) «καλοθελητής αστυνόμος», θα ακυρώνει το νόμο, όπως η «αστυνόμος» Πολεοδομία, συνεπικουρούμενη από την παράταξη Καλαφατέλη (Μιχιώτης, Κανατσούλης, κλπ) και τους συνδικαλιστές μηχανικούς του δημοσίου (δηλαδή όλο το «παρακράτος» που διέλυσε την Ελλάδα), ακύρωσε στην πράξη το (διαβόητο) άρθρο 31 Ταγαρά του ν. 1480/2014, για το οποίο, σημειωτέον, ... εκόπτοντο (δήθεν), και εξακολουθούν υποκριτικώς να παριστάνουν ότι κόπτονται, οι καλαφατελικοί.
   Μόνον ένας (πολιτικός καραγκιόζης όπως ο) Καλαφατέλης μπορούσε να ακυρώσει στην πράξη ένα νόμο για τον οποίο ακόμη και σήμερα παριστάνει ότι κόπτεται και υιοθετεί.
    Η πολιτική απάτη του καλαφατελισμού σε όλο της το μεγαλείο (!!!).
   Κ.κ. Φωτάκη και Καλαφατέλη, για την κοινωνία είναι αδιάφορο αν έχετε συνείδηση του εγκλήματος που διαπράττετε σε βάρος της. Σημασία έχει ότι, στην πραγματικότητα, συμπράττοντας, σε ρόλο δραγάτη, από κοινού με την κεντρική διοίκηση, στα εγκλήματα σε βάρος των συμφερόντων του δημότη, έχετε πλέον χάσει κάθε δικαίωμα να αποκαλείσθε αυτοδιοικητικοί.
   Διότι, ο αυτοδιοικητικός ΟΡΘΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, προασπίζεται τα συμφέροντα των δημοτών του και δεν τα προδίδει ενεργώντας σαν ενδιάμεσος (μεσίτης) της κεντρικής διοίκησης που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, όπως ακριβώς πράττετε εσείς.   
   Είσθε ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ και, σε περίπτωση που συνεχίσετε να επιτίθεσθε σε βάρος των συμφερόντων του συνόλου των δημοτών του Δήμου Διονύσου, το μόνο που αρμόζει να σας πούμε είναι:
 
«ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου