Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΑ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ»



   

    Με αφορμή την αναβίωση του οικονομικού σκανδάλου των Σχολικών Επιτροπών (Σ.Ε.) στις δικαστικές αίθουσες, ας θυμηθούμε τι έλεγε σχετικά ο Διονυσοσκουφίτσος την Άνοιξη έτους 2015, δηλαδή την εποχή που λάβαιναν χώρα τα επίμαχα γεγονότα.
   Τότε λοιπόν ο Γ.Γ. Σκουφίτσος είχε αναρτήσει τρία δημοσιεύματα, το πρώτο με τον τίτλο «Μπουρλότο» και ημερομηνία 25-3-2015, το δεύτερο με τον τίτλο «Μπουρλότο 2: Όλα στο φως» και ημερομηνία 2-4-2015 και το τρίτο με τον τίτλο «Μπουρλότο 3: Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου» και ημερομηνία 15-4-2015, τα οποία, χάριν τεκμηρίωσης,  παρατίθενται στο τέλος του παρόντος.

    Από τα πιό πάνω δημοσιεύματα σταχυολογούμε τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία τους:

   Η λογίστρια της Β΄βάθμιας Σ.Ε. Ισμήνη ... παραδέχτηκε ότι προέβη σε διπλοχρεώσεις τιμολογίων. Για τα αγνοούμενα τιμολόγια ανέφερε ότι, μέχρι το Καλοκαίρι του 2014, τα τιμολόγια της Σ.Ε. φυλάσσονταν στο λογιστικό γραφείο του (αδελφού του δημάρχου) Στέλιου Καλαφατέλη, όπου και πολλοί από τους διευθυντές των σχολείων τα προσκόμιζαν προκειμένου αυτά να καταχωρηθούν. Η ίδια είχε συνάψει σύμβαση με την Σ.Ε. από το 2011 και μοιράζονταν την αμοιβή της με τον ως άνω αδελφό του δημάρχου.
   Όλα τα πιό πάνω τα χαρακτηρίζει ο Γ.Γ. Σκουφίτσος «Νταβατζηλίκι του κερατά» (εφ’ όσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί της λογίστριας).

  Αντιδρώντας ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (δηλαδή ο δήμαρχος Ιωάννης Καλαφατέλης) κατηγόρησε τον Σκουφίτσο πως «περιορίζεται αποκλειστικά στο να συκοφαντεί τον κο Καλαφατέλη, μέλη της οικογένειάς του, στελέχη της παράταξής μας και να διασπείρει ασύστολα ψεύδη, με την ελπίδα να αποκτήσει υπόσταση την οποία εμείς, ως παράταξη, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε».
    Απαντώντας ο Σκουφίτσος, διερωτάται «για ποιά συκοφαντία μιλάει ο εκπρόσωπος τύπου;» όταν δεν υπάρχει καμία αναφορά του στη λογίστρια (πολλώ μάλλον διάψευση των ισχυρισμών της) και, συμπληρώνουμε εμείς, όταν δεν έχει υποβληθεί καμία σχετική μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, λαμβανομένου υπ’ όψιν και ότι όλ' αυτά έχουν λεχθεί επανειλημμένως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσίως και εις επήκοον πάντων.
 
   Για το πιό πάνω  «νταβατζηλίκι του κερατά», ως υπόλογο ο Σκουφίτσος φωτογραφίζει τον ίδιο τον δήμαρχο Ιωάννη Καλαφατέλη (και τους παρατρεχάμενους). Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Συμπαθάτε με ρε παιδιά, ... τοποθετείτε τους εαυτούς σας στο καράκεντρο του μεγάλου κάδρου. Δίπλα και γύρω ακριβώς από τον “Πρόεδρο”».

   Τι έγινε ύστερα απ’ όλα αυτά;
   Έκατσε και σκέφτηκε ο Γιάννης ο Ολίγιστος: «Τι κάθομαι και λέω χαζομάρες ότι δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω υπόσταση στον Σκουφίτσο; Αυτός, όσο μένει στην απέξω, θα συνεχίζει να με βρίζει οικογενειακώς. Δεν είναι καλύτερα να τον προσεταιριστώ;». Έτσι, «του έδωσε υπόσταση», αρχικά προσλαμβάνοντάς τον σαν προπαγανδιστή της παράταξής του και στη συνέχεια διορίζοντάς τον και Γ.Γ. στο Δήμο με παχυλό μισθό. Σημειωτέον εδώ ότι η μεταστροφή του Σκουφίτσου υπέρ του Καλαφατέλη άρχισε λίγο μετά τα εν λόγω δημοσιεύματά του.

   Αν διαβάσει κανείς τα πιό κάτω δημοσιεύματα του Σκουφίτσου και σκεφτεί πως αυτός, χέρι-χέρι με τον Καλαφατέλη, τρέχει σήμερα σαν μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τις οικονομικές ατασθαλίες των Σ.Ε., δε μπορεί παρά να ντρέπεται για λογαριασμό αυτών που σήμερα διοικούν το Δήμο Διονύσου.

   Παρεμπιπτόντως, να θυμίσουμε ότι την υπόθεση της αγωγής της Β΄βάθμιας Σ.Ε. για την ανάκτηση των χρημάτων της λόγω των εν λόγω οικονομικών ατασθαλιών την πήραν από το δικηγόρο κ. Παπατσώρη και την έδωσαν σε δικηγόρο της επιλογής τους, προφανώς για να πέσουν οι υπόλογοι (που είναι άνθρωποί τους)  στα μαλακά.

   Παρεμπιπτόντως, επίσης:
   Η κυρία Τόκα της Α΄βάθμιας Σ.Ε., από κοινού με τους Καλαφατέλη – Μιχιώτη, έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό, ότι δε συνεργαζόταν μαζί τους η δικηγόρος Παπαγρηγορίου (δεν αποδεχόταν τις εντολές τους), προκειμένου να την διώξουν και να την αντικαταστήσουν με την δικηγόρο Καλογιάννη.
   Οι εντολές ήταν σαφείς: Η Α΄βάθμια Σ.Ε. δεν υιοθετεί το πόρισμα της ορκωτής λογίστριας Παναγιωτοπούλου, που αναβιβάζει το χρηματικό έλλειμα σε 100 χιλιάδες ευρώ περίπου, αλλά αυτό του «εισαγγελικού πραγματογνώμονα» Ντερτινή που περιορίζει το έλλειμα στις 25 χιλιάδες ευρώ περίπου. Αυτά έδιναν εντολή να πει και να υποστηρίξει η Καλογιάννη στο δικαστήριο.
   Έλα όμως που η Καλογιάννη παρήκουσε και έπραξε το αντίθετο, δηλαδή προσεπικαλέστηκε και αυτή (όπως και ο εισαγγελέας) το πόρισμα Παναγιωτοπούλου, υποχρεωθείσα προς τούτο εκ των πραγμάτων, αφού από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πανηγυρικά η αναξιοπιστία του πορίσματος Ντερτινή.
  Αυτό το είδαν και το άκουσαν όλοι οι πιό πάνω εκεί (στη δικαστική αίθουσα) παρευρισκόμενοι Τόκα, Καλαφατέλης και Μιχιώτης. Παρά ταύτα, όχι μόνον η εντολή προς την Καλογιάννη δεν ανακλήθηκε (όπως είχε συμβεί με την Παπαγρηγορίου) αλλά και το γεγονός αποσιωπήθηκε επιμελώς.
  Τέτοια ρεζιλίκια λοιπόν και, παρ’ όλα ταύτα, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να παριστάνουν πως δεν τρέχει τίποτα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι γι’ αυτούς, που αυτά ξέρουν αυτά κάνουν.
   Το πραγματικό πρόβλημα είναι το «φτύσιμο κατάμουτρα» της τοπικής κοινωνίας, που άναυδη παρακολουθεί τα τερτίπια ενός κύκλου ανθρώπων εντελώς ανυπόληπτων και ανάξιων να διαχειρίζονται τα κοινά.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου