Σάββατο 3 Απριλίου 2021

ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ

   Το παρόν δημοσίευμα θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Χωρίς αντίλογο Νο 2» είτε και «Η ντροπή του Διονύσου». Διαβάστε τα επόμενα και θα καταλάβετε το γιατί.

   Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) της 16-3-2021, αναφερόμενος στην υπόθεση των «Νερών του Κρυονερίου» για την οποία ο Καλαφατέλης είναι υπόδικος για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δήμου, ο Ζαμάνης είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

   Γιατί όλοι στο Δήμο «ποιούν την νήσσαν» για το συγκεκριμένο ζήτημα; Αλήθεια, τι έχει να πει η Οικονομική Επιτροπή και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου για το γεγονός ότι ο κ. Καλαφατέλης θάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση με κατηγορούμενο τον ίδιο;
   Που είναι η παράσταση πολιτικής αγωγής από πλευράς του Δήμου στην υπόθεση των «Νερών»; Γιατί τηρείται «σιγή ασυρμάτου»; Μήπως ο κ. Καλαφατέλης, ως δήμαρχος, δικαιούται ιδιαίτερης μεταχείρισης έναντι των άλλων συνδημοτών του και ιδίως όσων εχθρεύεται;
   Διαπράττει, ναι ή όχι, ο κ. Καλαφατέλης παράβαση καθήκοντος ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής όταν για πανομοιότυπες περιπτώσεις ποινικών διώξεων βάζει πολιτική αγωγή στο δικαστήριο για να δικάσει τους προσωπικούς του εχθρούς και τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά όταν ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βάρος του Δήμου μεθοδεύει να πάει να δικαστεί χωρίς πολιτική αγωγή;


   Επειδή, με ευθύνη Καλαφατέλη, τα πιό πάνω (και όχι μόνον) απαλείφθηκαν από το Απόσπασμα του οικείου Πρακτικού, ο Ζαμάνης υπέβαλε αίτηση γνωστοποίησής τους στο δικηγόρο του Δήμου κ. Ιωάννη Βασιλείου, όπου μεταξύ άλλων διαλαμβάνονται και τα εξής:

   Κύριε Βασιλείου, θα ήθελα να σας εκφράσω την πεποίθησή μου πως γνώση του γεγονότος ότι ο κ. Καλαφατέλης (κλπ) είναι υπόδικος για απιστία σε βάρος του Δήμου κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν άπαντες σχεδόν στο Δήμο Διονύσου, με συνέπεια όχι μόνον να βάλλεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και να κλονίζεται το κύρος του Δήμου εξ αιτίας της συνεχιζόμενης από πλευράς του εκκωφαντικής σιωπής σε ό,τι αφορά την υπόθεση των «Νερών του Κρυονερίου», για την οποία είναι υπόδικος ο κ. Δήμαρχος ως άνω, σε προκλητική αντίθεση με την άκρα επιμέλεια και προθυμία που εκδηλώνεται όταν πρόκειται για την καταδίωξη των πολιτικών και προσωπικών εχθρών και αντιπάλων του κ. Δημάρχου και των ανθρώπων του.  
   Χαρακτηριστικό εν προκειμένω είναι το γεγονός ότι, προς εξασφάλιση της καταδίκης των ως άνω εχθρών και αντιπάλων του κ. Δημάρχου και των ανθρώπων του, με την εξουσιοδότηση να ενεργεί από κοινού είτε και ανεξαρτήτως υμών, διορίστηκε για την παράσταση πολιτικής αγωγής από πλευράς του Δήμου και ο κ. Ιωάννης Ζηκίδης, προσωπικός δικηγόρος του κ. Δημάρχου, τούτο δε καθ’ ην στιγμή, παράλληλα, έχει μεθοδευτεί σκανδαλωδώς από πλευράς των αρμοδίων η ερήμην του Δήμου (δηλαδή η χωρίς καθόλου παράσταση πολιτικής αγωγής) διεξαγωγή της επικείμενης ποινικής δίκης για την υπόθεση των  «Νερών του Κρυονερίου», όπου υπόδικος τυγχάνει ως άνω ο κ. Δήμαρχος (κλπ).
   Διερωτάται κανείς πράγματι, πως είναι δυνατόν να καταφθάνουν συνεχώς στην Οικονομική Επιτροπή εισηγήσεις επί εισηγήσεων και να λαμβάνονται αποφάσεις επί αποφάσεων προκειμένης της εξασφάλισης και δεύτερου ιδιώτη δικηγόρου της επιλογής του κ. Δημάρχου (εννοείται πάντοτε δαπάναις του Δήμου) όταν πρόκειται για την καταδίωξη των αντιπάλων του αλλά, ταυτόχρονα, όταν υπόδικος είναι ο ίδιος, να μην εμφανίζεται καμία απολύτως αντίστοιχη εισήγηση είτε και απόφαση, μόνον και μόνον προκειμένου η ποινική δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο να διεξαχθεί χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής και ερήμην του Δήμου.


   Να θυμίσουμε εδώ ότι «παράσταση πολιτικής αγωγής» (με το προηγούμενο νομικό καθεστώς) σήμαινε η από πλευράς θιγομένου παράσταση (με δικηγόρο) στο δικαστήριο για τη στήριξη της κατηγορίας. Με το σημερινό νομικό καθεστώς, ο όρος «παράσταση πολιτικής αγωγής» αντικαταστάθηκε με τον όρο «παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας».
 
   Καταγγέλλεται λοιπόν ευθέως ως άνω ο κ. Καλαφατέλης ότι (παρά τα αντιθέτως από αυτόν οφειλόμενα ως κατά νόμον αρμόδιος πρόεδρος της Ο.Ε.), παραβαίνοντας το καθήκον του, παραλείπει να φέρει θέμα στην Ο.Ε. για ορισμό δικηγόρου από πλευράς του θιγομένου Δήμου, προκειμένης της στήριξης της σε βάρος του κατηγορίας για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δήμου λόγω της υπόθεσης των «Νερών», και τούτο προκειμένου να αθωώσει τον εαυτό του αφού έχει μεθοδεύσει, κατά το κοινώς λεγόμενο, να κατέβει στο γήπεδο (δηλαδή στο δικαστήριο) να παίξει μπάλα μόνος του, χωρίς αντίπαλο.

   Πρόκειται για μία απίστευτη πράγματι επίδειξη θράσους από έναν αδίστακτο χαρακτήρα, που μόνον ντροπή μπορεί να προκαλεί για το έσχατο σημείο κατάπτωσης στο οποίο έχει οδηγηθεί η πολιτική ζωή του τόπου.

   Το πρόβλημα όμως είναι ακόμα μεγαλύτερο: Τόσο η Νομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και οι αδρά αμειβόμενοι με δημοτικό χρήμα τοπικώς δημοσιογραφούντες παριστάνουν πως «δεν είδαν, δεν γνωρίζουν, δεν κατάλαβαν», ενώ και η σχετική ενημέρωση από πλευράς αντιπολίτευσης είναι ανύπαρκτη.

   Το ζήτημα είναι πράγματι ντροπιαστικό για όλο το Διόνυσο, πλην όμως αυτό δε σημαίνει πως πρέπει «να το σπρώξουμε κάτω απ’ το χαλί», αλλ’ ότι, αντίθετα, αυτό πρέπει να αναδειχθεί (τουλάχιστον στην Οικονομική Επιτροπή), προκειμένου να οριστεί άμεσα από πλευράς Δήμου δικηγόρος προς στήριξη της κατηγορίας σε βάρος του Καλαφατέλη για την υπόθεση των «Νερών».
   Άλλως, θα πρόκειται για άθλια συμπαιγνία και «ομερτά», προκειμένου ο Δήμαρχος «να βγει λάδι» στην υπόθεση των «Νερών», κατά το κοινώς λεγόμενο «από την πίσω πόρτα».

   Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι, ακόμη και για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στην Α΄θμια Σχολική Επιτροπή, ο κ. Δήμαρχος και οι άνθρωποί του δεν τόλμησαν να αποσύρουν την «πολιτική αγωγή» σε βάρος της κας Μήλα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Καλαφατέλης μεροληπτεί υπέρ του εαυτού του όχι μόνον συγκριτικά με τους εχθρούς και αντιπάλους του αλλά ακόμη και συγκριτικά με τους κολλητούς και φίλους. Για τέτοιο παλληκάρι μιλάμε!

   Υ.Γ. 1: Πόσο γλυκιά είναι τέλος πάντων αυτή «η καρέκλα» του δημάρχου, ώστε κάποιος, ακόμη και μετά από 4-5 τετραετίες θητείας, να καταδέχεται να αυτοεξευτελίζεται τόσο χάριν αυτής «της καρέκλας»;
   Ή μήπως το να δημαρχεύει κανείς σκοπό έχει ιδίως την αυτοπροστασία του;

   Υ.Γ. 2: Γιατί κρύβονται και δε μιλάνε οι πρώην δήμαρχοι και οι δόκτορες προεκλογικοί εγγυητές της διαφάνειας της διοίκησης Καλαφατέλη;
   Μας έλεγαν παραμύθια ότι «ο Καλαφατέλης άλλαξε» (και ότι γι’ αυτό μπαίνουν εγγυητές οι ίδιοι ως άνω) μόνον και μόνον μέχρι να βγάλουν τον Καλαφατέλη δήμαρχο και μετά «από δω παν κ’ οι άλλοι»;
Δηλαδή, κορόιδευαν και αυτοί την κοινωνία μαζί με τον Καλαφατέλη;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου