Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ VS ΥΦΑΝΤΗ-ΦΩΤΑΚΗ

   Για παράβαση καθήκοντος και απιστία προς το Δήμο μήνυσε ο Καλαφατέλης τους υποψήφιους του συνδυασμού του Δύναμη Ευθύνης κ.κ. Υφαντή και Φωτάκη (και όχι μόνον).
   Η κατηγορία αφορά «τεχνητή κατάτμηση» του έργου της επισκευής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς επί της οδού Αργυρουπόλεως με σκοπό την ανάθεσή του σε συγκεκριμένους εργολάβους.

   Μάρτυρες κατηγορίας στη μήνυση είναι οι Κανατσούλης και Κώνστα, συνυποψήφιοι και αυτοί των Υφαντή-Φωτάκη στον ίδιο πιό πάνω συνδυασμό.

   Πρόκειται για την πασίγνωστη ιστορία του πιό πάνω σχολείου, το οποίο επί δημαρχίας Καλαφατέλη και προεδρίας ρευματοκλοπέα είχε μετατραπεί σε τεκέ.
   Όταν ανέλαβε η διοίκηση Ζαμάνη, δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε η επισκευή του κτιρίου, με συνέπεια ο τεκές να ξαναγίνει σχολείο, γεγονός που απετέλεσε «αιτία πολέμου» από την πλευρά Καλαφατέλη (η οποία, κατά κοινή παραδοχή, εκδηλώνει εν γένει αλλεργική συμπεριφορά όταν πρόκειται για σχολεία).

   Έτσι (μεταξύ άλλων) καλούνται σήμερα από τον Εισαγγελέα οι κ.κ. Υφαντής και Φωτάκης να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την πιό πάνω κατηγορία που εκτοξεύει σε βάρος τους αυτός ο ίδιος ο «αρχηγός» τους.

   Με αφορμή τη συγκεκριμένη κατάσταση των πραγμάτων κανείς θα μπορούσε να πει πολλά, εμείς όμως θα αρκεστούμε στα εξής εύλογα ερωτήματα:

   Πως είναι δυνατόν ο Καλαφατέλης να έχει το θράσος να κατηγορεί υποκριτικά οποιονδήποτε γιά «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου» καθ’ ην στιγμή (εκτός του ότι εν γένει ήταν αυτός που «ήρξατο χειρών αδίκων») σπεύδει να ποινικοποιήσει την υπόθεση επαναλειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, που με δική του ευθύνη είχε μετατραπεί και λειτουργούσε ως τεκές;

   Πως είναι δυνατόν ο Καλαφατέλης να κατηγορεί τους Υφαντή-Φωτάκη (αλλά και την Τόκα κλπ) για παράβαση καθήκοντος και απιστία προς το Δήμο και, παράλληλα, να τους έχει πρωτοπαλλήκαρα στον συνδυασμό του;
   Μήπως διότι είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος (για την υπόθεση των νερών) και, τρόπον τινά, τους αισθάνεται ως «συναδέλφους»;

   Πως είναι δυνατόν οι Υφαντής-Φωτάκης να παρουσιάζονται ως κήρυκες της διαφάνειας και να ανέχονται-δέχονται αδιαμαρτύρητα τις πιό πάνω σε βάρος τους κατηγορίες Κλαφατέλη;

   Διότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε λέει αλήθεια ο Καλαφατέλης, οπότε οι Υφαντής και Φωτάκης εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς στημένων εργολαβιών είτε ο Καλαφατέλης ψεύδεται, οπότε αυτοί υποστηρίζουν για το αξίωμα του δημάρχου ένα κοινό συκοφάντη.

    Διαλέγουν και παίρνουν.

   Και, πάντως, είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση οι (λαλίστατοι) Υφαντής-Φωτάκης οφείλουν να βγουν και να απαντήσουν.
   Άλλωστε (εντός των ημερών) θα απαντήσουν που θα απαντήσουν στον εισαγγελέα οπότε δεν θα τους είναι πρόσθετος κόπος νομίζουμε να κοινοποιήσουν την απάντησή τους αυτή και στο εκλογικό σώμα προκειμένου αυτό να πληροφορηθεί αν είτε οι ίδιοι ενέχονται σε υπόθεση διαφθοράς στημένων εργολαβιών, όπως τους κατηγορεί ο Καλαφατέλης, είτε υποστηρίζουν για δήμαρχο ένα συκοφάντη.

   Υ.Γ. Κατόπιν όλων των ανωτέρω καταλαβαίνει κανείς ότι η πλήρως αόριστη και ατεκμηρίωτη εν γένει σκανδαλολογία από πλευράς Καλαφατέλη σχετικά με τις όποιες «αδιαφανείς αναθέσεις έργων» δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποπροσανατολιστικού χαρακτήρα μαύρη προεκλογική προπαγάνδα κατηγορίας «σκουπίδια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου