Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Στο εξώδικό του προς την Ευαγγελία Κανακάρη, ο δικηγόρος εκ Κρυονερίου Νικόλαος Παπαϊωάννου διαμαρτύρεται για την από 16-5-2019 ανάρτηση της πρώτης, τμήμα της οποίας έχει ως εξής:

«Τους μόνους που λυπάμαι είναι τους πελάτες του κου Παπαϊωάννου που έχουν εμπιστευτεί τα δικόγραφά τους σε εκείνον.
Ούτε έναν νόμο δεν μπορεί να ερμηνεύσει...»


Η άμεση αντίδραση του Παπαϊωάννου ήταν η δική του από 16-5-2019 ανάρτηση, όπου, μεταξύ άλλων, εξηγεί και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να ερμηνεύει νόμους καθόσον η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στα δικαστήρια.

Παρ’ όλ’ αυτά, δηλώνει θιγμένος ως επαγγελματίας.

Όμως, κύριε δικηγόρε, πόθεν προσβάλλεσθε ως επαγγελματίας όταν σας αποδίδουν αδυναμία να κάνετε κάτι το οποίο, σύμφωνα με αυτά τα ίδια αυτά τα λεγόμενά σας, δεν ανήκει στις επαγγελματικές σας αρμοδιότητες;

Σύμφωνα με τη λογική σας, κ. Παπαϊωάννου, ακόμα και αν σας έλεγαν ότι δε μπορείτε να φτιάξετε μιά μακαρονάδα, που είναι αρμοδιότητας μάγειρα και όχι δικηγόρου, και πάλι θα αισθανόσασταν θιγμένος.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η επίμαχη φράση «Ούτε έναν νόμο δεν μπορεί να ερμηνεύσει...» είναι εντελώς ουδέτερη σε ό,τι αφορά την ιδιότητά σας ως δικηγόρου και ούτε, βέβαια, θίγει τον πυρήνα της επαγγελματικής σας υπόστασης, όπως περιέργως ισχυρίζεσθε στην από 20-5-2019 ανάρτησή σας.

Όθεν, εν όψει των ανωτέρω, είναι προφανές ότι η φράση «Τους μόνους που λυπάμαι είναι τους πελάτες του κου Παπαϊωάννου που έχουν εμπιστευτεί τα δικόγραφά τους σε εκείνον», θα πρέπει να ερμηνευθεί σαν απλή έκφραση λύπης για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν ένα δικηγόρο ο οποίος, επιδεικνύοντας εντελώς περίεργη και ανοίκεια προς το επάγγελμά του συμπεριφορά, συνηθίζει να επιδίδεται με την υπόλοιπη τζογιοπαρέα σε διαδικτυακό «μπούλιγκ» σε βάρος των πολιτικών και προσωπικών του αντιπάλων και όχι βέβαια σαν έκφραση λύπης διότι εμπιστεύτηκαν έναν ανεπαρκή δικηγόρο.

Άλλωστε, οι πάντες γνωρίζουν ότι ο εν λόγω δικηγόρος δε χάνει (;;;) ποτέ δίκες, όπως «κοκορεύεται» στην από 16-5-2019 ανάρτησή του, και ότι, συνακόλουθα, ουδείς θα διενοείτο να ισχυριστεί ότι πρόκειται περί δικηγόρου δικολάβου-χασοδίκη.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της δίκης με τις κεραίες, μετά την οποία....κανένας δεν τόλμησε πλέον να πλησιάσει το Κρυονέρι να εγκαταστήσει κεραίες.

Πάμε τώρα στο επόμενο θέμα όπου ο Παπαϊωάννου «τρολάρει» την Κανακάρη διαδικτυακά στις 15-5-2019 προσθέτοντας «Τώρα είναι αργά για δάκρυα... Λίτσα!» (και όχι μόνον) κάτω από αναρτήσεις που την φέρουν (ψευδώς-ψευδέστατα) ως νόμω κωλυόμενη να θέσει υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος.

Δηλαδή, ενώ βάσει της υπ’ αριθμόν 847/18-12-2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου η Κανακάρη έχει ΕΚΛΕΓΕΙ στη θέση της Προέδρου της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και, ως εκ τούτου, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 3852/2010 (όπως ισχύει), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, έρχεται ο καθ’ όλα αξιότιμος και αξιοπρεπής δικηγόρος-λειτουργός της δικαιοσύνης να βεβαιώσει με την αυθεντία του ότι, δήθεν τάχα, η υποψηφιότητα της Κανακάρη πάσχει νομιμότητος και ότι, εν πάση περιπτώσει, «τώρα είναι αργά για δάκρυα... Λίτσα!».

Και όλ’ αυτά καθ’ ην στιγμή Ο ΙΔΙΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι τυγχάνει ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ να αποφανθεί για την ερμηνεία της ως άνω διάταξης. Δηλαδή, παρ’ όλον ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ, μετατρέπει εαυτόν εις ΑΡΜΟΔΙΟΝ, μόνον και μόνον για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της τζογιοπαρέας που δεν είναι άλλος από τη στόχευση προσωπικά της Λίτσας Κανακάρη (και όχι μόνον).

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τι έλεγε ο Παπαϊωάννου στο δικαστήριο της Λαμπρινής Μήλα (κατηγορούμενης για υπεξαίρεση 25 χιλιάδων ευρώ από το ταμείο της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής), η οποία και αυτή, με το ψευδώνυμο Debitum Platform, έχει το θράσος να «τρολάρει» διαδικτυακά στις 16-5-2019: «Επιθυμώ και εγώ να ανακαινίσω το γραφείο μου, ευκαιρίας δοθείσης, κι ευτυχώς μου εδόθησαν πολλές προσφάτως. Σας κατανοώ αγαπητέ συνάδελφε».

Δηλαδή, η Λαμπρινή Μήλα, το όνομα της οποίας φέρνει στο νου του καθένα τον εμπρησμό των αρχείων της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και το έλλειμμα από το ταμείο της δεκάδων χιλιάδων ευρώ και η οποία, όπως ο Παπαϊωάννου, τυγχάνει και αυτή δικηγόρος και λειτουργός της δικαιοσύνης, έρχεται με τη σειρά της να μας πει με θράσος χιλίων πιθήκων ότι δε φτάνουν τα "κατορθώματά" της στη Σχολική Επιτροπή αλλά και ότι θα «ζητήσει και τα ρέστα» από όσους την κατήγγειλαν και «θα τους πάρει λεφτά» προκειμένου...να ανακαινίσει το γραφείο της.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΙΣΜΟΥ! 

Ας επανέλθουμε όμως στο τι έλεγε ο Παπαϊωάννου (και η Μήλα) στο χώρο του δικαστηρίου.

Αυτοί οι καθ’ όλα αξιόλογοι και αξιότιμοι συνάδελφοι, επικαλούμενοι τον νόμο, συνάσπισαν τις καθ’ όλα σεβαστές επιστημονικές απόψεις τους, ισχυριζόμενοι ότι οποιαδήποτε συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής είναι ΝΟΜΩ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ αν δεν έχει προηγουμένως δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, η επιστημονική άποψη των πιό πάνω είναι ότι ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ  η Κανακάρη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δεδομένου ότι η εκλογή της στη συγκεκριμένη θέση δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Αφού λοιπόν, κ. Παπαϊωάννου, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ, κατά νόμον η Κανακάρη δεν είναι πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΩΛΥΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ;

Πάμε παρακάτω.

Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, όπως γνωρίζετε πολύ καλά κ. δικηγόρε, στις δημοκρατικές κοινωνίες που (υποτίθεται ότι) ζούμε συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα προστατευτέα ανθρώπινα δικαιώματα, η τρώση των οποίων συνεπάγεται επιπτώσεις σε βάρος παντός υπαιτίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κ. λειτουργέ της δικαιοσύνης, τόσο εσείς προσωπικά όσο και η λοιπή τζογιοπαρέα, βγήκατε δημοσίως και τοποθετηθήκατε ΨΕΥΔΩΣ ότι η Κανακάρη έχει κώλυμα εκλογιμότητας, προτρέποντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους ψηφοφόρους να μη ρίξουν «χαμένη» ψήφο.

Ακόμη όμως και αν δεν επρόκειτο περί ψεύδους (που πρόκειται) και επρόκειτο περί θέματος ερμηνείας του νόμου (που δεν πρόκειται γιατί ο νόμος είναι καθαρός), ακόμη και τότε δεν είχατε το δικαίωμα να «ερμηνεύσετε» αυθαιρέτως και κατά το δοκούν το νόμο, αποφαινόμενος ως (κατήγορος και) δικαστής ότι «Τώρα είναι αργά για δάκρυα... Λίτσα!».

Κατόπιν τούτων, είναι προφανές ότι τόσο ο ως άνω  δικηγόρος όσο και οι συν αυτώ υπόλοιπη τζογιοπαρέα (Θεία Λένα, Μιχιώτης, Κάουλα, Χαρά, κλπ) έχουν προσβάλει βάναυσα την προσωπικότητα της Κανακάρη και δη σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δικαίωμά της του εκλέγεσθαι, με συνέπεια όλοι οι πιό πάνω να είναι υπόλογοι βαρύτατου ατοπήματος για το οποίο, βάσει εγκύρων πληροφοριών, όλοι τους θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν ενώπιον των αρμόδιων ποινικών και αστικών δικαστηρίων.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε αφ’ ενός τι γνώμη θα είχε το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου και αφ’ ετέρου πως θα αποφαίνονταν σχετικά τα αρμόδια για την αξιολόγηση της πιό πάνω αήθους συμπεριφοράς ποινικά και αστικά δικαστήρια.

Η αίσθησή μας είναι ότι ο δικηγόρος και λειτουργός της δικαιοσύνης θα εξευτελιστεί για μία ακόμη φορά (όπως καθημερινά αυτοεξευτελίζεται και διαδικτυακά) και ότι η κα Κανακάρη θα αγοράσει μαζεράτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου