Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η ΣΑΘΡΗ ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Κατ’ αρχήν, να θυμηθούμε ότι η τετραετία 2011-2014 του Καλαφατέλη υπήρξε για τη Δροσιά το «απόλυτο τίποτα».

Γι’ αυτό και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η Δροσιά «τον φιλοδώρησε» με το δεύτερο μικρότερο ποσοστό ψήφων (Το πρώτο μικρότερο ποσοστό ψήφων του Καλαφατέλη ήταν αυτό της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, όπου αυτός ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτος).

Πάμε τώρα να δούμε τι υπόσχεται ο Καλαφατέλης για τη Δροσιά στο αντίστοιχο προεκλογικό του έντυπο:

«Ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης ακαθάρτων σε όλες τις περιοχές της Δ.Ε.»

Ως γνωστόν, η μισή Δροσιά έχει ήδη αποχέτευση ενώ για την υπόλοιπη μισή έχει ήδη δημοπρατηθεί το αντίστοιχο έργο, ανοίχτηκαν οι προσφορές και επίκειται η ανακήρυξη του αναδόχου του έργου αυτού.

Δηλαδή, η ολοκλήρωση του έργου επίκειται. 

Συμπέρασμα: Ο Καλαφατέλης υπόσχεται «το τίποτα». 
 

«Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου Δροσιάς-Σταμάτας και Τραπεζούντος»

Η λεωφόρος Δροσιάς-Σταμάτας, από τη συμβολή της με την οδό Τραπεζούντος μέχρι τη συμβολή της με την οδό 25ης Μαρτίου περίπου, πλημμύριζε διότι ο Σταμάτης Κριεμάδης, επί σειρά τετραετιών κοινοτάρχης Σταμάτας, αδιαφόρησε πλήρως για το πρόβλημα, το οποίο επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Καλαφατέλης επέτρεψε στον Γκαβογιάννη να σηκώσει τοιχίο κατά μήκος του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο, φράσσοντας τη φυσική ροή των ομβρίων.

Ο Ζαμάνης αγόρασε το μακρόστενο οικόπεδο που εφάπτεται της λεωφόρου Δροσιάς-Σταμάτας στο συγκεκριμένο σημείο, όπου θα διοχετευθούν τα όμβρια, μετά από το κατάλληλο αποχετευτικό έργο που ήδη έχει προγραμματιστεί.

Αυτός λοιπόν που δεν έκανε απολύτως τίποτα για το πρόβλημα έρχεται να υποσχεθεί ένα έργο που ήδη έχει δρομολογηθεί.

«Ανέγερση 4θεσίου νηπιαγωγείου στην οδό Μαραθωνομάχων» 


Πρόκειται για το οικόπεδο που εξασφάλισε ΔΩΡΕΑΝ ο πρώην Δήμαρχος Δροσιάς ως χώρο σχολείων, μετά την απομάκρυνση από αυτό επίδοξου καταπατητή του.

Ο επίδοξος αυτός καταπατητής, προς εκφοβισμό του ως άνω δημάρχου, τον είχε μηνύσει και είχε υποβάλει σε βάρος του αγωγή ζητώντας του 500 χιλιάδες ευρώ γιατί ο τελευταίος είχε καταγγείλει την υπόθεση στις υπηρεσίες του κράτους, ζητώντας να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο ως ιδιοκτησίας του δημοσίου και να παραχωρηθεί στο Δήμο Δροσιάς για ανέγερση σχολείων, πράγμα που (ύστερα από έναν γολγοθά πολυετούς και αφάνταστης ταλαιπωρίας) έγινε πραγματικότητα, κατόπιν σχετικής απόφασης του τότε υπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Αισθητή η διαφορά με την υπόθεση των νερών του Κρυονερίου, όπου το νεράκι που έπρεπε να εξασφαλίσει ΔΩΡΕΑΝ ο Καλαφατέλης κόστισε στο Δήμο 500 χιλιάδες ευρώ περίπου.

Αμέσως καταλαβαίνει κανείς γιατί το Κρυονέρι μπήκε στον Καλλικράτη με έλλειμα 500 χιλιάδων ευρώ περίπου ενώ η Δροσιά με περίσσευμα 4 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

«Προώθηση της αναδιαμόρφωσης της πλατείας Δροσιάς και της διαπλάτυνσης της Λ. Θησέως: Αρσάκειο-Ζάνειο (έργο Περιφέρειας Αττικής)»


Και πάλι ο Καλαφατέλης υπόσχεται ένα έργο ήδη δρομολογημένο και άμεσα επικείμενο.


Τα ίδια και παρόμοια, λίγο πολύ, ισχύουν και για τις υπόλοιπες υποσχέσεις του Καλαφατέλη σχετικά με τη Δροσιά.


Εκεί όμως που ο Καλαφατέλης και η Δύναμη Ανευθυνότητας  υπερβαίνουν σε ανευθυνότητα ακόμα και αυτόν τον εαυτό τους είναι η περίπτωση της υπόσχεσης:

«Επαναφορά απαλλοτρίωσης οικοπέδου οδού Πόντου για ανέγερση σχολείου»

Εδώ προφανώς μπερδεύτηκε ο Καλαφατέλης με άλλο παρακείμενο υπό απαλλοτρίωση καταπατημένο οικόπεδο προορισμένο για αθλητικές εγκαταστάσεις, του οποίου είχε αποφασίσει ως δήμαρχος  (και είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο) την άρση της απαλλοτρίωσης για πελατειακούς λόγους.

Τόσο κόπτεται ο Καλαφατέλης για τα σχολεία και την αλήθεια της αντίστοιχης προεκλογικής υποσχεσιολογίας του που μπέρδεψε τις δύο περιπτώσεις, νομίζοντας ότι έπαυσε να υφίσταται η κήρυξη του συγκεκριμένου οικοπέδου ως απαλλοτριωτέου για την ανέγερση σχολείων.

Ποιά όμως είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο όχι μόνον ουδέποτε έπαυσε να είναι απαλλοτριωτέο για την ανέγερση σχολείου  αλλά και ότι η απαλλοτρίωσή του ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ, καταβληθείσης προς τούτο από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων-Κτηριακές Υποδομές της υπέρογκης αποζημίωσης ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Δηλαδή, το οικόπεδο είναι ήδη απαλλοτριωμένο και ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ για την ανέγερση σχολείων.

Τόσο είναι το ενδιαφέρον του Καλαφατέλη και των υποψηφίων του για τη Δροσιά που αγνοούν για την περιοχή ακόμη και τα στοιχειώδη.

Δεκαοκτώ (18) υποψήφιοι του Καλαφατέλη στη Δροσιά  και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δε βρέθηκε που να γνωρίζει τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο χώρο σχολείων.

Και όμως, έρχεται η Δύναμη Ανευθυνότητας και ζητάει με θράσος την ψήφο του Δροσιώτη.

Μαυρίστε τους και πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου