Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ



Στις 23-5-2019, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Άνοιξη Μιχάλης Τσιλιγκίρης ανάρτησε για λογαριασμό της Δύναμης Ευθύνης τα εξής:

“ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΑΝΟΙΞΗΣ. Δημότες και Δημότισσες της Άνοιξης έχετε ελέγξει τον λογαριασμό της ΔΕΗ; Το 2012, με δήμαρχο τον Γιάννη Καλαφατέλη, πληρώνατε δημοτικό φόρο 0,24. Το 2019, με δήμαρχο τον Διονύση Ζαμάνη, πληρώνετε δημοτικό φόρο 0,68. Γιατί;” 

Ποιά είναι όμως τα γεγονότα;

Όταν ανέλαβε δήμαρχος ο Καλαφατέλης στις 1-1-2011, ο δημοτικός φόρος ανερχόταν για τους πρώην δήμους - κοινότητες Αγ. Στεφάνου, Ανοίξεως, Διονύσου, Κρυονερίου και Ροδόπολης σε 0.19, 0.68, 0.25, 0.17 και 0.19 ευρώ ανά τ.μ., αντίστοιχα, ενώ στον πρώην Δήμο Δροσιάς και στην πρώην Κοινότητα Σταμάτας δεν υπήρχε μέχρι τότε τέτοιος φόρος.

Με την 272/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου καθορίστηκε ενιαίος συντελεστής φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων για στεγασμένους χώρους αυτός των 0,24 ευρώ ανά τ.μ.

Όμως, με την 11025/10568/28-3-2012 απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η πιό πάνω απόφαση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Κατά της ως άνω απόφασης προσέφυγε ο Δήμος ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 4363/2006, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθ’ όσον η σχετική προσφυγή απορρίφθηκε με την από 10-5-2012 (πρακτικό 10ο - θέμα δεύτερο) απόφασή της.

Στη συνέχεια ο Δήμος προσέφυγε στο Σ.τ.Ε. ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της άνω Επιτροπής, πλην όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, καθ’ όσον η σχετική αίτηση ακύρωσης απορρίφθηκε με την υπ’ αριθμόν 774/4-3-2015 απόφαση του Β΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε.

Από τα πιό πάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι ναι μεν ελήφθη επί Καλαφατέλη απόφαση για ενιαίο συντελεστή δημοτικού φόρου 0,24 ευρώ ανά τ.μ., πλην όμως Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΟΜΙΜΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

Ήταν εξ αρχής παράνομη και αυτό βεβαιώθηκε και "με τη βούλα" του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Με τα πιό πάνω δεδομένα, το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι ο Τσιλιγκίρης και η Δύναμη Ευθύνης δε ντρέπονται να επικαλούνται ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΑΤΗΛΟ μία παράνομη και άκυρη απόφαση επί δημαρχίας Καλαφατέλη, επιχειρώντας παράλληλα και να ενοχοποιήσουν πολιτικά τη διοίκηση Ζαμάνη, μόνον και μόνον γιατί εναρμονίστηκε προς τη νομιμότητα και τις δικαστικές αποφάσεις.

Αλλά τι περισσότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ανθρώπους που δε ντρέπονται να έχουν ως επικεφαλής του συνδυασμού τους το Γιάννη Καλαφατέλη που είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και υπεξαίρεση σε βάρος του Δήμου ύψους 500 χιλιάδων ευρώ περίπου;

Προσέξτε όμως τα παρακάτω, από τα οποία θα καταλάβετε πόσο αναίσχυντοι πολιτικοί απατεώνες είναι:

Επικαλούνται την πιό πάνω (ούτως ή άλλως ανυπόστατη σύμφωνα με το νόμο) απόφαση καθορισμού του δημοτικού φόρου στα 0,24 ευρώ ανά τ.μ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ και τούτο διότι στις λοιπές περιοχές (Δροσιάς, Σταμάτας κλπ) ο φόρος αυτός είτε δεν υπήρχε καθόλου είτε ήταν μικρότερος από 0,24 ευρώ ανά τ.μ.

Αν λοιπόν “έπαιζαν τίμια” (έστω και με τη δική τους “λογική” να επικαλούνται νόμω ανυπόστατες αποφάσεις), θα έπρεπε να βγάλουν ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ανακοίνωση από όπου να φαίνεται ότι η διοίκηση  Καλαφατέλη αποφάσισε να επιβαρύνει παράνομα όλες τις άλλες δημοτικές κοινότητες πλην Ανοίξεως.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν τους συνέφερε, οι αθεόφοβοι, αποφάσισαν να κρύψουν την πραγματικότητα, λέγοντας το ένα έβδομο (1/7) της (δικής τους έστω) αλήθειας, δηλαδή τι είχαν αποφασίσει παράνομα μόνο για τη μία από τις εφτά δημοτικές κοινότητες.

Εδώ μιλάμε κυριολεκτικά για αδίστακτους επαγγελματίες πολιτικούς απατεώνες που βλέπουν το εκλογικό σώμα σαν ανθρωπομάζα την οποία μπορούν να ΤΑΪΖΟΥΝ ΣΑΝΟ προεκλογικά κατά πως το νομίζουν, προκειμένου να αποσπάσουν ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, με τρόπο απατηλό, όσο πιό πολλές ψήφους μπορούν.

Ποιός θα κάτσει να ψάξει, σου λέει. Εμείς θα πετάξουμε στο παρά πέντε “την πέτρα στο πηγάδι” και ώσπου να τη “ξεπηγαδίσει” κάποιος (αν βρεθεί κανένας) εμείς θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας.

Έτσι νομίζουν, διότι θεωρούν τον εαυτό τους πονηρό και όλους τους υπόλοιπους κορόιδα.

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στις μεθαυριανές εκλογές (ενδεχομένως και αυτές της μεθεπόμενης Κυριακής).

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΙ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΞΑΝΑΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου