Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ – ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ...

   Σε ανάρτησή του της 8-2-2020 με τίτλο «ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!» ο Γ.Γ. του Δήμου Στέφανος Μιχιώτης (μας) ερωτά:

  «Και ποιός σας είπε βρε λεβέντες ότι οι πλαστογραφίες που θα αποκαλύψω στο δικαστήριο αφορούν τα αντίγραφα των βιβλίων εσόδων – εξόδων; Έχετε κάτι υπόψη σας;».

   Κατ’ αρχήν, εμείς δε γράψαμε πως ο Μιχιώτης είπε ότι θα αποκαλύψει ο ίδιος πλαστογραφίες στο δικαστήριο αλλά, επί λέξει, ότι

   «θα αποκαλυφθούν πλαστογραφίες (βλέπετε δημοσίευμα Οδού Διονύσου με ημ/α 15-12-2019) δηλονότι ότι θα αμφισβητηθεί από πλευράς Δύναμης Ευθύνης η αξιοπιστία των αντιγράφων βιβλίων εσόδων – εξόδων των Σ.Ε.».

   Το πιό πάνω το γράψαμε (και αυτό απαντά στο ερώτημα Μιχιώτη) λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε τοποθετήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος του αρχηγού της Δύναμης Ευθύνης Γιάννη Καλαφατέλη, με τελευταία αυτή που διαλαμβάνεται στην από 16-4-2019 ένορκη εξέτασή του ως μάρτυρα της Λαμπρινής Μήλα, όπου αυτός, αναφερόμενος στα αντίγραφα (φωτοτυπίες) των βιβλίων εσόδων – εξόδων της Α΄βάθμιας Σ.Ε., καταθέτει τα εξής: «Θεωρώ ότι οι φωτοτυπίες αυτές δεν είναι αξιόπιστες» (δηλονότι πλαστογραφημένες).

   Καίτοι λοιπόν εμείς αναφερθήκαμε στη Δύναμη Ευθύνης, γενικά και αόριστα, έρχεται ο Μιχιώτης και ΚΑΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πως και ο ίδιος, ακολουθώντας τον εργοδότη του, θα καταθέσει στο δικαστήριο ότι τα εν λόγω αντίγραφα βιβλίων εσόδων – εξόδων τυγχάνουν αναξιόπιστα λόγω πλαστογραφίας.

   Πέραν όμως και ανεξάρτητα απ’ τα πιό πάνω, αρκεί κανείς να λάβει υπόψη του κάποια στοιχειώδη δεδομένα της υπόθεσης προκειμένου να συμπεράνει ποιές είναι οι «πλαστογραφίες» που θα «αποκαλυφθούν» στο δικαστήριο.

   Δεδομένο 1ο : Από τις 21-4-2015 (5η Συνεδρίαση της Α΄βάθμιας Σ.Ε.) διαχρονικά μέχρι και σήμερα, η Μήλα  βασίζει την υπερασπιστική της γραμμή ιδίως στο αφήγημα περί (δήθεν) αλλοίωσης – πλαστογράφησης των επίμαχων αντιγράφων βιβλίων εσόδων – εξόδων.

   Δεδομένο 2ο : Οι Καλαφατέλης, Μιχιώτης, Κώνστα προσέρχονται ως μάρτυρες υπεράσπισης της Μήλα στο δικαστήριο.

     Δεδομένο 3ο : Η Μήλα είναι η πληρεξούσια δικηγόρος του Καλαφατέλη στις δικαστικές του υποθέσεις και εξέχον μέλος της «εκλεκτής» παρέας Καλαφατέλης, Μιχιώτης, Κώνστα, Παπαϊωάννου, κλπ.

   Δεδομένο 4ο : Ο Καλαφατέλης ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την προπεριγραφείσα υπερασπιστική γραμμή της δικηγόρου του.

   Θέλει πολύ φιλοσοφία για να συμπεράνει κανείς τι θα «αποκαλύψουν» οι πιό πάνω μάρτυρες στο δικαστήριο;

   Για να είμαστε ακριβείς, η Δύναμη Ευθύνης αμφισβητεί την αξιοπιστία του συνόλου των δευτερογενών (δηλαδή των αντιγράφων) στοιχείων των Σ.Ε., κύρια όμως και πρωτ’ απ’ όλα των δευτερογενών (επικυρωμένων αντιγράφων) βιβλίων εσόδων – εξόδων. Αυτή η «φάμπρικα» επινοήθηκε από πλευράς Δύναμης Ευθύνης προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση της πως δεν υφίστανται οικονομικές ατασθαλίες, θέση που όμως είναι λογικά αδιέξοδη αφού αφήνει αναπάντητο το αμείλικτο ερώτημα:

   ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ;

   Πάμε τώρα να δούμε ποιός «καρφώνει» ποιόν.

   Στις από 16-5-2015 έγγραφες εξηγήσεις του, ο Μιχιώτης αναφέρει τα εξής:

   «... ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι στις 3-4-2015 (το ορθό είναι 2-4-2015) παρέλαβε από την κ. Μήλα φακέλους... αλλά λίγες ώρες μετά την παραλαβή σημειώθηκαν δύο απόπειρες εμπρησμού του αυτοκινήτου του, στο πορτ – μπαγκάζ του οποίου ήταν οι φάκελοι».

   Με τα πιό πάνω λεγόμενά του, ποιό πρόσωπο «καρφώνει» ο Μιχιώτης ως ύποπτο για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημητρακόπουλου; Τι κάνει «νιάου – νιάου»;

   Στις ίδιες πιό πάνω έγγραφες εξηγήσεις του ο Μιχιώτης αναφέρει τα εξής:

  «Δυστυχώς, ο τρόπος που εξακολουθούν να λειτουργούν οι Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Διονύσου είναι εντελώς απαράδεκτος και μοιραία οδηγούνται σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Οι διοικήσεις εκμεταλλεύονται από τη μια την άγνοια των μελών των Δ.Σ. πάνω σε θέματα διαδικασίας, νομιμότητας, υποχρεώσεων κλπ και από την άλλη την άκριτη εμπιστοσύνη τους στην εκάστοτε δημοτική αρχή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ημετέρους, είτε παραχωρώντας τους χώρους και προνόμια, ή δίνοντάς τους δουλειά. Κι όλα αυτά με το πρόσχημα «κι οι άλλοι το ίδιο έκαναν» ή «πάντα έτσι γίνονται τα πράγματα».

   Ο «ελέγχων την εξουσία» Σκουφίτσος που μεταλλάχθηκε σε «θεσμό», προσληφθείς ως ημέτερος του Καλαφατέλη σε δουλειά με προνόμια και παχυλό μισθό, «περιλούζει» άλλους γι’ αυτά που κάνει ο ίδιος, προφανώς με το πρόσχημα «αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν άλλος».

   Δάσκαλε που δίδασκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου