Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΥΡΑ ΕΞΑΓΝΙΖΕΙ ΠΑΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑ;

   Από δημοσίευμα της Μαρίας Χαζάπη στην Οδό Διονύσου με ημερομηνία 4-2-2020, προκύπτει ότι ο Νίκος Παπαϊωάννου, δικηγόρος της Δύναμης Ευθύνης και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη (βλέπετε σχετικά προηγούμενο δημοσίευμά μας «ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΕΚ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ»), παρεμβαίνει στα των Σχολικών Επιτροπών (Σ.Ε.) και δη ως... ελεγκτής (!!!) των αποφάσεων αυτών των (αυτοδιοίκητων υποτίθεται, σύμφωνα με το νόμο) δημοτικών νομικών προσώπων.
   
   Εν όψει των ανωτέρω, διερωτάται κανείς πόσο «νόμιμη και ηθική» μπορεί να είναι η εν λόγω παρέμβαση, με δεδομένο ότι τα συμφέροντα των Σ.Ε. συγκρούονται προς αυτά (ανθρώπων) της Δύναμης Ευθύνης, με αρχηγό τον Γιάννη Καλαφατέλη, εργοδότη του Παπαϊωάννου (βλέπετε σχετικά δημοσιεύματά μας «ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ» με ημερομηνίες 7-2-2019, 9-2-2019, 10-2-2019, 15-2-2019, 10-3-2019 και «ΙΔΟΥ Ο ΧΕΣΤΗΣ»).

   Η πιό πάνω σύγκρουση συμφερόντων (ανθρώπων της) Δύναμης Ευθύνης - Σχολικών Επιτροπών καθίσταται ακόμη περισσότερο εμφανής από τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Στέφανου Μιχιώτη ότι στο Δικαστήριο, όπου είναι μάρτυρας, θα αποκαλυφθούν πλαστογραφίες (βλέπετε σχετικό δημοσίευμα Οδού Διονύσου με ημ/α 15-12-2019), δηλονότι ότι θα αμφισβητηθεί από πλευράς Δύναμης Ευθύνης η αξιοπιστία των αντιγράφων βιβλίων εσόδων – εξόδων των Σ.Ε., όπως άλλωστε διαφαίνεται και από το από 4-2-2020 δημοσίευμα της Χαζάπη (γνωστή στους δικηγορικούς κύκλους η μεθόδευση προσβολής ως αναξιόπιστων – πλαστών των στοιχείων μιάς υπόθεσης με σκοπό την παρέλκυση – διαιώνιση της δίκης).

   Αναφερόμενη στον εμπρησμό των αρχείων της Σ.Ε., η Χαζάπη τον βαφτίζει ως «πυρκαγιά», σε μιά εμφανή προσπάθεια υποβιβασμού της σημασίας του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος (είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιεί 4 φορές την λέξη «πυρκαγιά» και ούτε μία τη λέξη  «εμπρησμός»).

   Σε απάντηση της όλης εν προκειμένω μεθόδευσης παραπληροφόρησης και πρόκλησης σύγχυσης, παρατίθενται ακολούθως σχετικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την κατάθεση του λογιστή της Α΄βάθμιας Σ.Ε. Παναγή Δημητρακόπουλου και το τελικό συμπέρασμα της από 29-1-2016 ΕΔΕ που διενεργήθηκε από την υπάλληλο του Δήμου Ευαγγελία Αλεξανδρή.

   Απόσπασμα από την κατάθεση Δημητρακόπουλου στην ΕΔΕ:

   «Ο μάρτυρας κ. Δημητρακόπουλος Παναγής κατέθεσε ότι...
  Την 11η Απριλίου 2015, Μ. Σάββατο, ημερομηνία κατά την οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν στο σπίτι του. Έλαβε γνώση του περιστατικού ή το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα ή τη Δευτέρα, από το δικηγόρο κ. Παπαϊωάννου, με τον οποίο είναι φίλοι και γείτονες. ...
   Σε ερώτηση σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο αυτοκίνητό του είπε ότι στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκαν δύο απόπειρες. Η πρώτη ήταν έξω από το κλειστό Γυμναστήριο του Αγ. Στεφάνου στις 2 Απριλίου 2015 περίπου στις 22:00 το βράδυ, η οποία σβήστηκε τυχαία και η επομένη ήταν στις 2:30 πμ της 3ης Απριλίου 2015. Και στις δύο περιπτώσεις ήρθε και η πυροσβεστική υπηρεσία και το ανακριτικό της πυροσβεστικής και έχει ήδη εξαχθεί το πόρισμα ότι ήταν εμπρησμός. Πιστεύει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών και εκείνων στο αυτοκίνητό του
.»

   Συμπέρασμα ΕΔΕ:

  «Τέλος, όπως προκύπτει από καταθέσεις και από τα στοιχεία που μου προσκομίστηκαν η εκδηλωθείσα πυρκαγιά είναι προϊόν ύποπτης ενέργειας, προφανής διάρρηξη και εμπρησμός. Είναι προφανές ότι η διάρρηξη δεν έγινε με σκοπό ανεύρεσης χρημάτων ή άλλων πολύτιμων αντικειμένων, αφού κανένας δεν κατέθεσε ότι εφυλάσσοντο τέτοια είδη στο χώρο. Ο εμπρησμός στο συγκεκριμένο χώρο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σκοπός των παράνομων αυτών ενεργειών ήταν η καταστροφή προφανώς επιλήψιμων στοιχείων.
   ΕΠΕΙΔΗ για τις τυχόν ποινικές ευθύνες αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές στις οποίες έχει ήδη προσφύγει ο κ. Ζαμάνης Διονύσιος, πλην όμως δεν νοείται λόγω των αξιοποίνων πράξεων να καταργείται ή να καθυστερεί ο οικονομικός έλεγχος των Σχολικών Επιτροπών. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως επιβράβευση των αξιοποίνων πράξεων.
   Προτείνω να προχωρήσει ο οικονομικός έλεγχος με βάση τα αντίγραφα, που όπως κατέθεσε ο Δήμαρχος κ. Ζαμάνης έχουν ληφθεί και τα διασωθέντα πρότυπα έγγραφα, σε περίπτωση αμφισβήτησης των αντιγράφων πιστεύω ότι μπορεί να γίνει επαλήθευση από τα φορολογικά στοιχεία των εκδοτών τους (προμηθευτών, προσώπων που προσέφεραν υπηρεσίες κλπ)


   Από τα πιό πάνω προκύπτει ότι ο λογιστής της Α΄βάθμιας Σ.Ε. Παναγής Δημητρακόπουλος (φίλος και γείτονας του Παπαϊωάννου και μάρτυρας στην υπ’ αρ. πρωτ. 12275/16-5-2016 μηνυτήρια αναφορά Μιχιώτη – Κώνστα) συνδέει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του (μέσα στο οποίο, λίγο πριν, είχε τοποθετηθεί αρχειακό υλικό της Α΄βάθμιας Σ.Ε.) με τον επακολουθήσαντα εμπρησμό του γραφείου των Σ.Ε.
   Δηλονότι, κατά τον Δημητρακόπουλο (αλλά και κατά την Αστυνομία που συνέδεσε τις δύο περιπτώσεις εμπρησμών του αυτοκινήτου του Δημητρακόπουλου και των γραφείων της Σ.Ε. σχηματίζοντας ενιαία δικογραφία), αυτοί που κυνηγούσαν να κάψουν το αυτοκίνητό του (μέσα στο οποίο, λίγο πριν, είχε τοποθετηθεί αρχειακό υλικό της Α΄βάθμιας Σ.Ε.) είναι οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια διέρρηξαν και έκαψαν τα γραφεία των Σ.Ε.
   Επίσης, σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα του πορίσματος ΕΔΕ, σκοπός του άνω εμπρησμού ήταν «η καταστροφή προφανώς επιλήψιμων στοιχείων».

   Η ειρωνεία είναι ότι, στο πόρισμα ΕΔΕ, προτείνεται ο οικονομικός έλεγχος των Σ.Ε. να γίνει (και) «με βάση τα αντίγραφα» αρχειακού τους υλικού, προκειμένου να μην υπάρξει «επιβράβευση των αξιόποινων πράξεων».
   Πλην όμως (όπως προκύπτει και από το από 4-2-2020 δημοσίευμα της Οδού Διονύσου) άλλο είναι το διαφαινόμενο πνεύμα αντιμετώπισης του συγκεκριμένου θέματος από πλευράς Δύναμης Ευθύνης, ήτοι μάλλον η «επιβράβευση των αξιόποινων πράξεων» (άλλως: ο εμπρησμός σώζει).
   Και πως θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν διαφορετικά όταν τα νήματα κινούν άνθρωποι που φωτογραφίζουν ... υπάλληλο του Δήμου (!!!) ως ύποπτη τόσο του εν λόγω εμπρησμού όσο και αυτών στο Κοινοτικό Κατάστημα Σταμάτας; (βλέπετε σχετικά προηγούμενο δημοσίευμά μας «ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ Νο 1»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου